Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 styczeń 2011
    Skąd
    Miasta
    Postów
    7
    Auto
    Fiat stilo 1.6+LPG
    Rocznik
    2001

    Problem z odpalaniem stilo 1.6

    Witam Wszystkich
    mam taki problem o jakiegoś czasu z moim stilo 1.6 16V + LPG a mianowicie ciężko odpalał czasami tzn pojechałem do sklepu z 2km zostawiłem auto i po powrocie wogóle nie chciał odpalić tzn łapał czasem na 1sek i gasł. Chwile postał i odpalił. Postanowiłem wymienić czujnik położenia wału 3 dni temu. A dziś wsiadam do auta odpaliło ale wyskoczył błąd loose connection i świecił się żółty trójkąt z wykrzyknikiem i nie działał obrotomierz. Auto jechało ale maksymalnie 50km/h. Przejechalem ok 2km i zostawiłem na biegu jałowym i po jakimś czasie zgasł sam i nie odpalił. Sprawdziłem kabelkiem ELM i okazało się że wyskoczył bląd czujnika obrotów silnika. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc już nie wiem gdzie szukać



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 styczeń 2011
    Skąd
    Miasta
    Postów
    7
    Auto
    Fiat stilo 1.6+LPG
    Rocznik
    2001
    Usunąłem usterkę z czujnikiem położenia wału. Przejechałem kawałek do zagrzania sie silnika. Podjechałem pod dom zgasiłem. Chcę zapalić i nie odpali. Brak błędów teraz w komputerze. Co może być przyczyną takiego zachowania? Pompa słychać pracuje po przekręceniu kluczyka.
    Ostatnio edytowane przez mlody-18 ; 21-04-2013 o 17:49


 

Podobne tematy

  1. problem z odpalaniem 1.9 JTD
    Napisany przez kamila31792 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 15-04-2013, 22:50
  2. Problem z odpalaniem 1.4 8v
    Napisany przez knaiorek na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 05-04-2013, 17:16
  3. problem z odpalaniem
    Napisany przez marmod na forum Uno
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 14-08-2012, 07:39
  4. Problem z odpalaniem.
    Napisany przez wojtekzch na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 09-02-2012, 21:35
  5. Problem z odpalaniem!
    Napisany przez wacoreq83 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 26-03-2010, 20:45

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat stilo problem z odpalaniem

problem z odpaleniem fiat stilo 1.6

problem z odpaleniem fiata stilo 1.6

problemy z odpaleniem stilo 1.6fiat stilo problem z odpaleniemproblm z odpalaniem fiat stolo 1.6problem z odpalaniem stiloproblem z odpaleniem stiloproblem z odpaleniem fiata stilo fiat stilo 1 6 problem z zapalaniemfiat stilo 1.6 problemy z odpaleniemproblem z odpalaniem stilo 1.6fiat stilo problemy z odpalaniefiat stilo 1.6 problem z odpaleniemproblem z rozruchem fiat stilo 1 6fiat stilo 1.6 16v problem z odpalaniemfiat stilo 1.6 problemy z odpalaniefiat stilo 1.6 problemfiat 1.6 problem z paleniemproblem z odpaleniem fiat stilostilo problem z odpaleniem

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl