Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 grudzień 2014
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza
    Postów
    5
    Auto
    Stilo 1.9 16V 140km
    Rocznik
    2004

    Climatronic - wentylator chłodnicy (2) uruchamia się kilka chwil po wyłączeniu silnika

    Witam,

    Jak w temacie. Wentylator chłodnicy (2) uruchamia się kilka chwil po wyłączeniu silnika. Na ten moment muszę wyjmować przekaźnik T05 (przekaźnik już wymieniłem dla świętego spokoju). Po podpięciu MES do sterownika Climatronic znalazł się podejrzany:
    temp parownika.png

    Proszę o jakieś sugestie, może ktoś miał już podobne problemy

    Pacjent: Fiat Stilo 1.9 JTD 16V 140KM 2004R



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Ewidentnie temperatura parownika odjechała w kosmos. Niestety nie wiem jak jest w Stilo to zrobione, ale zapewne gdzieś na parowniku masz ten czujnik i trzeba go wymienić.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 grudzień 2014
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza
    Postów
    5
    Auto
    Stilo 1.9 16V 140km
    Rocznik
    2004
    Dla niewidzących zdjęcia dodam że MES wskazał temperaturę parownika 6548 st.C !!!
    Czy ktoś wymieniał ten czujnik lub dobierał się z innych powodów do parownika?


 

Podobne tematy

  1. Brava 1.2 - Dymi na biało, przestaje po załączeniu wentylatora chłodnicy
    Napisany przez Rick na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 01-05-2014, 01:00
  2. Wentylator chłodnicy
    Napisany przez bluestilo na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 21-02-2013, 16:59
  3. Wentylator chłodnicy sie nie wyłącza
    Napisany przez zkar na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 13-01-2011, 16:30
  4. NIE URUCHAMIA SIĘ SILNIK - BRAK LAMPKI OLEJU SILNIKA
    Napisany przez ToXiC88 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 24-10-2010, 19:04
  5. Wentylator chłodnicy
    Napisany przez Marcineek_85 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-07-2010, 15:28

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl