Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 marzec 2015
    Skąd
    DG,SC
    Wiek
    29
    Postów
    3
    Auto
    Fiat Punto
    Rocznik
    2003

    Lightbulb Fiat Punto FL Nie odpalił.

    Witam


    Mam następujący problem typu tego,że moje Punto dziś rano nie odpaliło
    Mianowicie wyjechałam nim z garażu i było wszystko ok. Jedyny objaw to po przejechaniu może 100 m kiedy ruszałam na światłach i skręcałam w lewo zaczął troszkę szarpać ale po wyjechaniu na prostą było ok. Zrobiłam nim w ciągu dnia około 50 KM może troszkę więcej. Po wjechaniu do garażu zapaliła mi się rezerwa.Dziś rano wsiadam do auta odpalam kluczyk a tu kicha bo zaświeciło mi się jedynie światełko w kabinie :E
    Po krótkiej zabawie kluczykiem zaczęły mi się żarzyć światła, okazało się, że nie były w pozycji wyłącz (ale to raczej nie ma nic wspólnego) sprawdzałam radio też grało. Przy następnej próbie zgasiłam światełko w kabinie, wyłączyłam też te nieszczęsne światła i wtedy auto tak jak by dostało więcej prądu bo zapaliła się cała deska rozdzielcza ale nic nie mrugało i nie gasło a nawet zresetował się zegar. Próbowałam go odpalić ale po przekręceniu kluczyka nic nie słychać(tylko dźwięk spowolnionego ładowania się kompa) a lampki gasły. Natomiast dziwnym objawem jest to, że im częściej kluczyk przekręcałam tym częściej one się zapalały, tz. na początku przekręciłam kluczyk do odpalenia zgasły i musiałam wrócić do pozycji wyjęcia, później już tylko do pozycji zapalenia się kontrolek.
    Po kilku próbach przestało działać radio wiec wedle wszelkich praw i zasad to siada akumulator. Tylko, że w zimę auto stało po 3 tyg w garażu nie odpalane i było ok

    Zastanawiam się czy to może być akumulator czy może rozrusznik ewentualnie alternator ale w tedy myślę, że jeszcze by odpalił o siłach aku.

    to jeszcze specyfikacje

    Fiat Puno FL 2003 1.2 v8 wer. Sound. 3d.

    Miał może ktoś kiedyś taki problem?? Proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Marta88r ; 28-07-2015 o 12:30



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 grudzień 2014
    Skąd
    Wielkopolska
    Wiek
    33
    Postów
    22
    Auto
    Fiat Punto FL
    Rocznik
    2005
    pierwsze sprawdź akumulator...

    stawiam że będzie nadawał się do wymiany

  4. #3
    Master
    Dołączył
    12 listopad 2012
    Skąd
    Żory
    Postów
    1,131
    Auto
    Marea weekend 2,0 20v /Mercedes 300SE 87r /Plymouth Valiant 61r
    Rocznik
    1997
    Cytat Napisał Marta88r Zobacz post
    okazało się, że nie były w pozycji wyłącz (ale to raczej nie ma nic wspólnego)
    Jeśli zostawiłaś auto na włączonych światłach, to akumulator się rozładował.
    Cytat Napisał Marta88r Zobacz post
    Tylko, że w zimę auto stało po 3 tyg w garażu nie odpalane i było ok
    Stało, ale jeśli nie był włączony żaden odbiornik prądu, to co go miało rozładować? Naładuj akumulator, potem podjedź do jakiegoś elektromechanika, niech go sprawdzi (jego sprawność) i jeśli ma poniżej 50%, to do wymiany.
    Specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.

  5. #4
    Master
    Dołączył
    04 kwiecień 2010
    Skąd
    Sanok
    Postów
    1,518
    Auto
    Abrath Panda 1.3 multijet 2005r. :)
    Problem rozwiązany?

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 marzec 2015
    Skąd
    DG,SC
    Wiek
    29
    Postów
    3
    Auto
    Fiat Punto
    Rocznik
    2003
    tak kupiłam nowy aku i jest ok błacha rzecz a cieszy


 

Podobne tematy

  1. bravo JTD bardzo długo kręci nim odpali
    Napisany przez patryk_gn na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 27-02-2014, 15:10
  2. [silnik] siena odpaliła zgasła i nie odpaliła ponownie
    Napisany przez tasek na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 04-04-2013, 12:15
  3. Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 20-01-2013, 22:09
  4. Odpali, nie odpali :( ...
    Napisany przez Schwer na forum Doblo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 04-10-2011, 01:44
  5. Fiat Brava 1,4 12v nie odpali...
    Napisany przez kazek_134 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 23-12-2010, 07:27

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl