Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Posty od 16 do 20 z 20
Like Tree4lubi to!

Temat: Prośba o opinie-niepełnosprawny  

  1. #16
    Klubowicz
    Dołączył
    14 kwiecień 2015
    Skąd
    Stalowa Wola
    Wiek
    23
    Postów
    440
    Auto
    Stilo 1.9 JTD 115
    Rocznik
    09.2005
    Co do tej cromy na otomoto co wstawiłeś kolego. Ja bym tam nawet nie jechał, na 200% jestem pewien że przebieg jest cofnięty ze 150tysi, znam już ten komis i mówię ci omijaj szerokim łukiem ten przybytek. Kupują auta poflotowe albo powypadkowe szroty i klepią za garażem. Już tutaj na forum była jedna croma od nich, po sprawdzeniu okazało się że to była taxa z włoch + walona od przodu + przebieg cofany o jakieś 100tysi.
    Używane Fiat Croma - 21 894 PLN, 140 000 km, 2010 - otomoto.pl Dokładniej to mówię o tej.
    Szukaj od jakiegoś prywatnego sprzedawcy który sprzedaje autko bo chce zmienić na inne np.

    Silnik 1.9 ma swojego kopa, powiem ci że nawet 1.9 115 kucy dałby radę (w stilo w kombi daje), tak jak piszą, klapy wirowe do wywalenia (jeśli są), egr również do wywalenia no i jeśli chodzi o ten silnik to tyle, czysta eksploatacja. W nim nie zaskoczy cię pęknięta głowica czy brak ciśnienia oleju(nie pisze o innych wadach), tak jak to ma miejsce w 2.0 TDI. Osobiście nie brałbym na twoim miejscu ASB(chyba że masz pewność że jest ok), nie wiadomo jak ktoś ją traktował, natomiast manual to popularna skrzynia M32 z tego co się orientuję i w niej trzeba zwrócić uwagę czy nie wyje na jakimś biegu.

    Co do ASB, kolega kupił 2 miesiące temu mazde 6 z silnikiem 2.0 benz(2009r). Doradziłem mu jechać do rs tuning na wymianę oleju w skrzyni o tak na wszelki wypadek. Autko niby 130tyś przebiegu a olej jak zobaczyłem na początku to był czarny jak smoła, przecierałem oczy ze zdumienia bo jeszcze nigdy takiego syfu nie widziałem w życiu(a kilka dynamicznych wymian już widziałem).



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2013
    Skąd
    Klucze
    Wiek
    47
    Postów
    586
    Auto
    Croma 1,9 16V Emotion manual HEAVY METAL SCHWARZ METALLIC
    Rocznik
    2008.01.14
    Cytat Napisał CzarnyGD Zobacz post
    @mirek8423
    Przepraszam za offtopic, ale bardzo mi się spodobała ta torba mieszcząca się w lewej przegródce. Mógłbyś podesłać linka albo jakieś informacje na jej temat?
    Hej, torba kupiona z rok temu w Biedronce, klapka zamykana na rzepa, na plecach od zewnątrz pasek rzepy i na spodzie od dołu też tak że jak ją bym " przykleił " na środku bagażnika to na pewno się nie ruszy i nie będzie latać po bagażniku. Coś takiego ale made in Biedra Torby filcowe do bagażnika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    CzarnyGD lubi to.

  4. #18
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    745
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Ja też mam coś takiego jak te z allegro, do których link wkleił Mirek. Daje radę chociaż mogłaby być jeszcze lepiej dopasowana do wnęki (tylko, że wnęka jest nieregularna). Na tyle się tam wpasowała, że jestem w stanie bez problemów podnieść płytę bagażnika (tą, pod którą jest koło zapasowe). Po dwóch latach rzepy już nie trzymają tak dobrze ale pewnie dałoby się je wymienić (no albo całą torbę). Trzeba zmierzyć wnękę i poszukać czegoś w podobnych wymiarach.

  5. #19
    Klubowicz
    Dołączył
    17 czerwiec 2016
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wiek
    43
    Postów
    210
    Auto
    Croma 1.9 Multijet 16V Dynamic
    Rocznik
    2008
    Dzięki chłopaki. Nie wiedziałem nawet o istnieniu takich toreb

  6. #20
    Klubowicz
    Dołączył
    01 listopad 2013
    Skąd
    Stalowa Wola/Rzeszów
    Wiek
    61
    Postów
    126
    Auto
    Lancia kappa Coupe 3,0 24V ASB; Fiat Croma 2; 2,4 JTDM z ASB
    Rocznik
    1997; 2008
    Cytat Napisał pppbbb Zobacz post
    Nie chcę być tutaj promotorem/"lokowcem" produktu
    Od ponad 10 lat w Proszowicach i Krakowie handlują samochodami sprowadzanymi najczęściej z Włoch ludzie, którzy nie robią tego charytatywnie, ale nie anonimowi.
    Znam co najmniej kilka osób, które na przestrzeni kilka lat kupiły u nich samochody, szczególnie Lancie (w tym ja też) i ... nie narzekają. Jednym z nich jest kolega z tego forum => cocoon (mam nadzieję że Wojtek mnie nie zastrzeli).
    Na chwilę obecną mają kilka Crom w różnym stanie i ... na każdą kieszeń. Można się normalnie dogadać - to też ważne

    Proszę popatrzcie sami

    Komis u Konrada


 
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. 1.8 silnik opinie
    Napisany przez gienek8400 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 09-04-2016, 15:38
  2. Opinie o Ruville?
    Napisany przez miszko na forum Rozmowy o technice
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 17-01-2014, 14:52
  3. Opinie o Marei 1,9 TD JTD i 1.8 16v
    Napisany przez romano na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post: 12-04-2010, 16:28
  4. PROSZĘ O OPINIE ??
    Napisany przez pakers na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 22-02-2010, 19:26
  5. Euroscan - opinie
    Napisany przez KAAZ na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-03-2009, 17:38

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl