Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 13 z 13
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 październik 2015
    Skąd
    Oświęcim
    Wiek
    32
    Postów
    3
    Auto
    panda 1.1
    Rocznik
    2005

    Wspomaganie bravo blad po wymianie C1103

    Padło wspomaganie w bravo, wymienilem na używane i wspomaganie teraz działa ale swieci sie bład kierownicy i po podpieciu wyskakuje C1103.
    co z tym zrobic , trzeba to skalibrowac w jakis sposób ?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    29 listopad 2016
    Skąd
    Chęciny
    Postów
    822
    Auto
    Panda1,3 jtd, stilo 1,9jtd,bravo 2,o mjtd, 500X 1,6 mjtd
    Rocznik
    2007,2003,2009,2020
    Trza zrobić tzw. "osiowanie" proxy, np.MES-em i powinno być git!

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 październik 2015
    Skąd
    Oświęcim
    Wiek
    32
    Postów
    3
    Auto
    panda 1.1
    Rocznik
    2005
    osiowanie zrobione nic nie pomaga .
    dowiedziałem sie ,że Podobno to nie panda i nie da sie tak przełożyć wspomagania . no ale jakoś sie to musi przecież dać ogarnąć , tylko jak ...?

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2016
    Skąd
    Sierpc
    Wiek
    46
    Postów
    128
    Auto
    Lancia Delta 1.4 T-Jet 120 KM
    Rocznik
    2009
    Cytat Napisał chosa Zobacz post
    Padło wspomaganie w bravo, wymienilem na używane i wspomaganie teraz działa ale swieci sie bład kierownicy i po podpieciu wyskakuje C1103.
    co z tym zrobic , trzeba to skalibrowac w jakis sposób ?
    Co znaczy "padło"? Silnik, przekaźnik, czy czujnik położenia wału kierownicy?

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 październik 2015
    Skąd
    Oświęcim
    Wiek
    32
    Postów
    3
    Auto
    panda 1.1
    Rocznik
    2005
    "padło" - czytaj -> nie dziala , inaczej -> bardzo ciezko chodzi kierownica lub kierownica kreci sie z oporem wyswietlajac komunikat uszkodzone wspomaganie.
    pokazuje bledy C1007 - silnik ukladu kierowniczego
    C1013- elektryczne wspomaganie kierownicy
    silnik podmieniony- wspomaganie nadal nie pracuje, wiec cos musialo w srodku sie uszkodzic, jak sprawdzic co dalej ?
    Ale gdy podmieniona zostala cala kolumna -> wspomaganie dziala ale swieci sie kontrolka uszkodzenia i blad C1103 .

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2016
    Skąd
    Sierpc
    Wiek
    46
    Postów
    128
    Auto
    Lancia Delta 1.4 T-Jet 120 KM
    Rocznik
    2009
    Przekładałeś sam silnik?

    Przechodziłem coś podobnego (niemożność przeprowadzenia poprawnego osiowania dodanego urządzena jakim było wymieniane wspomaganie) rozwiązaniem, nie wiem czy jedynym, okazało się przełożenie płytki ze sterownikiem ze starego wspomagania do nowego. Błędu nie ma wszystko działa. Jedyna trudność takiej operacji to konieczność użycia lutownicy.

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 lipiec 2013
    Skąd
    Boża Wola
    Postów
    2
    Auto
    Stilo 1,9 JTD
    Rocznik
    2002
    Witam
    Borykam się z tym samym problemem czy koledze udało się wyeliminować błąd C11103.

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 październik 2020
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    3
    Auto
    bravo 2
    Rocznik
    2009
    Cytat Napisał ceva Zobacz post
    Przekładałeś sam silnik?

    Przechodziłem coś podobnego (niemożność przeprowadzenia poprawnego osiowania dodanego urządzena jakim było wymieniane wspomaganie) rozwiązaniem, nie wiem czy jedynym, okazało się przełożenie płytki ze sterownikiem ze starego wspomagania do nowego. Błędu nie ma wszystko działa. Jedyna trudność takiej operacji to konieczność użycia lutownicy.
    Właśnie u mnie padło wspomaganie. Bede na dniach przekładał cały układ. Podpowiesz o ktora płytkę chodzi?

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2016
    Skąd
    Sierpc
    Wiek
    46
    Postów
    128
    Auto
    Lancia Delta 1.4 T-Jet 120 KM
    Rocznik
    2009
    Cytat Napisał jarobot Zobacz post
    Właśnie u mnie padło wspomaganie. Bede na dniach przekładał cały układ. Podpowiesz o ktora płytkę chodzi?
    Odkręcisz pokrywę przekładni na której jest kostka przyłączeniowa i będziesz wiedział wszystko. Jak pamiętam jest tam tylko jedna płytka.

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 październik 2020
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    3
    Auto
    bravo 2
    Rocznik
    2009
    Cytat Napisał ceva Zobacz post
    Odkręcisz pokrywę przekładni na której jest kostka przyłączeniowa i będziesz wiedział wszystko. Jak pamiętam jest tam tylko jedna płytka.
    W sobote będę sie zabierał za to. Część zamówiona. Chciałem potwierdzic czy tej płytki szukać po zaznaczonym elementem czy pod ta duża pokrywą?

  12. #11
    Klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2016
    Skąd
    Sierpc
    Wiek
    46
    Postów
    128
    Auto
    Lancia Delta 1.4 T-Jet 120 KM
    Rocznik
    2009
    Pod dużą pokrywą.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 październik 2020
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    3
    Auto
    bravo 2
    Rocznik
    2009
    Cytat Napisał ceva Zobacz post
    Pod dużą pokrywą.
    Jeszcze zanim wszystko założe chciałem sie upewnić. Chodzi tylko o tą płytkę czy te wszystkie wtyczki ?

    Ostatnio edytowane przez jarobot ; 10-10-2020 o 14:55

  14. #13
    Klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2016
    Skąd
    Sierpc
    Wiek
    46
    Postów
    128
    Auto
    Lancia Delta 1.4 T-Jet 120 KM
    Rocznik
    2009
    Odlutuj to co uniemożliwia wyjęcie płytki czyli te ścieżki co idą do silnika i czujnika skrętu, na załączonej fotografii czyli to co jest na dole obudowy.


 

Podobne tematy

  1. blad c1103
    Napisany przez dewil na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 04-09-2018, 11:07
  2. blad poduszki pasazera Bravo 2 - 2008 - 1.9 Multi 120 KM
    Napisany przez marekm na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 25-06-2014, 19:29
  3. Bravo 1.2 16V dymi na biało, po wymianie uszczelki objawy nie ustąpiły
    Napisany przez offca na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 31-01-2014, 06:45
  4. Bravo 1.6 16v głośna praca po wymianie oleju
    Napisany przez Ebuman na forum Rozmowy o technice
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 17-04-2013, 17:09
  5. Bravo 1.4 12V Nie odpala po wymianie przewodów
    Napisany przez l3ochnia na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 65
    Ostatni post: 07-02-2013, 13:07

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl