Witam. W prawdzie nie mam Bravo jednak Stilo z dpf jest bardzo mało. Moj problem polega na tym że wyskoczył check engine i auto straciło moc. Błędy następująceZałącznik 26603 Wie ktoś może w czym problem?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. W prawdzie nie mam Bravo jednak Stilo z dpf jest bardzo mało. Moj problem polega na tym że wyskoczył check engine i auto straciło moc. Błędy następująceZałącznik 26603 Wie ktoś może w czym problem?
Sprawdź czujnik różnicy ciśnień, zrób odczyt jego wartości na wolnych obrotach, powinny być około 5mbar. Najbardziej prawdopodobne jest uszkodzenie węży od dpf do czujnika różnicy ciśnień. Choć sam czujnik też mógł ulec uszkodzeniu.
Ostateczność to całkowicie zablokowany filtr dpf.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Filtr wypalił mi sie dziś w trasie. Zrzucam screen z odczytu parametrów.Załącznik 26618 Co prawda na screenie wartość ciśnienia z czujnika różnicowego wynosiła 18 mbar ale to było jak wróciłem z przejażdżki z podpietym kompem. Po odpaleniu autka jak dobrze pamiętam były 4 mbar.
Patrząc na Twoje parametry to wygląda jakbyś miał nowy filtr albo nie miał go wogole. Wypalanie co 1000km to marzenie nie jednego kierowcy. Tym bardziej dziwią mnie takie błędy.
Napewno masz dpf?
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Pucha od dpf jest ale co jest w środku nie mam zielonego pojęcia. Dodatkowo występują typowe objawy wypalania czyli znaczny wzrost chwilowego spalania. Ostatnio też wymuszałem wypalanie w FES więc coś musi być
Orientujecie się czy należy wykonywać adaptację czujnika różnicy ciśnień?
No niby taka opcja w MES jest, ale dotyczy ona sytuacji kiedy wymieniamy czujnik na nowy. Te 1000km pomiędzy wypaleniami faktycznie zastanawiają. Robisz długie trasy? Jeśli nie, niewykluczone, że masz "udrożniony" filtr bez modyfikacji wsadu sterownika.
Faktycznie ostatnimi czasy robię spore trasy z dużymi prędkościami. Miasto może z 15%.
No to szansa na takie przebiegi między wypaleniami jest.
A wracając do tematu to wszedłem dziś pod samochód i zauważyłem, że ktoś już kleił taśmą przewód idący z dpf do czujnika ciśnienia różnicowego. Najprawdopodobniej w nim problem.