To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Spękany przewód -
2 załącznik(i)
Spękany przewód
Witam Wszystkich. Mam pytanie odnośnie przewodu zaznaczonego na zdjęciu. Zauważyłem lekkie pęknięcia przy opasce i chciałbym go wymienić ale nie wiem jak fachowo się nazywa i jaką pełni rolę. Auto z grudnia 2017 silnik 1.4 t-Jet. To możliwe ,że tak szybko guma na przewodach sparciała? Dzięki za wszelkie podpowiedzi.
-
Przewód od zaworu sterowania ciśnieniem w kolektorze dolotowym, nadmiar powietrza jest upuszczany tym przewodem z powrotem przed turbinę. U mnie też ten przewód jest lekko spękany ale szczelny, auto z lutego 2017r 80kkm przebiegu.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Przewód od zaworu sterowania ciśnieniem w kolektorze dolotowym, nadmiar powietrza jest upuszczany tym przewodem z powrotem przed turbinę. U mnie też ten przewód jest lekko spękany ale szczelny, auto z lutego 2017r 80kkm przebiegu.
Dzięki wielkie za informację. To mówisz, że nie ma się co stresować i spieszyć z wymianą :D
-
Cytat:
Napisał
tranced
Witam Wszystkich. Mam pytanie odnośnie przewodu zaznaczonego na zdjęciu. Zauważyłem lekkie pęknięcia przy opasce i chciałbym go wymienić ale nie wiem jak fachowo się nazywa i jaką pełni rolę. Auto z grudnia 2017 silnik 1.4 t-Jet. To możliwe ,że tak szybko guma na przewodach sparciała? Dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Możliwe, u mnie ten przewód wymieniony był na gwarancji, niestety nie mam numeru części, może zobacz w eper?
-
Cytat:
Napisał
tranced
Dzięki wielkie za informację. To mówisz, że nie ma się co stresować i spieszyć z wymianą :D
Mam drugie Tipo 1.4tjet w rodzinie z listopada 2017r i na pewno przewód jest zrobiony z innego materiału. Widać to bez problemu porównując u mnie względem tego drugiego Tipo.
-
U mnie też ten przewód nie wygląda najlepiej, ale nie widzę żeby był nieszczelny, więc go nie ruszam.
-
U mnie też poszedl na gwarancji
-
To przewód od odmy, u mnie spękał po roku i wymieniony na gwarancji. U znajomego tak samo. Oba auta z 2017.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
To przewód od odmy, u mnie spękał po roku i wymieniony na gwarancji. U znajomego tak samo. Oba auta z 2017.
To nie jest od odmy, od seperatora odmy jest przewód pod osłoną silnika.
-
Jak serwisie powiedziałem ze ten przewód od odmy to wiedzieli co to jest... niech się nazywa jak chce, skubany był u mnie z papieru chyba zrobiony. Ten po wymianie zupełnie inny materiał z wygladu i dotyku... z tego co pamietam to chyba kosztuje ok 50zl bo pytałem ile dzięki gwarancji zaoszczędziłem...
-
też mam auto z 2017 roku, dzisiaj z ciekawości sprawdziłem gumę na tym przewodzie i nie zaobserwowałem żadnego zużycia lub pęknięcia, może mam inną gumę :)
-
Cytat:
Napisał
manio20
też mam auto z 2017 roku, dzisiaj z ciekawości sprawdziłem gumę na tym przewodzie i nie zaobserwowałem żadnego zużycia lub pęknięcia, może mam inną gumę :)
Przyglądnij się dobrze, ewentualnie naciągnij trochę przewód. U mnie też nie widać, ale przy próbie demontażu widać pęknięcia. U mnie się jeszcze trzyma ten przewód.
-
Wystarczy uciąć kawałek, nasunąć z powrotem i zakręcić. Jakiś czas wytrzyma.
-
Tak robi pan Mirek handlarz, bez obrazy oczywiscie. W autach na gwarancji i autach nowych kupuje sie taki przewód i go wymienia, jesli koszt to 2-3 paczki fajek...
-
Cytat:
Napisał
czech22
Wystarczy uciąć kawałek, nasunąć z powrotem i zakręcić. Jakiś czas wytrzyma.
Nie da rady, zaraz przewód zakręca 90st. Zawsze można kupić zbrojony pod układ chłodzenia i zamontować na okrętke :)
A propo, ma ktoś nr org. tego przewodu?
-
Cytat:
Napisał
steyr
Przyglądnij się dobrze
przejrzałem dokładnie przewód i jednak są pęknięcia ale na razie nie na wylot :)
-
Bez przesady. Żaden handlarz, ani się nie da. Tak osobiście zrobiłem i już rok śmiga.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
czech22
Bez przesady. Żaden handlarz, ani się nie da. Tak osobiście zrobiłem i już rok śmiga.
Tylko, ze piszecie o zupełnie innych przewodach...
Obetnij i przykręć to, bo o tym mowa.
Zdjęcie wykonane w 2018 tuż przed gwarancyjna wymiana.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Tak robi pan Mirek handlarz, bez obrazy oczywiscie. W autach na gwarancji i autach nowych kupuje sie taki przewód i go wymienia, jesli koszt to 2-3 paczki fajek...
Brylancik jeśli samochód jest nowy i na gwarancji to się go wymienia na gwarancji a nie płaci za coś co spieprzyła fabryka by zaoszczędzić. A jak masz za dużo kasy to konto moje bankowe mogę Ci podesłać :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Tylko, ze piszecie o zupełnie innych przewodach...
Obetnij i przykręć to, bo o tym mowa.
Zdjęcie wykonane w 2018 tuż przed gwarancyjna wymiana.
Ja pierdziele ale masakra :)
-
jak w końcu nazwać tą rurę, żeby można ją gdzieś znaleźć w internecie?, na pewno jest w ASO, ale ja mam daleko do ASO. A może ktoś ma link do strony sklepu z ową rurą