Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2010
    Skąd
    Chorzów
    Postów
    268
    Auto
    Stilo 1.9 80km

    [ukł. hamulcowy] dziwne zjawisko

    Podczas wymiany wahacza z lewej strony odpiąłem przez przypadek czujnik klocków, po zdjęciu auta z lewarka przy wyjeździe z garażu prawie się rozwaliłem na ścianie bo mi hamulce zniknęły po dopompowaniu hamulca wszystko wróciło do normy. Czy to normalne zjawisko?? czy mam zacząć się martwić??
    staniol504
    Jeżeli informacje były pomocne kliknij w "POMÓGŁ"



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Sprawdź zawory odpowietrzające, oraz połączenie przewodów hamulcowych, ogólnie to, że odłączyłeś kabel nie powinno mieć wpływu na pracę hamulców. Możesz także spr odpowietrzyć.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    06 luty 2011
    Skąd
    Warszawa (WF)
    Wiek
    60
    Postów
    276
    Auto
    Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic 3D (Blue Navy)
    Rocznik
    2003
    Jeżeli wyjmowałeś/demontowałeś klocki hamulcowe (z któregokolwiek zacisku), a później nie "dopompowałeś" pedałem to jest to normalne zjawisko. Po prostu tłoczki tłoczki nie docisnęły klocków na swoje miejsce i stąd taki objaw.
    Fiat Stilo 1.6 16V z 2003,
    a to już praktycznie moje 16 auto.
    Poprzednio był VW Passat B3 2.0 16V automat, przed nim Fiat Tempra 1.6 SX,
    a jeszcze wcześniej kilkanaście innych autek (w tym Fiaty: 124, Uno, Tipo i Tempra).
    Do niedawna była również Alfa Romeo GT 2.0 JTS z 2004 (sprzedana ).

  5. #4
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Cytat Napisał Grześko
    Jeżeli wyjmowałeś/demontowałeś klocki hamulcowe (z któregokolwiek zacisku), a później nie "dopompowałeś" pedałem to jest to normalne zjawisko. Po prostu tłoczki tłoczki nie docisnęły klocków na swoje miejsce i stąd taki objaw. Przecież kolega napisał że wymieniał wahacz
    Cytat Napisał staniol504
    Podczas wymiany wahacza z lewej strony odpiąłem przez przypadek czujnik klocków,

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP


 

Podobne tematy

  1. dziwne klepanie
    Napisany przez wojo985 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post: 04-10-2017, 20:23
  2. Klimatyzacja wydaje dziwne dzwieki
    Napisany przez szela na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 20-07-2009, 18:24
  3. [ukł. hamulcowy] Problemy z hamowaniem :(
    Napisany przez waho na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 19-03-2009, 12:42
  4. Dziwne zachowanie kierunku
    Napisany przez joshua79 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 01-09-2008, 22:23
  5. [ukł. hamulcowy] wspomaganie hamulców w sienie
    Napisany przez kita123 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 10-07-2008, 20:09

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

http://www.iparts.pl