Witam
Ktoś zakładał instalacje do tego silnika ..
Coś możecie polecić ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Ktoś zakładał instalacje do tego silnika ..
Coś możecie polecić ?
Do MultiAir najbezpieczniej zamontować instalację Tartarini EVO 01.
W załączniku masz instrukcję jak to zamontować właśnie na przykładzie z powyżej. Zakładu sobie poszukaj, ale ogarniętego, bo tutaj komunikacja idzie po OBD w celu szybkiej korekcji czasów wtrysków.
Koszt około 3100-3300zł, ale zaznaczam, że to orientacyjna cena.
Bezproblemowo spisują się też Zenit pro OBD, Elpigaz Stella OBD.
Zaloguj się na lpg-forum.pl
Tam w dziale Galeria jest Alfa z multiair z zamontowanym lpg. Wcale nie jest to Tartarini i podobno śmiga jak należy.
To, że jedno auto jeździ wiosny nie czyni ;) Wspomniana przez kolegę instalacja sam wiem, że jest dobra. Nie znam jej z przykładu Fiata, ale innego auta i użytkownik jest zadowlony.
Tartarini to zaden kosmos...Stag czy tech tez bardzo dobrze się tam sprawdzi
Ja wrzuciłem do Multiair staga + kme s6 + barracuda i wszystko elegancko śmiga.
Załącznik 28848
Załącznik 28849
Zenit Pro ,
jak zainstalujesz Tantarini to potem problem z serwisem tego
Tartarini to jedna z wielu tandet włoskich. Ilość na rynku śladowa wspierana ledwo zipiącym marketingiem i utrzymywana na powierzchni resztkami układów w branży. Strata pieniędzy. MultiAir to w zasadzie zwykłe auto patrząc przez pryzmat instalacji gazowej, oczywiście o większych wymaganiach niż Seicento. Problem będzie gdy gazownik zrobi to tak jak robił Punto II, zwłaszcza w kwestii wiercenia kolektora (od dołu, bo łatwiej). Jeśli zna się na rzeczy, zastosuje szybki wtryskiwacz to problemu nie będzie, Zresztą, jak udaje się to auto komuś opanować na Tartarini i auto kangurkiem nie jedzie, to każda inna instalacja sobie poradzi, bo każda inna, poza małymi wyjątkami, będzie lepsza :-)
Ile płaciłeś za instalację? I jaki zbiornik udało ci się zamontować? PS Wlew pod klapką?
jak działa silnik i jaki przebieg już masz kolego za tej instalacji?
Instalacja Stag ,wszystko ładnie pracowało i zagadka :) W trybie Eko,AW działa super, gdy tylko przełączę w SPORT to przy 2000,czasem przy 3000,przy 5000 obr/min dostaję sygnał : 2 krótkie i 1 dłuższy (tak jak wtedy gdy wzywa na przegląd ) i przełącza się na benzynę -ale tylko w trybie SPORT ,w innych trybach mogę jechać z obrotami 5000 i nic . Komunikat błędu -czujnik ciśnienia lpg .
Reduktor mam do 250 KM ,także zapas jest .Padł czujnik ciśnienia gazu -na gwarancji wymieniono