To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Maximum care -
Maximum care
Po ile macie ceny na dobranie opcji maximum care już po zakupie auta. Nie wykupywalem tej opcji od razu bo wyczytałem ze się nie pali i czasami później jest taniej. Ale minęło pół roku odkąd kupiłem auto i ceny w myfiat są jakies z kosmosu i tak dla 4 letniej 60000 chcą 4990 zł gdzie przy zakupie było 1790. Jak to jest u was ?
-
Im bliżej konca klasycznej gwarancji tym drożej powinno być zgodnie z polityką firmy Fiat. Podobnie miałem z easy care w 500X ,teraz jest zdaje się 200 zł droższe niż było pół roku temu .
-
No to 200 zł drożej a nie ponad 3000, coś tu nie gra
-
Może nie ma chętnych na to moje,to cena nie zmienia się zbytnio,a na twoje jest ,to cenę windują
-
z tego co ja pamiętam ja zapłaciłem 2500tysiąca ale mam na max liczbe lat i max liczbe km
-
Do wersji z fabrycznym lpg maja zaporowe ceny...
-
Dokładnie - dla wersji z LPG za tą cenę to byś remont kapitalny silnika zrobił ...więc też nie brałem.
-
To nie wróży dobrze dla tego silnika z gazem ;-)
-
Jaka ta instalacja by nie była i jak idealnie dobrana, założona i zestrojona by nie była to i tak żywotność wszystkiego zależy od sposobu eksploatacji... i to jest dla fca najwiesze ryzyko, widać ze najszczególniejsze znaczenie przy lpg...
-
Właśnie wróciłem z drugiego przeglądu i muszę stwierdzić ze zdziwieniem że nikt mnie nie namawiał na rozszerzenie gwarancji... Sam sie nad tym zastanawiam (mam jeszcze 3 dni na decyzje ) , nad Maximum Care do 45 tyś/3 lata. 490 zł.
Przez 2 lata zrobiłem 22200 km.
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Właśnie wróciłem z drugiego przeglądu i muszę stwierdzić ze zdziwieniem że nikt mnie nie namawiał na rozszerzenie gwarancji... Sam sie nad tym zastanawiam (mam jeszcze 3 dni na decyzje ) , nad Maximum Care do 45 tyś/3 lata. 490 zł.
Przez 2 lata zrobiłem 22200 km.
Za te pieniądze to bierz i się nie zastanawiaj.
-
Jak to jest liczone? Od momentu zakupu gwarancji 3 lata i 45k km ?
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Tak, co nastąpi pierwsze.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Rozszerzona gwarancja liczona jest od daty zakupu auta i można ją wykupić do przedostatniego dnia trwania dwuletniej, standardowej gwarancji. Przedłużamy więc dwuletnią gwarancję o dodatkowy rok, lub do określonego w pakiecie przebiegu auta w przypadku trzyletniej rozszerzonej gwarancji, w przypadku czteroletniej o dodatkowe dwa lata, lub o 3 dodatkowe lata, w przypadku gwarancji 5 letniej :)
-
O to wlasnie mi chodzilo, czyli w sumie jak duzo wylaczen to nie warto
-
Czy jest gdzieś dostępna szczegółowa lista tego co taka gwarancja obejmuja, a co ważniejsze czego nie obejmuje?
-
W ASO i u dilera ale jest tez chyba w MyFiat
-
Maximum care
Maximum Care to nowa usługa w programie Mopar Vehicle Protection, dzięki której zabezpieczysz swój samochód przed usterkami elektro-mechanicznymi przez okres nawet 5 lat. Umożliwia ona wybór okresu trwania gwarancji w zależności od Twoich potrzeb. W razie awarii możesz liczyć na pomoc i profesjonalizm Dealerów i Autoryzowanych Stacji Obsługi Fiat Chrysler Automobiles. Do Maximum Care możesz przystąpić u dowolnego Dealera lub w dowolnej Autoryzowanej Stacji Obsługi w ciągu 2 lat od daty rozpoczęcia gwarancji*, pod warunkiem że Twój samochód przechodził zgodnie z harmonogramem planowe przeglądy okresowe, o których mowa w Instrukcji Obsługi samochodu producenta. Możesz wybrać spośród 9 opcji które przewidują wydłużenie gwarancji na usterki elektro-mechaniczne posiadanego samochodu:
+ 1 rok i do 45.000 lub do 90.000 lub do 120.000 km
+ 2 lata i do 60.000 lub do 120.000 lub do 160.000 km
+ 3 lata i do 75.000 lub do 150.000 lub do 200.000 km
PONADTO, DZIĘKI GWARANCJI MAXIMUM CARE MOŻESZ SKORZYSTAĆ RÓWNIEŻ Z INNYCH MOŻLIWOŚCI:
naprawa i wymiana uszkodzonych elementów na Oryginalne Części Zamienne dostarczone przez Fiat Chrysler Automobiles i Mopar
przeniesienie gwarancji na nowego właściciela samochodu w razie odsprzedaży.
GŁÓWNE CZĘŚCI OBJĘTE GWARANCJĄ MAXIMUM CARE*
Gwarancja na silnik
Korpus silnika i komponenty wewnętrzne
Głowica cylindrów
Pasek rozrządu
Pompa olejowa
Pompa płynu chłodzącego
Koło zamachowe
Zespół turbosprężarki
Wtryskiwacze
System regulatora fazy
Pompa wtrysku i wtryskiwacze (w przypadku silników Diesla)
Gwarancja na skrzynie biegów
Skrzynia biegów i komponenty wewnętrzne Z wyjątkiem sprzęgła i jego komponentów wewnętrznych
Gwarancja na układ przeniesienia napędu
Półosie
Wał napędowy
Skrzynka rozdzielcza i komponenty wewnętrzne
Mechanizm różnicowy i komponenty wewnętrzne
Gwarancja na układ kierowniczy
Przekładnia kierownicza
Układ wspomagania kierownicy
Pompa układu wspomagania kierownicy
Drążki kierownicze
Kolumna kierownicy
Elektryczna przekładnia kierownicza
Gwarancja na układ klimatyzacji
Zespół układu klimatyzacji
Sprężarka
Obudowa i przewody
Elementy sterowania
Gwarancja na układ chłodzenia i zasilania paliwem
Wentylator układu chłodzenia
Chłodnica
Czujnik temperatury płynu chłodzącego
Pompa paliwa
Pompa płynu chłodzącego
Regulator ciśnienia
Czujnik ciśnienia paliwa
Zbiornik i przewody
Gwarancja na zawieszenia
Wahacze
Sprężyny
Drążek stabilizatora
Gwarancja na naprawę hamulców
Pompa hamulcowa
Zaciski hamulcowe
Przewody
Zespół układu (ABS)
Szczęki, klocki hamulcowe, tarcze i bębny nie są objęte gwarancją
Gwarancja na instalacje elektryczną
Wiązki przewodów
Czujniki
Siłowniki
Gwarancja na urządzenia elektryczne
Ogrzewanie szyby tylnej
Silnik podnośnika szyby
Siłowniki regulacji siedzeń
Siłownik drzwi przesuwnych
Gwarancja na urządzenia elektroniczne
Silniczek dachu otwieranego
Lusterka elektryczne
Moduł czujników parkowania
Czujniki parkowania
Gwarancja na systemy bezpieczeństwa
Poduszki powietrzne
Czujniki uderzenia
Czujnik obecności pasażera
Napinacze pasów
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Maximum care
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Do wersji z fabrycznym lpg maja zaporowe ceny...
Mi w myfiat wyświetla cenę prawie 3500 zł do 200 000 km. Zastanawiam się właśnie czy jej nie wziąć żeby mieć święty spokój. Obejmuje wtryski i klimatyzacje oraz turbo sprężarkę co wydaje się jedne z droższych w naprawie z listy którą obejmuje rozszerzona gwarancja. Nie wiem. Zastanawiam się. A co wy sądzicie o tej opcji do 200k km Maximum Care?
Edit: pakiet EASY Care jest u mnie niedostępny w ofercie. A jak jest u Was?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Easy care to chyba pakiet przeglądów i jak już jeden zrobiłeś po roku czy 15k to nie są dostępne...
Co do wydłużenia gwarancji spójrz jeszcze na zakres okrojonej wersji co się nazywa powertrain czy jakoś tak... może wystarczy a cena niższa. Ja tylko z grubsza rzuciłem okiem, musze doczytać i porównać szczegółowo zakresy...