Montaż pokrowców na przednich siedzeniach
Wożę na przednim siedzeniu fotelik z dzieckiem i niestety, jak to dziecko, potrafi zdrowo nakruszyć, coś rozlać itp - stąd postanowiłem kupić pokrowce na siedzenia.
No i mam kłopot z ich solidnym zamontowaniem, bo nie bardzo jest jak przesadzić gumki montażowe części siedziskowej pokrowca pod plastikiem, który znajduje się u podstawy fotela z jego boku. Żeby to zrobić dobrze najlepiej by było zdemontować dźwignie regulacji wysokości fotela, regulacji kąta oparcia i odpiąć wtyczkę regulacji podparcia lędźwi oraz zdjąć cały ten boczny panel. Nie bardzo mi się uśmiecha to połamać a nie wiem od czego zacząć - bo to zazwyczaj robi się w jakiejś kolejności żeby nic nie zepsuć.
Być może ktoś z kolegów montował już pokrowce na siedzeniach w Tipo lub demontował plastikowe osłony i dźwignie przy podstawie przednich foteli i jest w stanie mi coś podpowiedzieć jak to zrobić żeby nic nie połamać. Kiedyś wymieniałem obicie fotela w oplu Astrze, sam to wszystko demontowałem i składałem na nowo do kupy, więc zupełnie zielony w temacie takich robótek nie jestem - ale na forum astry był do tego fajny manual, w którym zresztą sam później kilka rzeczy doprecyzowywałem, bo nie były wcześniej poruszane.
Będę wdzięczny za Waszą pomoc.