Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 1 z 1
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    31 sierpień 2016
    Skąd
    Łódź
    Postów
    298
    Auto
    Tipo 1.4 16V +LPG
    Rocznik
    2016

    Red face Lampka sygnalizacyjna "FiatCode"

    Dzisiaj rano/temp +2/ przejechałem tipo z 30 km - silnik max rozgrzany wszystko OK.
    Zaparkowałem na 5 min samochód i po powrocie po włożeniu kluczyka w stacyjkę nie zgasła lampka syg "FiatCode" - nie próbowałem uruchomić silnika /mogłem spróbować uruchomić ale odruchowo wyjąłem kluczyk i nie wiem czy by odpalił ze świecącą kontrolką/ - wyjąłem kluczyk włożyłem ponownie lampka zgasła/nie zapaliła się/ i bez problemu uruchomiłem silnik.
    Po powrocie do domu podłączyłem Tipo pod Multiecuscan i pokazało n/w błędy /akurat wczoraj sprawdzałem i wszystko było bez błędów/
    pod zakładką SYSTEM/WSKAŻNIKI(ICP) i połączeniu ze sterownikiem
    IMG_20190130_133705.jpg

    pod zakładką SYSTEM/SILNIK(ECU) i połączeniu ze sterownikiem

    IMG_20190130_134229.jpg

    Skasowałem błędy - po tym czasie odpalałem samochód z 4-5 razy przejechałem w sumie z 20 km i wszystko było OK.
    Podłączyłem ponownie pod Multiecuscan - zero błędów
    Może się komuś przyda ta ciekawostka gdy spotka go podobna przygoda.
    Na razie nic z tym nie robię - problem się zrobi kiedy to mi się powtórzy i wtedy zacznę działać/ byle to nie było na drodze gdy nie będę mógł uruchomić silnika /
    Dodam że akumulator naładowany a po 2,5 roku użytkowania z 300A prądu rozruchu pozostało 275A /mierzone dzisiaj/
    Ostatnio edytowane przez pawka ; 30-01-2019 o 15:53



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!

 

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 18-04-2017, 19:46
  2. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 02-02-2015, 18:18
  3. Lampka sygnalizacyjna
    Napisany przez pszemko na forum Stilo
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post: 15-02-2013, 15:58
  4. komunikaty "low oil press" oraz "alternator fail"
    Napisany przez krzysztof2345 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 26-11-2011, 15:14
  5. Pytanko - czerwona lampka "Check Engine"
    Napisany przez szyszka na forum Punto II
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 06-06-2010, 13:52

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl