To jest widok strony w wersji do druku
-
Przewody do głośników
Postanowiłem założyć do mojej marei głośniki do tyłu(tam gdzie miejsce jest w tylnych słupkach). ale pytanko moje, gdzie są przewody??? są w kostce przy radiu ale gdzie sie kończą???
rozebrałem prawą obudowe bagaznika i nie ma tam przewodów wolnych do głośnika :x
-
wojo985, możesz nie mieć. kończą się w okolicach kierownicy. nie wszystkie auta miały. natomiast jak coś to ciągnij prawym progiem, bo jest więcej miejsca :D
-
W Tipo/Tempra też były takie wersje aut, że nie było tej instalacji. Kostki były, ale poprostu kable nie były podciągnięte na tył.
Prawdopodobnie tak samo jest u Ciebie.
-
Podciągnąłem kable, wpiąłem bezpośrednio do kostki i po problemie. Za to gra jak marzenie :P
-
Witam.
Jakie głośniki wchodzą w tylne słupki we fiacie mareaa weekend?
-
ja wsadzilem głośniki ALPINE na ktorych pisało że pasują do Marei ale spokojnie okrągłe 9cm średnicy wejdą.
-
-
roztaw srub 10 ale sam glosnik chyba nie wejdzie te ALPINE'y to same głośniki mają 8,7cm
-
Czyli tak samo jak w Temprze.
Ja mam Kicx i radzą sobie dobrze.
A jak te Alpine grają? Ile dałeś? 2-drożne?
-
dwudrożne, 20W RMS, pasmo przenoszenia 120Hz-16kHz. graja niezle. kosztowaly ok 100 zł
-
Witam!
Sory, że podepnę sie pod temat ale powiedzcie jakie głośniki wchodzą w fabryczne miejsca na tył w bravie? bo chce zmienić i nie wiem jakie moge kupić.
pozdr.
-
Kiler, elipsy 5x7", ale polecam przerobić trochę półkę i wsadzić 6x8" albo 135mm. Ja w Bravo miałem fabryczne 100mm na jakimś plastiku zawieszone, w Maryśce w ogóle nie mam, bo producent w tej wersji nie przewidział :P
-
No właśnie u mnie wisza chyba jakies 13 przykręcone na 2 wkręty. Ale lipne są dlatego myślalem, żeby kupic 10 albo własnie 13 magnata. Ciężko 13cm głośnik bedzie do tego plastiku tam przymocowac :?:
-
Kiler, fabrycznie masz 10. 13 teoretycznie nie powinno się zmieścić, ale znam takiego, co 165 tam wpakował. tak, czy inaczej - polecałbym dobre 5x7 wsadzić i mieć spokój z przerabianiem. najlepiej przez zwrotnice a bas wpakować w skrzynki i będzie dobrze łupało :)
-
Witam serdecznie
Przymierzam sie do wymiany głośników w mojej Marei i zastanawiam się czy coś takiego bedzie pasowało JBL GTO 6527S, wiem ze wiekszość bedzie polecało mi abym zastowował system odseparowany ale nie chce sie za dużo bawić a czytajac o tych wlasnie głośnikach JBL to wielkosc ok, głębokość montazowa tez i jak widać na zdjeciu to wysokotonowe nie powinny dotykac fabrycznej maskownicy wiec mysle ze bedzie ok.
-
nie wiem jak na wielkość, ale jeśli chodzi o jakość/cena to JBL nie są takie złe, ale jeśli chcesz zrobić dicho z auta to raczej tego nie wytrzymają
-
JBL za rozsadna cene dają naprawdę bardzo dobrą jakość dźwięku. Polecam. Miałem w Tipo podobne i grały nieźle