witam.chcialem sie dowiedziec jak najłatwiej wymienic plyn od wspomagania i jaki najlepiej kupic.pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
witam.chcialem sie dowiedziec jak najłatwiej wymienic plyn od wspomagania i jaki najlepiej kupic.pozdrawiam
Kupić jakiś do wspomagań czerowny, ja zalałem ELF Matic G3 czy jakoś tak.
A co do wymiany to musisz kupic z 1l wiecej niz jest w układzie czyli 2,5l Ci starczy jeśli masz już czarny płyn
- sciagasz waż od zbiorniczka do maglownicy i czekasz aż syf zleci
- tankujesz nowy płyn i odpalasz kręcisz kierą żeby olej pokrazył po obiegu
- ponownie spuszczasz i zalewasz świerzym i powtarzasz aż do usyskania w miare czystego płynu w zbiorniczku
Nie ma innej opcji na wymianę bo zostaje Ci stary płyn w maglownicy i w pompie.
Każdy ATF III chyba będzie dobry... cena około 30zł za litrCytat:
Napisał Hipo
Dokładnie.Cytat:
Napisał waho.
Ja wlałem oryginalny fiatowski, chyba 36 zł za butle.
szela, a jakiego koloru był, bo coś mi się kiedyś obiło że występuje też płyn do wspomagania w kolorze żółtym czy tam zielonym (chyba ATF II) i nie wiem czy on mieszalny jest z czerwonym.
a jeszcze jedno pytanko czy moge sciagnac troche starego plynu szczykawką i wlac nowy?
możesz ale po co? Jesli to zrobisz to i tak zostanie stary w układzie i mija się to z celem ponieważ żeby całkowicie oczyścić układ musiałbyś wyciągnąć strzykawką ze zbiorniczka wszystko tak z 10 razy lub więcej więc koszty rosną niewyobrażalnie.Cytat:
Napisał prezes900
Normalny czerwony, chyba K 854. Ja kupiłem jedna butle bo robili mi to w fiacie, po spuszczeniu tak jak mówił Hipo, ściągnęli resztę starego płynu tym odkurzaczem do oleju, przepłukali układ i zalali nowy.
Ściąganie tego szczypawką to karkołomna praca i efekty będą mizerne. W zbiorniczku może jest 1/5 całego płynu wiec operację musiałbyś wykonać milion razy a i tak efekty byłyby średnie.
Jak boisz się sam to ja za to w ASO płaciłem 70zł, i tak zostawiałem im auto na wymianę wahacza a 30zł za taką robotę to wg. mnie nie dużo.
ten olej wymienia się dopiero jak jest zupełnie czarny czy jak troche taki ciemny?? bo nie wiem czy też nie wymienić, a a może wiecie jak wymienić płyn hamulcowy??
Książka Zembrowicza pisze o 120k km zdaje się.Cytat:
Napisał lenar90
1.Spuścić stary, przedmuchać, zalać nowy, odpowietrzać odpowietrzać odpowietrzaćCytat:
Napisał lenar90
2.Przetoczyć, spuszczając stary zalewać nowym - mniej odpowietrzania :)
no ale ja mam ten samochód od niedawna i raczej bym tak wymienił żeby wiedzieć z czym mam do czynienia, przy czym się odpowietrza układ hamulcowy?? tzn przy pompce czy gdzieś koło zbiorniczka??
Odpowietrzasz przy kołach, na zaciskach z przodu jest taka srubka z pipkiem i dziurką na klucz 8, tylko jak ciężko idzie lepiej polej starym płynem hamulcowym lub wd40 i odczekaj chwilę (10-15minut) bo bardzo łatwo tą śrubkę ukręcić.Cytat:
Napisał lenar90
I z tyłu też jest na górze taki sam pipek :)
a później już tylko rozwiercanie lub wymiana zacisku. Najlepiej nie siłuj się z odpowietrznikiem tylko z wyczuciem lekko odkręć i potem dokręć i tak stopniowo więcej odkręcaj i dokręcaj a między tym wal wd-40 na śrubkę.Cytat:
Napisał waho.
z tyłu na zaciskach ta?? czyli dwie na każdym zacisku?? To wymienię przy przerzutce opon na letniaki
Jest jeden odpowietrznik na każdym z zacisków z przodu i po jednym na każdym cylinderku z tyłu.
Chyba że tylną belkę masz od HGT to tam są zaciski :)
z tyłu mam bębnowe..
a a jak się spuszcza , gdzie??
odkręcasz odpowietrznik zakładasz rurkę na odpowietrznik wkładasz końcówke rurki do jakiegoś zbiorniczka wchodzisz do auta i pompujesz pedałem hamulca i tak każde koło, zaczynając (mam nadzieje że nie pochrzanię) od lewego przodu później prawy przód, lewy tył i prawy tył.
a nie można oba przednie na raz??
możesz nawet wszystkie na raz :)