Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    25 kwiecień 2016
    Skąd
    -
    Postów
    143
    Auto
    Croma 1.9 16V
    Rocznik
    2005

    Wentylacja - ogrzewanie nie działa, dmucha cały czas zimnym

    Witam szanowne grono użytkowników Kromki. Mam problem z ogrzewaniem - niezależnie od ustawienia pokrętła temperatury, z nawiewów cały czas leci zimne powietrze. Zapewne nie działa siłownik/mieszalnik ciepłego i zimnego powietrza. Gdzie on się znajduje?

    Pozdrawiam



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 lipiec 2012
    Skąd
    Piaseczno
    Wiek
    33
    Postów
    748
    Auto
    Croma 2.4 JTD
    Rocznik
    2006
    a może tylko układ się zapowietrzył?
    z tego co czytałem kiedyś na tym forum, ktoś już kiedyś pisał o problemie z tym nastawnikiem i miał wtedy sporo roboty z jego wyjęciem.
    Pozdrawiam


  4. #3
    Master
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Wiek
    55
    Postów
    1,105
    Auto
    Cromka 1.9 automat
    Rocznik
    2010
    Możliwe że masz uszkodzony silniczek nagrzewnicy Regulator klap klimatyzacji. Kiedyś w necie był manual jego naprawy, trzeba go rozebrać i obrócić kółko sterujące regulacją.
    Tak on wygląda https://www.romatronic.pl/pl/p/Silni...,-9180212/1886

    Poczytaj jeszcze tutaj, post 23

    https://forum.autokacik.pl/index.php...-i-inne-fiaty/
    Ostatnio edytowane przez bob96 ; 20-07-2016 o 10:52
    Była Marea Weekend ELX 1,8 , BRC sekwencja
    Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik
    Uniden 78 elite

    „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2016
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    32
    Postów
    36
    Auto
    Croma 1.9 Multijet
    Rocznik
    2007
    Podpinam się pod wątek - mam problem z brakiem nadmuchu zimnego powietrza. Zimne powietrze leci tylko z kratki obok kierownicy, od strony drzwi. Z pozostałych leci zewnętrzne. Ogrzewanie z kolei działa jak należy.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    25 kwiecień 2016
    Skąd
    -
    Postów
    143
    Auto
    Croma 1.9 16V
    Rocznik
    2005
    Chłopaki dzięki za pomoc. Tak - to był silniczek nagrzewnicy po lewej stronie, blisko pedału gazu.

  7. #6
    Master
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Wiek
    55
    Postów
    1,105
    Auto
    Cromka 1.9 automat
    Rocznik
    2010
    Cytat Napisał plasteq Zobacz post
    Chłopaki dzięki za pomoc. Tak - to był silniczek nagrzewnicy po lewej stronie, blisko pedału gazu.
    To cieszy że awaria opanowana
    Była Marea Weekend ELX 1,8 , BRC sekwencja
    Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik
    Uniden 78 elite

    „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

  8. #7
    Klubowicz
    Dołączył
    25 kwiecień 2016
    Skąd
    -
    Postów
    143
    Auto
    Croma 1.9 16V
    Rocznik
    2005
    Cytat Napisał davidjezz Zobacz post
    Podpinam się pod wątek - mam problem z brakiem nadmuchu zimnego powietrza. Zimne powietrze leci tylko z kratki obok kierownicy, od strony drzwi. Z pozostałych leci zewnętrzne. Ogrzewanie z kolei działa jak należy.
    Jeśli masz klimatronik to tam jest chyba więcej silniczków (osobne dla prawej i lewej strony), poszedłbym w tym kierunku.


 

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 23
    Ostatni post: 22-03-2015, 13:13
  2. Wentylacja - dziwne działanie
    Napisany przez coolmario75 na forum Croma
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 21-05-2014, 15:37
  3. [ogrzewanie] Klimatronic tylko na "LO" dmucha zimn
    Napisany przez omegarules na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 25-01-2011, 18:57
  4. [ogrzewanie] Ogrzewanie Nawiew Wentylator Nie Działa.
    Napisany przez Jakub26 na forum Doblo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 23-05-2010, 13:55
  5. Wentylacja/Ogrzewanie... Jakie zużycie paliwa??
    Napisany przez RomualdPL na forum Punto
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 23-09-2009, 16:23

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl