Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 kwiecień 2014
    Skąd
    Wadowice
    Postów
    10
    Auto
    Cinquecento 900
    Rocznik
    1997

    Cos "bierze" mi prąd w CC 900 , jak długo stoi brak prądu w akumulatorze.

    Witam.
    Mam mały problem ze swoim CC, a mianowicie. Gdy postoi pare dni nie moge go odpalic, kompletnie nie ma pradu w akumulatorze. Zrobiłem eksperyment i gdy sciagne kleme + na pare dni i pozniej ją przykrece to w tedy odpale spokojnie a gdy zostawie normalnie kleme w akumulatorze to nie odpale, brak pradu.
    Dzieje sie tak samo gdy wyciagne bezpiecznik od awaryjnych, w tedy pali bez problemu. Zauwazyłem tez , ze gdy wkładam bezpiecznik od awaryjnych to robi sie iskra . Pod awaryjne mam podpiete radio , lampke przy lusterku i el. szyby.
    Prosze o pomoc, co zrobic, zeby nie brało mi tą pradu i zebym przy kilkudniowym postoju nie musiał wyciagac bezpiecznika.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Master
    Dołączył
    07 wrzesień 2009
    Skąd
    Ząbki
    Wiek
    36
    Postów
    1,492
    Auto
    Duster I FL 1.6 Sce / Corolla E12 Sedan
    Rocznik
    11.2016 / 08.2004
    Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie co bierze prąd. Teraz musisz zainwestować parę złotych lub pożyczyć od znajomego miernik cyfrowy ( amperomierz) i sprawdzić która z wyżej wymienionych przez Ciebie rzeczy ciągnie prąd podczas wyłączonego zapłonu. ja obstawiam że u Ciebie winne jest radio...

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 kwiecień 2014
    Skąd
    Wadowice
    Postów
    10
    Auto
    Cinquecento 900
    Rocznik
    1997
    Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie co bierze prąd. Teraz musisz zainwestować parę złotych lub pożyczyć od znajomego miernik cyfrowy ( amperomierz) i sprawdzić która z wyżej wymienionych przez Ciebie rzeczy ciągnie prąd podczas wyłączonego zapłonu. ja obstawiam że u Ciebie winne jest radio...

    Tylko jak to naprawic? Co ma zrobic zeby było ok?

  5. #4
    Master
    Dołączył
    07 wrzesień 2009
    Skąd
    Ząbki
    Wiek
    36
    Postów
    1,492
    Auto
    Duster I FL 1.6 Sce / Corolla E12 Sedan
    Rocznik
    11.2016 / 08.2004
    nie jestem dobry na elektryce. Co możesz zrobic, umm najlepiej znaleźć schemat instalacji elektrycznej i porównać ja z tym co u Ciebie siedzi. Ewentualnie podjedź do jakiegoś elektryka i zapytaj się co może on zrobić i za ile żeby było ok. Jeżeli jesteś już pewien że u Ciebie ciągnie radio to sprawdź czy jest ono dobrze podpiete jak tak to może zrób jakiś hebel na zasilaniu radia - wada to reset stacji radiowych. Możesz też odezwać się przez PW do kolegi byrrt-a on coś się zna na elektryce i pewnie Tobie pomoże ewentualnie cos doradzi...


 

Podobne tematy

  1. Palio 1.2 8v + LPG - świeci Fiat Code i brak "marchewy"... immo?
    Napisany przez szafa32 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 16-02-2013, 14:10
  2. Silnik "bierze olej"
    Napisany przez Punto2 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 28-03-2012, 01:27
  3. komunikaty "low oil press" oraz "alternator fail"
    Napisany przez krzysztof2345 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 26-11-2011, 16:14
  4. Tylne lewe koło "krzywo stoi" na podłożu
    Napisany przez seba_999 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 25-10-2010, 20:32
  5. Marea - brak oswietlenia "wsteczny" ??
    Napisany przez patrico18 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 06-04-2010, 20:31

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl