Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 19
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002

    [1,9 jtd 115km] problem z elektroniką

    Witam
    Po wymianie żarówek z przodu po 1 dniu pojawił się problem. Stopniowo się coś popsuło:
    Na początku tylko błąd żarówki, potem błąd airbag a teraz po przekrecniu kluczyka miga mi deska rozdzielcza z światłami i coś pyka dosyć szybko.
    Odłączyłem akumulator i podłączyłem po jakimś czasie i nadal to samo. Wypiąłem bezpiecznik od pompy paliwa (3ci od lewego rogu deski z bezpiecznikami pod maską) i już nie ma tego "pykania" / pstrykania nie wiem i nie mruga deska i światła. Co to może być ??
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Wygląda na rozładowany akumulator. Sprawdzałeś stan jego naładowania
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002
    nie sprawdzałem. To są objawy rozładowanego akumulatora ?? migajaca deska pstrykanie jakby od przekaźnika pompy paliwa i restartujace sie radio ??
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Akumulator jest na tyle rozładowany że włączana pompa paliwa zjada resztkę prądu i dlatego wszystko miga a przekaźniki szaleją bo nawet dla nich jest za mało napięcia.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002
    8Odłączyłem akumulator. Został podładowany, miał 12,9V. Przekręciłem 3-4 razy kluczyk stacyjki żeby zagrzać świece. Na początku wystepował błąd: preheat fault. Za którymś razem zniknął. Miganie i "pykanie" wróciło momentami deska rozdzielcza cała gaśnie. Teraz akumulator ma 12,5V. To napewno wina akumulatora?

    Tak to wyglada:
    https://youtu.be/nPGudEcwYHQ
    Ostatnio edytowane przez Reckless ; 07-11-2015 o 17:56
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 listopad 2014
    Skąd
    Lublin
    Postów
    85
    Auto
    Fiat Stilo
    Rocznik
    2004
    Ja miałem podobnie w alfie 156 i akumulator nadawał sie na złom... wymienilem na gwarancji na nowy i wszystko działa
    Wsadz inny akumulator ...
    Fiat STILO 1.6 2004r [COLOR="#00FFFF"]jest[/COLOR]
    Alfa Romeo 156 sw 2.4jtd 2001r [COLOR="#00FFFF"]był[/COLOR]
    Fiat MAREAweekend 1.9td 1997r [COLOR="#00FFFF"]był[/COLOR]
    Fiat PUNTO2 1.2 2001r [COLOR="#00FFFF"]był[/COLOR]
    [COLOR="#00FF00"]IIIIIIIIII[/COLOR][COLOR="#FAEBD7"]IIIIIIIIII[/COLOR][COLOR="#FF0000"]IIIIIIIIII[/COLOR]

  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Zmierz akumulator z włączonym zapłonem.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002
    tzn z odpalonym silnikiem? (raczej nie odpali), co mi da ten pomiar ?
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos

  10. #9
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,621
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    jak chcesz to zweryfikować nie narażając się na koszty to podłączyć na chwilę w miarę młody akumulator z innego auta na próbę i cześć. co za problem? masz tam ustawione w opcjach automatyczne włączanie radia po przekręceniu stacyjki?
    Nie pomagam na PW. Masz problem, załóż temat albo dopisz się do istniejącego.

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002
    mam jedynie mały akumulator z benzyny. Innego nie mam na podłączenie próbne
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos

  12. #11
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,621
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    Nie masz kolegów, sąsiadów, teścia, szwagra?
    Nie pomagam na PW. Masz problem, załóż temat albo dopisz się do istniejącego.

  13. #12
    Klubowicz
    Dołączył
    12 czerwiec 2013
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    38
    Postów
    133
    Auto
    Stilo 1.6 16v
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał Reckless Zobacz post
    mam jedynie mały akumulator z benzyny. Innego nie mam na podłączenie próbne
    Jeśli tylko sprawny to podpinaj.
    edit:
    upewnij się, że skrzynka bezpieczników jest w nienagannym stanie
    Ostatnio edytowane przez Wiktor ; 08-11-2015 o 10:22

  14. #13
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,621
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    No właśnie... masz osłonę na skrzynce bezpieczników pod maską? Nie myłeś przypadkiem auta? Były przypadki kiedy zapryskana skrzynka bezpieczników skutkowała masą błędów na desce.
    Nie pomagam na PW. Masz problem, załóż temat albo dopisz się do istniejącego.

  15. #14
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 listopad 2014
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    40
    Auto
    Stilo 1.9
    Rocznik
    2002
    tydzien temu myłem i nie bylozadnych bledow. ostatnio tylko wymienilem zarowki mijania, zaczelo sie od ciaglego bledu prawej przedniej zarowki. Nastepnie blad poduszki a potem cala reszta ktora widac na filmiku. Co ciekawe, jak wyjmę bezpiecznik od pompy i grzania swiec, "pykania" nie ma
    Moje aplikacje na androida:
    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Reckos

  16. #15
    Moderator
    Dołączył
    03 wrzesień 2010
    Skąd
    .
    Postów
    4,621
    Auto
    Stilo MJTD 1.9 8V 120 KM
    Rocznik
    2006
    A ten bezpiecznik jest w kabinie czy pod maską? Jak pod maską to odpowiedź masz powyżej - prawdopodobnie zawilgocona skrzynka bezpieczników. tutaj masz podobny temat:

    http://klubfiatstilo.pl/po-myciu-sil...rak-t6296.html

    Na początek sprawdź jednak ten akumulator.
    Nie pomagam na PW. Masz problem, załóż temat albo dopisz się do istniejącego.


 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 12-08-2014, 20:32
  2. [Warszawa] Dobry elektronik? SOS
    Napisany przez Agnieszka07 na forum ASO, dobre warsztaty, szukam warsztatu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 12-05-2014, 19:47
  3. Mam Problem z Elektroniką
    Napisany przez Frost209 na forum Uno
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 17-11-2013, 16:01
  4. Stilo JTD 115KM Problem ze wskazaniami przeplywomierza
    Napisany przez PAJAK-78 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 14-06-2013, 21:16
  5. Problem z elektroniką szyb
    Napisany przez s_michas na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 01-06-2011, 11:54

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

jak jest z elektronika stilo

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl