Dzień dobry mam problem z ducato 100 multijet 2007 rok mianowicie świeci się kontrolka od imobilajzera kręci ale nie odpala czy ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc dziekuje
To jest widok strony w wersji do druku
Dzień dobry mam problem z ducato 100 multijet 2007 rok mianowicie świeci się kontrolka od imobilajzera kręci ale nie odpala czy ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc dziekuje
Zobacz na "antene" przy stacyjce.Moze cos sie rozlaczylo.Są jakies inne bledy w ECU?
mimo palącej się kontrolki od immo posprawdzał bym porządnie masy karoseria - silnik i karoseria akumulator.
W tych autach już nic mnie nie zdziwi :mad:
Kontrolnie dołóż oddzielnie dla testu masę silnik karoseria np. od górnego metalowego ucha/zaczepu silnika i lewej podłużnicy lub gdziekolwiek na karoserii byle byś był pewien,że ta masa jest.
A... i edytuj temat ... ?
Sorry za pytanie ale gdzie tam jest antena ?? Pierścień widziałem ale antene ... ?
Chodzi o tę petle immo, tak zwyczajowo "antenka"... jest przy stacyjce.:tongue
Poczytaj sobie tu, piszą o problemie z wlacznikiem uderzeniowym/
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3294494.html
Rozkręciłem to jest tam mała kosteczka co idzie kabel przy stacyjce tam nie wygląda na nic uszkodzone ruszałem tymi kostkami i bez zmian ,wyjełem sterownik silnika i w poniedziałek do fachowca wysle to bo oni twierdzą że tam jest problem w tym z góry dzięki za pomoc zobaczymy jak sterownik wróci od fachowca
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A gdzie sie znajduje ten wylacznik uderzeniowy bo jeszcze przed wysyłką do fachowca bym to sprawdził
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A gdzie ten wyłącznik jest bo przed wysyłką bym sprawdził A może i to jest ta przyczyna
W instrukcji obsługi do auta na pewno jest napisane, gdzie on jest. Poszukaj.
Kolo akumulatora, powinienes zauwazyć!:wink:
Rozłączenie shock sensora (wyłącznika wstrząsowego) nie zapali lampki immobilisera.
Przy świecącej lampce immobilisera na początek należy sprawdzić:
- czy transponder umieszczony w gripie kluczyka nie jest fizycznie uszkodzony
- czy kod transpondera nie wypadł z pamięci modułu immobilisera
Braval .... :mad:
a czujnik uderzeniowy (jak zwał tak zawał) jest tutaj - prawa stopa pasażera +/- (patrz poniżej)
https://zapodaj.net/c1681512ed9ad.jpg.html
Posprawdzałeś masy?
W dobrym tonie jest nie kończyć wątku tak tajemniczo, gdy problem udało się rozwiązać. :red_kartka:
Pochwal się - może komuś się przyda.
Przypadkiem beezpiecznik od centralki nie byl spalony?haha