Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 kwiecień 2017
    Skąd
    Lubin
    Postów
    3
    Auto
    Seicento 1,1
    Rocznik
    2002

    Seicento nie odpala po wymianie pasków

    Witam serdecznie

    Ostatnio mojego Sejaka nawiedziły jakieś dziwne problemy - okropne piski i raz nawet swąd palonej gumy. Zakupiłem więc pasek rozrządu i pasek od alternatora i zabrałem się za wymianę (pierwszy raz w życiu wymieniałem sam paski). Jakoś to poszło i dumny z siebie poskładałem auto do kupy, spróbowałem odpalić... i nic. Auto rzęzi i rzęzi, ale nie odpala silnik. Akumulator wykluczam bo nówka, 2 miesiące temu założony. Musiało coś pójść nie tak przy skręcaniu auta. Na myśl mi przychodzi tylko czujnik położenia wału...? Ale zanim kupię nowy chciałem zasięgnąć waszej opinii Nie wydaje mi się żebym uszkodził cpw a wcześniej nie było żadnych problemów z odpalaniem.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    05 listopad 2016
    Skąd
    Twardogóra
    Wiek
    41
    Postów
    107
    Auto
    Było Cinquecento 900.Jest seicento sx 1.1 mpi i Punto II 1.2 8v
    Rocznik
    Seicento 2002 punto 2001
    Prawdopodobnie przestawiłeś rozrząd,przeskoczył ci pewnie wałek rozrzadu.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 sierpień 2015
    Skąd
    Tumlin/k Kielc
    Wiek
    33
    Postów
    65
    Auto
    Fiat Seicento 1.1 SPI
    Rocznik
    1999
    Tak jak wyżej, źle ustawiłeś rozrząd i nie odpali. Musisz ustawić zgodnie z oznaczeniem na pasku i silniku.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 kwiecień 2017
    Skąd
    Lubin
    Postów
    3
    Auto
    Seicento 1,1
    Rocznik
    2002
    Sprawdziłem nowy czujnik i odpalił ale gasł, pogrzebałem z powrotem przy rozrządzie, wyregulowałem i śmiga nawet chyba lepiej niż przed wymianą dzięki za podpowiedzi


 

Podobne tematy

  1. Nie odpala ciepły po wymianie zaworów
    Napisany przez KingaO na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 12-03-2017, 18:18
  2. Seicento 1.1 Sporting nie odpala a odpalał
    Napisany przez Majorek na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 30-06-2014, 13:29
  3. Nie odpala po wymianie przewodu paliwowego.
    Napisany przez zupson na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 20-08-2013, 21:31
  4. Bravo 1.4 12V Nie odpala po wymianie przewodów
    Napisany przez l3ochnia na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 65
    Ostatni post: 07-02-2013, 13:07
  5. po wymianie aku, świeci się IMO (code) nie odpala
    Napisany przez subratri na forum Ducato II
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 16-10-2012, 17:05

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

seicento nie odpala po zerwaniu paska

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl