To jest widok strony w wersji do druku
-
Wyposażenie w tipo
Witam. Chciałbym się zapytać czy wymiana / dodanie dodatkowych rzeczy w tipo sw wersja pop jest możliwa w aso? Np. zmiana klimatyzacji z manualnej na automatyczną bądź radia ? Udało mi się kupić myślę w dobrej cenie tipo SW 1.4 120 nowego z salonu w wersji pop + podłokietnik system głośnomówiący - raczej taka podstawa. I pytanie czy w serwisie gdybym chciał zmianę wyposażenia wiadomo, że odpłatnie to jest to możliwe?
-
Klima auto nie (tzn. da sie ale wielkim nakladem pracy i kasy wymiana calej nagrzewnicy panela wiazek itp. demontaż ałego kokpitu, watpie czy ktos sie podejmie za rozsadne pieniadze). Radio raczej tak
-
Jedyne co aso ci zalozy to kamera cofania i czujniki. Radio jak masz 5 cali to tabletu nie zamontuja bo deske by musieli wymienic. Jak masz radio podstawowe to lepiej kupic cos na androidzie niz uconnect 5 cali bo wyjdzie taniej i lepiej.
-
Mam zwykłe radio z systemem bluetooth. A co do tego zamiennika co zamiast uconnect 5 calowego ?
-
Na aliexpress tego pelno na pewno cos wybierzesz.
-
Jest o tym wątek w dziale o multimediach
-
Właśnie przeczytałem cały wątek chodzi o te radio FIAT TIPO 2015-2017 ANDROID 6 B5336 - euro-navi : nawigacje samochodowe, monitory, kamery cofania pytanie czy założyli by mi je w ASO? i do tego fabryczną kamerę cofania ? jak myślicie?
-
Myślimy że kamera nie musi być fabryczna ;-). A czy założą nie fiatowski sprzęt w aso to nie wiem. Ja bym im nawet nie pozwolił
-
Cytat:
Napisał
marx30
Myślimy że kamera nie musi być fabryczna ;-). A czy założą nie fiatowski sprzęt w aso to nie wiem. Ja bym im nawet nie pozwolił
Eeee to mnie nie pocieszyłeś :roll:
-
Gadałem z pympkiem z ASO fiata i powiedział, że kamery nie da się dołożyć - nawet oryginalnej. Przynajmniej na razie. Powiedział, że w ducato jest ten sam problem.
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
Gadałem z pympkiem z ASO fiata i powiedział, że kamery nie da się dołożyć - nawet oryginalnej. Przynajmniej na razie. Powiedział, że w ducato jest ten sam problem.
Może jeszcze się zmieni. Musze zadzwonić i zapytać w ASO czy te radio by zamontowali. Patrząc na te z androidem, a na te co dają w full pakiecie to mimo wszystko przepaść. Bardzo fajny i tańszy bajer do auta. Dzięki forumowicze za podpowiedź z tym radiem :)
-
Dopłaty za media o jakie wołają producenci aut są wysokie. Oczywiscie doskonale wiedzą że część klientów zapłaci no bo +/-5 procent ceny to niewiele ale realna wartość tych gadżetów jest znacznie mniejsza. Stąd też nietrudno kupić taniej dedykowany odpowiednik. Ale ASO musi sie wgryzc w temat takiego radia bo nie maja tego w swoich instrukcjach serwisowych i nie wiem czy im wolno bo gwarancje jednak daje producent.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Dopłaty za media o jakie wołają producenci aut są wysokie. Oczywiscie doskonale wiedzą że część klientów zapłaci no bo +/-5 procent ceny to niewiele ale realna wartość tych gadżetów jest znacznie mniejsza. Stąd też nietrudno kupić taniej dedykowany odpowiednik. Ale ASO musi sie wgryzc w temat takiego radia bo nie maja tego w swoich instrukcjach serwisowych i nie wiem czy im wolno bo gwarancje jednak daje producent.
Owszem tylko producent daje gwarancje na "samochód" nie radio - przynajmniej ja tak to dostrzegam.
-
Cytat:
Napisał
snuff
Owszem tylko producent daje gwarancje na "samochód" nie radio - przynajmniej ja tak to dostrzegam.
Radio jest elementem samochodu a kazda ingerencja w instalacje elektryczna po za aso konczy sie wiadomo czym.
Co do pisania ze aso nie zalozy kamery to bzdura. Kierownik serwisu i sprzedawca mowili mi ze najlepiej po gwarancji bez problemu zaloza ale nie podepna pod radio a bedzie dodatkowy wyswietlacz.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Radio jest elementem samochodu a kazda ingerencja w instalacje elektryczna po za aso konczy sie wiadomo czym.
Co do pisania ze aso nie zalozy kamery to bzdura. Kierownik serwisu i sprzedawca mowili mi ze najlepiej po gwarancji bez problemu zaloza ale nie podepna pod radio a bedzie dodatkowy wyswietlacz.
Dlatego mówię, że najlepiej by zrobili to w aso. Muszę popytać u siebie czy by nie założyli, jeśli nie to trudno.
-
Nawet jak Aso podlaczy jakies aftermarketowe radio to gwarant czyli FAP moze sie wypiać. Nie jest tak ze traci sie gwarancje ale "jezeli modyfikacja doprowadzi do awarii to gwarancja jej nie obejmuje". Wiec IMHO nie zaleznie od tego czy zaloze to sam czy w ASO chinskie radio gwarant ma furtke. Inna rzecz czy w takiej sytuacji aso "zauważy modyfikacje czy nie.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Powiem szczerze, że średnio rozgarnięta małpa potrafiłaby założyć kamerę cofania z osobnym wyświetlaczem, zatrudnić do tego ASO to niemal jak rozdanie pieniędzy za darmo. Cały problem w tym, żeby dołożyć do istniejącego systemu, najlepiej z dynamicznym torem jazdy. :)
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Cały problem w tym, żeby dołożyć do istniejącego systemu, najlepiej z dynamicznym torem jazdy. :)
Problemem np dla mnie jest gwarancja. Puki jest - nic nie dotykam, bo awarię cewki zapłonowej zwalą na sygnał zasilania kamery podpięty do świateł cofania.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Ciekawi mnie jeden temat - w reklamie Tipo która często leci w tv mamy radio ( wersja podstawowa ) z niebieskim wyświetlaczem.
U mnie też bieda wersja i wyświetlacz czarno - bialy. ...
O co kaman?
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Ciekawi mnie jeden temat - w reklamie Tipo która często leci w tv mamy radio ( wersja podstawowa ) z niebieskim wyświetlaczem.
U mnie też bieda wersja i wyświetlacz czarno - bialy. ...
O co kaman?
U mnie jak patrzę z boku pod kątem z fotela kierowcy lub pasażera jest niebieskawe, jak patrzę na wprost z tylnego siedzenia tło jest czarne.