To jest widok strony w wersji do druku
-
mata masująca do Tipo
Szanowni,
jak wiadomo w Tipku nie ma opcji dokupienia fotela z opcją masażu - a jako, że długie dystanse robię coś by mi się przydało co rozmasuje moje plecy.
W związku z tym ktoś ma może w swoim tipku dokupioną matę masującą? A jak nikt nie ma to może coś z rynku jest ktoś w stanie polecić?
-
To Ja się wypowiem :P
Generalnie fotel jest tragiczny (siedzę w aucie czasem po 12h). Zarówno ten z regulacją odcinka lędźwiowego jak i bez. Bardziej niż mata masująca przyda się jakiś sprzęt typowo ortopedyczny. Akurat ma do mnie dzwonić dziś/jutro Pan ze sklepu ortopedycznego. Zamówił kilka próbek, będziemy przymierzać.
Aczkolwiek ciekaw jestem czy udałoby się przeszczepić fotel AGR z OPLA (zaraz mnie skrzyczą wyznawcy :P )
-
mata masująca do Tipo
Ptaszki śpiewają ze akurat ten fotel (AGR) jest bardzo wygodny - taki wypas nad wypasy.
Daj znać jak coś już przymierzysz i się wpasuje w fotel.
* fotel w Tipo z regulacja odcinka lędźwiowego jak dla mnie ( podkreślam - dla mnie) jest wygodny.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Tylko czemu tyle kosztuje...
-
Jak mowa o takich matach co mają wirujące silniczki to to jest o kant d.potłuc. Miałem coś takiego dzieś leży w garażu i generalnie to powoduje tylko wibracje które nijak nie rozluźniają mięśni a wręcz przeciwnie.
Co do AGR to tam funkcja masażu jest realizowana tak że jest kilka worków i sa one pompowane i powietrze z nich jest upuszczane ale nie doświadczałem. Więc jest tam chyba jakiś kompresor. Sam standardowy fotel astry jest podobny do tipo-szału nie ma.
W porównaniu do mito czy GP fotel w tipo jest mniej wygodny i jak dla mnie przydałoby się w tipo dłuższe siedzisko i. W mito własnie siedzisko jest dłuzsze a w GP odcinek lędźwiowy jest mniej wypchnięty. Ale kazdemu będzie pasowac co innego w zależności od własnych gabarytów i kształtów.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Jak mowa o takich matach co mają wirujące silniczki to to jest o kant d.potłuc. Miałem coś takiego dzieś leży w garażu i generalnie to powoduje tylko wibracje które nijak nie rozluźniają mięśni a wręcz przeciwnie.
Co do AGR to tam funkcja masażu jest realizowana tak że jest kilka worków i sa one pompowane i powietrze z nich jest upuszczane ale nie doświadczałem. Więc jest tam chyba jakiś kompresor. Sam standardowy fotel astry jest podobny do tipo-szału nie ma.
W porównaniu do mito czy GP fotel w tipo jest mniej wygodny i jak dla mnie przydałoby się w tipo dłuższe siedzisko i. W mito własnie siedzisko jest dłuzsze a w GP odcinek lędźwiowy jest mniej wypchnięty. Ale kazdemu będzie pasowac co innego w zależności od własnych gabarytów i kształtów.
czyli generalnie kasa wyrzucona w błoto?
ja myślałem np czymś takim:
MATA MASUJĄCA SHIATSU DO MASAŻU,GRZANIE,WIBRACJE ! (6871683615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
a mi tam pasuje choć gdyby był AGR to bym sie nie pogniewał. Może to kwestia ustawienia "swojej"pozycji
-
Może być dobre...kup i daj znać jak działa ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Tylko czemu tyle kosztuje...
Dopłaciłes za to i nie sprawdza się? Mi ten regulowany odcinek dobrze służy choć jak porównam do foteli znpoprzedniego auta to te z tipo blado wypadają...
Kiedyś kolega takie maty z Allegro trochę rozbebeszyl i wsadził pod tapicerkę przednich foteli, masowalo to fajnie...
-
Cytat:
Napisał
letis
Tu są rolki do shiatsu. A czegos takiego nie próbowałem
-
Ja mam dokładnie taką matę ale korzystam z niej tylko w domu. Myślę, że nie byłoby zbyt wygodnie siedzieć na fotelu samochodowym z czymś takim. Ale wyobrażam sobie, że ktoś kto bardzo dużo jeździ mógłby sobie ją np. coś takiego wrzucić do bagażnika i korzystać na postoju.
Swoją drogą super rzecz - pod tyłkiem jest tylko takie "mrowienie", ale na plecach są specjalne głowice, które naprawdę mocno ugniatają kości ;) I do tego emitują taki miłe ciepełko - na zimę w sam raz!
-
Mi fotel też pasuje, a na pewno jest lepszy od tego w BravoII z tym, że w Tipo wyciąłem plastikowy pręt w oparciu, za bardzo wypychał mi plecy :tongue
-
O musze sie temu przyjrzeć, mnie tez za bardzo wypycha. W mito mam regulację lędźwiową i preferuje jednak wklesłe
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Mi fotel też pasuje, a na pewno jest lepszy od tego w BravoII z tym, że w Tipo wyciąłem plastikowy pręt w oparciu, za bardzo wypychał mi plecy :tongue
Pytanie jaki miales fotel w bravo? Ten z pakietu sport/ dynamic?
-
Cytat:
Napisał
marx30
O musze sie temu przyjrzeć, mnie tez za bardzo wypycha. W mito mam regulację lędźwiową i preferuje jednak wklesłe
A ja znowu wolę bardziej wypukłe. Niestety nie mam regulacji odcinka lędźwiowego, ale i tak jest dobrze.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Sprawa jest prosta, wystarczy zamkiem błyskawicznym otworzyć dojście do tyłu oparcia i mamy dostęp do usztywnienia oparcia.
Cytat:
Napisał
bahamut24
Pytanie jaki miales fotel w bravo? Ten z pakietu sport/ dynamic?
Pakiet dynamic.
-
Jakby ktoś planował jakies przeszczepy tu jest ranking z wymiarami siedzisk. Z tego co ja mierzyłem (mito,punto) to sie nawet pokrywa
http://www.wyborkierowcow.pl/wiadomo...odowe-ranking/