Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Del
    Del jest nieaktywny
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2014
    Skąd
    Kraków
    Postów
    3
    Auto
    Punto IIFL 1.2 8V
    Rocznik
    2004

    Kupno Stilo 1.9 JTD 140KM - proszę o opinie konkretnego modelu.

    Witajcie,

    Znalazłem w ostatnim czasie ogłoszenie:
    FIAT STILO 1,9 multijetM 140KM xenon 2004 ABARTH (4512293418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    Samochód mi się spodobał, przyciąga wzrok. Mam do niego dosyć daleko, więc starałem się pozyskać informacje od sprzedającego, podesłał fakturę:

    http://files.tinypic.pl/i/00567/9zczozoftrae.jpg

    A tutaj fragment korespondencji:
    "Samochód jest w bardzo dobrym stanie, ostatnia f-vat z serwisu opiewa na kwotę prawie 4 tyś. Wszystko robione na czas, oleje filtry, zawieszenie, rozrząd zrobiony ok roku temu jest na fakturze wszystko wyszczególnione. Ostatnio wymienione amortyzatory. Elektryka działa, jeden kluczyk jest, centralny działa, naklejka na dachu nie pomarszczona, nie odkleja się. Naklejka „ Łapka” przyklejona dla bajeru. Lakier w stanie nie nagannym można sprawdzić miernikiem. Turbiny nie słychać, skrzynia pracuje idealnie jak i sprzęgło. Proszę jednak pamiętać, że auto ma 10 lat, więc nie będzie jak z salonu.
    P.S. Brak sprysków reflektorów
    Samochód nie wymaga jakichkolwiek wkładów finansowych, niedziałająca klimatyzacja nie jest problemem bo idzie zima wymiana sprzęgiełka to ok. 300 z robotą."

    Bardzo proszę was o zerknięcie i opinie. Ewentualnie znajdzie się ktoś okolic Kutna bądź Krakowa/Tarnowa kto mógłby obejrzeć samochód ze mną?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,625
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    zajrzyj na forum klubfiatstilo.pl. tam co druga osoba jest z okolic Tarnowa/Krakowa.

  4. #3
    Del
    Del jest nieaktywny
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2014
    Skąd
    Kraków
    Postów
    3
    Auto
    Punto IIFL 1.2 8V
    Rocznik
    2004
    Zajrzałem i zapytałem, chciałem poznać również opinie innych. Przypadkowo trafiłem również na egzemplarz który wrzuciłeś:
    Fiat Stilo 10500.00 PLN. wałbrzych - otoMoto.pl
    Myślisz, że warto? Te Trofeo mają jakieś niestandardowe 90KM zamiast 95KM, nie będzie kłopotu z częściami?

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,625
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    pewnie różnica jest taka jak pomiędzy Bravo 1.6 16V 103KM, a Bravo 1.6 16V 90KM czyli niewielka. właściwie to dokładnie nie wiadomo jaka... na pewno sterownik. problemu z częściami być nie powinno, te same silniki montowane były w Punto II. Stilo z silnikiem 1.4 naprawdę miło się prowadzi, wrażenia z jazdy miałem zdecydowanie lepsze niż Stilo 1.6. być może kwestia kiepskiego egzemplarza tego ostatniego, nie wiem...
    co do tego konkretnego ezgemplarza z ogłoszenia, wygląda całkiem nieźle. niewielki przebieg, komplet kluczyków i dokumentów, oryginalne webasto. stan tapicerki wskazuje, że jeśli licznik był kręcony to nie o jakieś setki tysięcy. ostrożnym jednak warto być zawsze. ten koleś to handlarz włoszczyzną...

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 sierpień 2010
    Skąd
    Zamość
    Postów
    14
    Auto
    Fiat Stilo 1.6 16v

  7. #6
    Del
    Del jest nieaktywny
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 sierpień 2014
    Skąd
    Kraków
    Postów
    3
    Auto
    Punto IIFL 1.2 8V
    Rocznik
    2004
    @autech25
    Opinie widziałem, zwłaszcza że to ja o nią poprosiłem w poście do którego podałeś link
    @boch
    Rozmawiałem z panem od Fiat Stilo 10500.00 PLN. wałbrzych - otoMoto.pl

    Stwierdził, że samochód doatarł do PL wczoraj i wystawił dzisiaj. Twierdzi, że oprócz książki serwisowej potwierdzającej przebieg posiada wydruki z Niemiec. Faktycznie handlarz włoszczyzną, opowiedział mi o 2 Stilo które sprzedał w ostatnim miesiącu. Powiedział, że wszystko jest sprawne, kupując sprawdzał lakier czujnikiem i bez problemu przystał na to, że sprawdzić go u dealera Fiata w Wałbrzychu.
    Jedyne co pozostaje, to opłaty - mianowicie 1300zł, co daje nam razem 11 800. Co do negocjacji stwierdził, że jak najbardziej, więc myślę że można za 10+ spokojnie wyrwać. Co myślicie?

  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,625
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    jeśli nie upierasz się przy dieslu, to myślę że oferta jest warta przemyślenia. Stilo z silnikiem 1.4 to moim zdaniem propozycja dużo bardziej bezpieczna niż te same auta z silnikiem 1.6. oczywiście wyposażenie będzie nieco uboższe - brak ASR/ESP, brak klimatronika, czujników parkowania, deszczu i zmierzchu. mimo wszystko auto wygląda na zadbane (wypicowane?), jak wszystkie auta oferowane przez tego gościa, a widziałem ich na otomoto w przeciągu półtora roku conajmniej 15, wszystkie 3-drzwiowe. wszystkie z przebiegiem poniżej 160 tys. kawałek drogi masz, więc zanim pojedziesz auto obejrzeć, poproś handlarza o nr VIN. sprawdzisz go sobie w jakimś ASO bądź na naszym forum pod kątem ewentualnych wpisów serwisowych oraz przebiegów. przebieg 72 tys... teoretycznie jest to oczywiście możliwe, praktycznie... wiadomo ile takie auta kosztują na mobile.de... handlarze kręcą liczniki adekwatnie do stanu pojazdu. jeśli trafi im się wyjątkowo zadbany egzemplarz z dużym przebiegiem, nie zawahają się go skręcić. tak działa ten biznes od lat. na oględziny weź swój kabel i program diagnostyczny oraz miernik lakieru. przed wyjazdem zadzwoń do ASO w Wałbrzychu i dowiedz się o koszty przeglądu przedzakupowego. prawdopodobny koszt to ok. 200 zł. jeśli prześwietlisz auto swoją diagnostyką i własnym miernikiem lakieru, możesz ograniczyć przegląd w ASO wyłącznie do sprawdzenia stanu podwozia, hamulców i zawieszenia, może będzie taniej. z ASO otrzymasz również wydruk z systemu FIAT odnośnie przebiegów zanotowanych w trakcie serwisowania auta.

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    29 sierpień 2014
    Skąd
    Kutno
    Postów
    1
    Auto
    Stilo
    Rocznik
    2004
    Witam jestem z okolic Kutna

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 sierpień 2014
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    45
    Postów
    3
    Auto
    Fiat Stilo SW 1.9 Multijet
    Rocznik
    2004
    Wiatm, posiadam takie Stilo i na razie jestem bardo zadowolony. Póki co nie mam kłopotów z częściami


 

Podobne tematy

  1. Proszę o szybką ocene/opinie ALFA ROMEO 147
    Napisany przez KrzychuB na forum Kupujemy samochód
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 07-04-2014, 14:42
  2. Kupno NB T-Jet. Proszę o pomoc
    Napisany przez matti12321 na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 20-08-2012, 10:46
  3. Kupno Sieny proszę o porady
    Napisany przez bartus2003 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 18-03-2011, 20:47
  4. PROSZĘ O OPINIE ??
    Napisany przez pakers na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 22-02-2010, 20:26
  5. PROSZĘ O WASZE OPINIE NA TEMAT AUTA
    Napisany przez SEBO na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 24-11-2009, 15:13

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl