To jest widok strony w wersji do druku
-
AndroidAuto przez BT
Witam
Po podłączeniu telefonu przewodem udaje mi się bez problemu uruchomić Android Auto. Nie mam też problemu z połączeniem telefonu z radiem przez BT, jednak nasuwają mi się dwa podstawowe pytania :
- czy istnieje możliwość korzystania z Android Auto przez BT ?
- Połączenia telefoniczne zarówno po kablu, jak i BT są skrajnie ciche i przez to praktycznie niemożliwe do prowadzenia mimo ustawienia maksymalnej głośności, czy jest możliwość pogłośnienia tego w systemie
-
Hej,
Tak, Android Auto wymaga fizycznego połączenia z radiem samochodowym za pomocą kabla USB, a nie działa bezpośrednio przez Bluetooth. Aby korzystać z Android Auto, musisz podłączyć telefon do radiostacji samochodowej za pomocą kabla USB.
Co do problemu z połączeniem telefonicznym, upewnij się, że na telefonie i radiu samochodowym masz ustawioną maksymalną głośność. Jeśli problem nadal występuje, sprawdź ustawienia dźwięku na samym telefonie, a także w ustawieniach Bluetooth w radiu samochodowym. W niektórych przypadkach aktualizacja oprogramowania radiostacji samochodowej może pomóc w poprawie jakości dźwięku podczas połączeń telefonicznych.
Pozdrawiam, :smile:
-
Android Auto nie wymaga fizycznego połączenia kablem (mówimy oczywiście o modelach fabrycznie nie wyposażonych w bezprzewodowe AA). Wystarczy zakupić taką lub podobną przystawkę https://allegro.pl/oferta/przenosny-...id-14469109086 Taniej znajdziesz pewnie u majfrenda :smile: W aplikacji po odpaleniu ustawień programisty zaznaczasz opcję "Android Auto (bezprzewodowo)" i wszystko śmiga bez żadnych kabelków :cool:
-
Uściślając, AA bezprzewodowy działa po WiFi, a nie BT.
-
Serdeczne dzięki za odpowiedź, wiem na czym stoję.
To rozwiązanie z transmiterem sygnału jest bardzo fajne
-
4 załącznik(i)
Witam
Zakupiłem ostatnio adapter marki carlinkit model CPC200 Koszt to 160 zł Wiem że można znaleźć taniej u chińczyka z AliExpress ale obawiałem się że coś będzie zacinać rozłączać więc zrezygnowałem.
Ten producent jest sprawdzony i z polskiej dystrybucji.
Efekt to bezprzewodowy AndroidAuto już po 10 sekundach od przekrecenia kluczyka.
Polecam
Załącznik 43630Załącznik 43631Załącznik 43632Załącznik 43633
-
Gdzie brałeś, chętnie bym nabył drugi ale z pewnego źródła
-
W opisie filmu jest link do sklepu i kod rabatowy na zniżkę 10%
Dodam że nie znam typa i na film trafiłem przez Google [emoji16]
https://youtu.be/GgpyeKzTTVY?si=7Uj0aQcDQP5ZL5ix
-
A można na tym oglądać youtuba albo netflixa, czy tylko aa ogarnia?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A można na tym oglądać youtuba albo netflixa, czy tylko aa ogarnia?
Hej, w przypadku urządzenia z filmu nie odpowiem, ale jakbyś chciał Netflix, YouTube-a na wyświetlaczu to jest coś takiego
https://allegro.pl/oferta/carlinkit-...im-14393547840
Na allegro około 700-800zl ale na alli czy innym stronie za 500zl idzie wyszarpać.
Testowanie na AR Giulia, jak Giulia do Mnie przyjedzie to będę podpinał do Swojego Tipsona to napiszę jak działa.
-
Nie. To jest tylko po to żeby android auto albo car Play działało bez kabla. Nie ma to funkcji mirror link
-
Od dziś użytkuje takie cudo z Ali. Dostawa inpost w 9 dni. Z jakimś kodem wyszło 49 zł.
https://a.aliexpress.com/_Evh4w7X
Rewelka
-
Cześć,
Kupiłem dokładnie takie samo coś chwilę temu. Jednak nie jestem w stanie z tego korzystać w "normalny sposób".
U mnie jest tak, że za każdym razem jak uruchomię samochód to muszę podpiąć to urządzenie i dokładnie za 3 razem moduł zgłasza się jako AA/CP.
Nie mam pojęcia o co chodzi ale reguła jest zawsze ta sama. Dopiero za 3cim razem zaczyna to działać :/
-
3 załącznik(i)
Nie wiem, u mnie działa choć spotkałem już problem np po wyłączeniu auta i dość szybkim ponownym uruchomieniem samochodu. Wtedy coś się gubił ale po ponownym wpięciu adaptera w port USB działało. Mało miałem okazji testować jeszcze. Może soft zaktualizuj bo zdaje się z początku marca 24 jest najnowszy.Załącznik 43714Załącznik 43715Załącznik 43716
-
2 załącznik(i)
Do mnie wczoraj przyszło coś takiego: bezprzewodowy adapter. Dzisiaj udało mi się to tylko podłączyć i sparować i jak na razie chodziło tylko przez kilka minut. Potestuję kilka dni i jak będą problemy to dam znać. Samo urządzenie z telefonem łączy się po wifi z tego co doczytałem do aktualizacji tego ustrojstwa ale na razie FW pokazuje, że jest z września 2025 a jak to będzie z aktualizacjami to czas pokaże. No i bluetooth dla AA bo z tego co widzę w opcjach to raczej nie ma możliwości AA po WIFI. Kupiłem na Ali z przesyłką za 25 zł, teraz widzę, że jest u tego sprzedawcy po 49 ale inni wizualnie ten sam mają po 32 zł. Do tego kabel przejście z USBA-USBC.
-
-
-
Link jest w poprzedniej wiadomości.
-
O, ślepy ja :-)
Rzeczywiście jest - dobrze zakitrany :-)
-
Póki co chodzi to dobrze. Inna sprawa, że u mnie po prostu czy to kabel czy bt wywala czasami połączenie pomiędzy urządzeniami. Jak już całkiem wywali to pomaga wyłączenie auta na 5 min. Zastanawiam się czy nie zdemontować tego panelu USB i sprawdzić kabel pomiędzy USB a navi, tylko nie znalazłem na razie nigdzie opisu jak się tam dostać.