To jest widok strony w wersji do druku
-
3 załącznik(i)
interfejs diagnostyczny
Proszę o radę mając rok temu fiata Grande punto robiłem diagnostykę tym zestawem jaki jest na zdjęciu i wszystko działało super.Dziś podłączyłem go do nowego nabytku Fiata Bravo 2 i niestety tylko się połączyłem z silnikiem ,reszta nie odpala wyskakują takie komunikaty.Mam program wersji Multiecuscan 3.9 .Teraz nie wiem czy kupić coś nowego .Proszę o pomoc .Załącznik 35698Załącznik 35699Załącznik 35700
-
-
-
witam
u mnie przy skanowaniu nie odnajduje mojego ecu
-
Masz taki sam jak ja Bo jak miałem Grande Punto to wszystko obsługiwał
-
Troche dziwne, to? Ja mam od pmfactory kabelki. gryzą, (pandy,stilo, alfe, 500l,braveII.) ELM 327 v. 1,3 Program MES ver. 3.6.Sprzęt jest tak :uprzejmy" ,ze pokazuje ktory adapter podlączyc! Lenistwo totalne.
-
Mi pokazywał żeby podłączyć tylko zielony i ten czarny o żółtym nie było żadnego komunikatu żeby podłączyć jutro znów sprawdzę
-
Bodajże w bravce II, "zółty dawal dstep do airbagów,a zielony do wspomagania i klimy ,etc.
-
W Bravo II 1,6 Multijet 16V z 2014 silnik obsługuje goły ELM do pozostałych modułów żółta przejściówka
W pozostałych Bravach II 2007 goły ELM a do wspomagania ,ABS,Xenonów zielona przejściówka ,a do TPMS fioletowa
-
1 załącznik(i)
Witam kolegę podłączyłem adapter żółty oraz zielony i sam czarny kabel Mes połączył się z tylko z tymi modułami i wywala taki błąd jak poprzednio żółta końcówka .Załącznik 35825.Może ktoś kombinował z przebiegiem w tym aucie bo licznik pokazuje 124tyś ,km a po podłączeniu czarnego kabla pisze przebieg 1024km.Sprzedający twierdził że dał nowy akumulator ,ale nie jestem pewien czy tak powinno być.Pozdrawiam Mirek
-
Akumulator nie ma tutaj nic do rzeczy. Z tego co widzę to masz wersję programu nieoficjalną pobraną nie wiem skąd. Tu może być wina . Sądzę po tym ,że łączysz się tylko z modułami (centralkami) które są dostępne w wersji darmowej . Pozostałe centralki obsługuje program oficjalnie zarejestrowany więc najprawdopodobniej tu leży twój problem z połączeniem
-
Program pobierałem z tego forum Fiat klub Polska ,może starsze wersje Mes będą pełne na forum.Rozważałem też kupno nowego interfejsu bo może ten nie obsługuje wszystkiego.Dzięki za odpowiedż.
-
Interfejs jest OK bo łączy z darmowymi modułami .Nie łączy z modułami które potrzebują wersji pełnej programu dlatego stawiam na program.
-
OK dzięki przyjdzie syn to poszukamy na forum jakiegoś starszego programu może się uda życzę miłego weekendu.
-
Dzięki miałeś rację ten MES 4.2 Z forum fiata jest nie pełny zainstalowałem Mesa 3.6 i teraz wszystko wyświetla jest ok.Niestety wyszły błędy klimatronika aktywatory.Pozdrawiam Mirek
-
3 załącznik(i)
Panowie a u mnie nie mogę się połączyć cały czas komunikat jak na foto. Próbowałem różnych ustawień jak i kabli. Wersja programu 3.6Załącznik 35950Załącznik 35950Załącznik 35951Załącznik 35952