Na stronie Fiata pokazał sie nowy cennik 500x rozbój w biały dzień
https://www.fiat.pl/fiat-500x/konfig...n/003345173000
https://www.fiat.pl/fiat-500x/konfig...look/#/version
To jest widok strony w wersji do druku
Na stronie Fiata pokazał sie nowy cennik 500x rozbój w biały dzień
https://www.fiat.pl/fiat-500x/konfig...n/003345173000
https://www.fiat.pl/fiat-500x/konfig...look/#/version
E tam, nowy model - po lifcie to i nowe ceny.
Po premierze będą rabaty pewnie, a w lutym kupisz normalnie.
Swoją drogą bardzo udany, delikatny lift. Podoba mi się.
Widzę, że w Urban, czyli poprzednim City Look, nie ma dla mnie silników.
Patrząc na cenę konfiguracji Cross Look, to z silnikiem 1.3 i DDCT, prawie z tym samym wyposażeniem, bo liftowy ma trochę więcej (niedostępne w naszych czujniki parkowania z przodu i skrzynia DDCT) cena wychodzi zbliżona do mojego. Jednak brakuje dodatkowego pakietu zimowego, czyli większego akumulatora i mocniejszego alternatora. No i zdjęciowo konfigurator jakiś taki niedorobiony - pustka w slocie radia, brak panelu klimy,.... Brak w konfiguratorze informacji o Android Auto, o radiu (że tyko jest DAB), PTC itd.
Na minus - brak kieszeni w przednich siedzeniach - dostępne tylko ze skórzaną tapicerką, jeszcze bym coś znalazł. Nie podobają mi się też satynowe klamki w wersji Cross.
Tak na pierwszy rzut oka, to lekki dramat... W Urban nie ma 1.3MA, zostaje 1.6 albo litrowa kosiarka.
A cena Crossa to jakiś żart... jak się powrzuca grubo z konfiguratora to wychodzi ponad 120tys za 1.3MA :))
120tys za małego crossovera...
W konfiguratorze nie ma opcji podgrzewanej kierownicy, o chłodzonym schowku też cisza. Pomijając sprawę Uconnect 6,5", to mojego nie warto zamieniać na poliftowy model, właśnie ze względu na braki, a ledy, czy czujniki parkowania z przodu mnie jakoś nie jarają, a kierownica i PTC jednak zimą ciepełko dają od praktycznie odpalenia auta.
W Renegadzie po lifcie można jeszcze zamówić 2.0 multijeta 140 i 170 KM. Tam cenniki chyba też poszybowały w górę.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
teraz zauważyłem, że CROSS już nie jest z 4X4. W ogóle wycofali z oferty 4X4
Byłem dzisiaj u dilera Fita to rabat jaki mi zaoferowal na nowego 500x 15% i tak samo jeep
Maja info od Auto gaz slask czyli fanrycznej instalcji LPG że silnik 1.3 konstrukcyjnie jest taki sam jak stary silnik 1.4 i bez problemu montuja LPG koszt 4200 butla 50l a tak jak w moim aucie 73 l 4800zł
Przecież to nie jest fabryczna instalacja LPG
Jedyna lpg co fiat zezwala na montaż
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Przypisze ci słowa serwisanat z Ganinex . Ludzie montuja inne instalacje np BRC przyjezdają na lawecie lub sami z problemami silnika pierwsze co ogladam jakiej marki jest LPG jak jest inna niż Tartarini traca gwarancje na silnik i potem sie ludzie dzwią i tak samo robia w onnych serwisach na slasku
No ale to nie jest fabryczny gaz [emoji6] fabryczny jak sama nazwa wskazuje montują w fabryce.
Tipo miał fabryczny i był to Landi Renzo
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
https://magazynauto.interia.pl/porad...zy,nId,2556574
Mam pytanie jeszcze jak marka pozwala na montaż LPG do auta bez utraty gwarancji
Po doposażeniu podstawowego URBAN do poziomu mojego POPSTAR wyszło mi 86 tyś z uwaga - silnikiem 1.0 120KM (1.3 150KM jeszcze nie ma w konfiguratorze, pewnie będzie jakieś + 7 tyś zł więcej ). Masakra jakaś. Wcześniej POPSTAR był dość mocno wyposażony. Teraz URBAN to totalny golas do którego trzeba dobierać dość drogie "pakiety".
1.3 jest w Cross.
Bez sensu, powinien być też w Urban. Nie podobają mi się te zderzaki w Cross. No chyba, że dojdzie do konfiguratora dopiero. Niemniej drogo, choć może od tej ceny od razu pójdą rabaty.
Plusy i minusy nowej oferty - w mojej ocenie :
- Zmiana ceny na wyższą - to dobra informacja dla nas (obecnych posiadaczy), wartość aktywów wzrosła :)
Poza tym, w PL i tak było najtaniej w całej EU. W Europie 500X dobrze się sprzedaje (u nas nie). Może Fiat przestał walczyć o klientów 500X w naszym regionie i urealnił ceny. Poza tym tak ustawiony cennik daje większe możliwości "rabatowe". Uważam, że w przypadku 500X relacja cena/jakość i tak jest atrakcyjna.
- Zmiany z przodu samochodu poszły w dobrym kierunku. Ładne lampy LED oraz lepiej dobrany kształt świateł przeciwmgielnych. Lekko zmieniony zderzak w CROSS (a taki model mam), też wygląda ładnie. Jeśli chodzi o lampy tylne to wolę starszą wersję, jest bardziej elegancka (jak Mini), ale jeszcze trzeba się "opatrzyć" na ulicy i dopiero wydać ostateczny werdykt.
To tyle zmian zewnętrznych - i dobrze. Fiat zawsze był konserwatywny w tym zakresie.
- Najpoważniejsze nowości zaszły "pod maską". Tu można napisać długi elaborat, bo jak mogli odpuścić 1,4MA, zostawić 1,6 i wprowadzić "eksperymentalne" silniki 1,0 i 1,3 produkowane w technologii "motocyklowej" i do tego z filtrem ala DPF. No cóż popłynęli z prądem ogólnych trendów (oprócz 1,6).
- Nowe wnętrze. Totalnie nie podobają mi się pikowane tapicerki, to jakiś barokowy dramat, ale ten trend dotyczy wielu marek. Zdecydowanie wolę moje fotele w wersji Cross.
Brakuje mi pokrętła trybu jazdy, ja swoje używam i nie wyobrażam sobie nie mieć tej możliwości, za to nowa kierownica jest OK :)
Proponowane felgi pasują raczej do wersji Urban i w ogóle jest mały wybór.
Na koniec kolory. Pytam jak jako "darmowy" można oferować kolor rozwodnionej sraczki. Wielu oszczędnych klientów się skusi i później jeżdżą takie szpetoty po ulicy, to niestety bardzo psuje wizaż marki i modelu. Tu włosi muszą wziąć korepetycje np. od Mazdy.
Pozdrawiam posiadaczy 500X
:)
To Fiat kiedyś walczył o klientów w Polsce? :) Jakoś mi umknęło chyba
To nie jest wymysł Fiata tylko euroosłów, nowej normy Euro oraz nowych procedur homologacji WLTP. Poczytaj sobie jakie kabarety z silnikami mają nawet tacy gracze jak Audi czy BMW. Prawda jest taka, że silniki benzynowe bez filtra cząstek stałych nie są już w stanie spełniać norm.
Przecież jest...
Załącznik 33414
Tzn? Bo z czasów jak przymierzałem się do Mazdy (2 razy) to pamiętam, że w cenie był zwykły biały. Równie ohydny.