Po wymianie filtra paliwa długo kręci
Panowie mam problem, zabrałem się osobiście za wymianę 3 filtrów w Cromie - kabinowy (nie było żadnych niespodzianek), powietrza (miałem problem z ustaleniem jaką siłą dokręcić opaski na przewodach) i najważniejszy filtr paliwa z którym niestety mam problem. Filtr polskiej firmy o symbolu 966/3, przed przystąpieniem do pracy odpiąłem akumulator odczepiłem wtyczkę od czujnika wody, wypiąłem dwa przewody paliwowe i wykręciłem stary filtr, około 0.7 litra zlałem z niego ropy, taki sam nowy filtr zamontowałem, oczywiście w odwrotnej kolejności, wykonałem procedurę odpowietrzania układu poprzez kilkukrotne przekręcenie kluczyka aż ustąpiło bulgotanie, auto po odpaleniu chwilkę popracowało nie równo, obroty się wyrównały ucieszyłem się wymiana przebiegła bezproblemowo, więc udałem się na przejażdżkę na stacje benzynową, do tankowałem crome odpalam silnik a tutaj przyduszenie ale odpalił, po chwili na desce żółta lampeczka i komunikat check diesel fuel filter, wróciłem do garażu, zabrałem się ponownie za robotę wypiąłem nowy filtr - zlałem z niego paliwo (czy można zlać paliwo przez te górne rurki ?) wykręciłem czujnik, poskładałem wszystko do kupy i zabrałem się za odpowietrzanie filtra, ale tym razem odkręciłem "taką trzecią końcówkę" w tym filtrze po przekręceniu kluczyka wyleciała tamtędy ropa, około 8 razy kręciłem kluczykiem aż przestało bulgotać, odpaliłem cromę ale znowu długo należało zakręcić komunikat znikł, ale teraz przy odpaleniu trzeba kręcić dłużej. Pomoże ktoś ???