Witam. Mam ducato rok 2020r z adblu. Mam problem z ducato. Mam kod błędu p025b13 niestety nie mam rozpiski do tego błędu i niewiem co z tym autem zrobić
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam ducato rok 2020r z adblu. Mam problem z ducato. Mam kod błędu p025b13 niestety nie mam rozpiski do tego błędu i niewiem co z tym autem zrobić
Jakim programem skanujesz?
Z reguły, masz opis błędu co oznacza i gdzie ewentualnie szukać problemu.
Alfaobd. Mes. Autel. I gdzieś jeszcze gościu był i też nie było opisu do tego błędu. A świeci się check i start stop niedostępny
Coś z wałkami rozrządu, na początek sprawdź czujnik położenia...
Wychodzi na regulator cisnienia w pompie CR lub cos z wtryskami. Jakiegos badziewia nie wlales? Do kumatego serwisu fiata podjedz ,co umieją obslugiwać" witecha2" Trza zobaczyc parametry cisnienia paliwa, stopien zapchania dpf-a. Instalację na czujnku regulatora zobacz.Nie zaszkodzi wyciągnąc paliwo ze zbiornika i wlac inne.
2020r. i już po gwarancji ?? 8| :roll:
Zobaczę do tych czujników. Gwarancji nie ma bo to auto jest po opaleniu środka. I została przedłużona rama i jest zrobiona laweta z niego.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Parametry sa dobre od ciśnienia paliwa i Dpf. Ale dpf i tak wypalałem serwisowo.
A więc tak mam błąd od pompy paliwa. Pompa w baku chodzi cały czas. Jest czujnik od ciśnienia paliwa na przewodzie przy filtrze paliwa. Odepnę go zrobi inny błąd. Instalacja jest ok. Przekaźniki też zostały zmienione
Pisalem,ze jest problem z paliwem...Czujniki walka nie mają z tym nic wspolnego. Idzie w w tryb awaryjny i odcina S#S, to normalne zachowanie. Po tym "pozarze" nie masz jakiegos obejscia czujnika zderzeniowego , co odcina pompe paliwa. Albo b. kumaty elektronik lub ogarniety serwis fiata ,co umie dzialac na programie Witech2. Moze wystarczy zrobic aktualizacje sterownika. adblue maz na "chodzie" ,czy wsadziles emulator?:smile:
Wszystkojest git za adblu. Mocy on nie odcina tylko cały czas się świeci check i start stop niedostępny
.... wiem ale nie powiem.Lepiej na forum wypiąć :dupa:
To masz rózgę od Mikolaja...:popupie::Phaha
Post pisałem oczywiście w przenośni :) Ale zawsze mnie denerwują osoby co chcą coś naprawić przy pomocy forum,napiszą jeden no może dwa posty otrzymają odpowiedzi od kolegów i potem cisza ! Nie wiesz czy udało im się naprawić czy nie a może ..... ?
Dlatego apeluje do adminów forum aby trochę pozmieniać zasady.
A mianowicie "nowi" by otrzymać pomoc z forum musieli by mieć przynajmniej 5 wnoszących coś dla forum postów ? Pewnie było by mniej tych z dwoma , trzema postami ale prestiż działu z pewnością by się podniósł ? :cool:
Niektorych tematow nie ogarniesz przez neta, choc dasz rozpiske na tacy. Tu nasz kol. "Gawlik" nie ugryzie tego za sku...Moze byc zupelnie pierdułka lub b. powazny temat i kosztowny...bo glownie o to biega. Tu w innym dziale kolega sam chcial wymieniac swiece zarową w tipo 1,6 jtd ,bodajze.Jak mu nagadal "znajomy" mechanik, ze moze urwac tak nabral wody w usta...Powiem Ci,siedze zawodowo w tych zlomach i stwierdzam ,ze coraz większa hu...a, ,zdrowia.:drinkers:
Akumulator nic nie pomógł. Ja pracuje jako mechanik samochodowy. I znam się dużo na ducato i bliźniakach ale na to już nie mam pomysłu. Zostało dużo rzeczy podmienione a i tak nic nie pomogło
I też nieraz czasu nie mam cały czas siedzieć na forum bo jednego auta nie robie
I też nieraz czasu nie mam cały czas siedzieć na forum bo jednego auta nie robie
Musisz popytac na forach bardziej "profesjonalnych", moze cos doradzą. Jak masz program "alfaobd" jest opcja twardego resetu ECU, mozesz sprobowac to zrobić. Dobrze jest miec kopie zapasową wsadu sterownika.Jesli pojdzie cos nie tak ,moze byc problem z uruchomieniem auta.Moze wystarczy zrobic aktualaizację softu w sterowniku, "osiowanie".Moze jakąs centralkę wywalilo? Przypadkiem nie ma w tym aucie bramki SGW na zlaczu obd i amatotskim sprzetem nic nie zrobisz?
Programowanie idzie zrobić bo już zmieniałem Ledy poduchę pasażera dokładałem dokładałem. Wcześniej Została zmieniona centralka bsi bo światła mi zgasły. Ale Błędy w silniku i tak były. Był ten samochód u magików od sterownikow mówili że nie widzi zbiornika adblu. Bo był bezpiecznik przepalony. Zostało to zrobione i z adblu teraz jest git tylko ten błąd został
Witam. Miałem niedawno ten sam problem, tu gdzie pracuje zajmujemy się campervanami, więc nie jestesmy typowym warsztatem. A teraz do reczy i bez piredolamento:
Pacjent to Fiat Ducato 2020 i błąd P025b13 i tu uwaga sterownik silnika Magneti Marelli z AdBlue nie Bosch. Powiem w skrócie: nie dopieta wtyczka od modułu pompy ( chyba niskiego cisnienia paliwa), który to moduł znajduje sie po stronie kierowcy pod progiem. Zdjeie podgladowe. Załącznik 42898
Mam nadzieje żę to komus pomoze. Pozdrawiam.
Wkoncu doszedłem do tego . Została wymieniona konsola wraz z instalacja i brakowało jednego kabelka .