witam dziś zaczęło się dziać coś dziwnego nie mogę odpalić auta po włożeniu pilota nie mogę go przekręcić lub wyskakuje komunikat i kontrolka z kłódka. "check vehicle protection system " o co chodzi???
To jest widok strony w wersji do druku
witam dziś zaczęło się dziać coś dziwnego nie mogę odpalić auta po włożeniu pilota nie mogę go przekręcić lub wyskakuje komunikat i kontrolka z kłódka. "check vehicle protection system " o co chodzi???
A probowales samym kluczykiem, po wyjeciu z pilota? Obok stacyjki głównej jest mała stacyjka na metalowy kluczyk.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
nie jeszcze ale zaraz zobaczę drugim kluczykiem możne bateria pada w pilocie??
Nie łódź się, to nie bateria - ona zasila tylko przyciski.
A jak drugi kluczyk?
drugi kluczyk chyba trochę lepiej ale raz wyskoczył komunikat z kontrolka pomarańczową auto z kłódką możne nawalać komputer??
Kolego a w jakim stanie masz akumulator? Jeszcze w Bravo miałem podobną "choinkę" także zimą, po podłączeniu innego (nowego ) aku wszystko grało.
dobrym ma dopiero trzeci rok i nie było nigdy problemu zęby nie zakręcił.
Stacyjka nie może "dogadać się" z kluczykiem... Możesz spróbować włożyć grot od kluczyka do otworu w stacyjce i przekręcić sama obudową ale jeśli się nie skomunikuje to i tak nie zapalisz auta i nie uruchomisz zapłonu..... jeśli problem jest identyczny na obu kluczykach to sprawdź napięcie na akumulatorze / to że ma 3 lata o niczym nie świadczy / ...
Zapoznaj się z tematem http://fiatklubpolska.pl/croma-446/c...-system-25654/
witam dziś działa wszystko dobrze w sobotę i tak będę musiał rozebrać ten moduł post kolegi "Zbira" na pewno się bardzo przyda dzięki.
No wczoraj bylo chyba ze 2°C dzis jest fakt cieplej wiec co proponujesz?
Ciężko jest mi coś proponować. Wiem jednak, że Fiateły są baardzo czułe na niedomagania aku a skutkuje to głupawymi alertami, choinkami na desce itp. Wydaje mi się, że w pierwszej kolejności sprawdził bym aku, dobrze naładował i wcale nie wykluczał bym jego wymiany. Rozebrać moduł zawsze można i jak pisałem wcześniej życzę Ci aby to wystarczyło.
Mozliwe ze temp. ma wplyw tylko w tamtym roku bylo chlodniej iwszystko dzialalo naprawie to i moze czas sie chyba pozegnac z cromka
Podczas próby przekręcenia kluczyka nie ma dużego obciążenia więc nawet słabszy aku powinien dać radę.
Objawy padającego lub rozładowanego akumulatora to wolniejsze kręcenie rozrusznika, przygasające światła podczas rozruchu.
Ale nie zaszkodzi doładować, gdy auto jest używane na krótkich dystansach w obecnych temperaturach :)
Sprawdź błędy w module blokady kierownicy i stacyjce (immobilizer).
A słychać czy kierownica puszcza blokadę? Jak nie to moduł kierownicy do wymiany.
Słychać tylko słabiej niż wcześniej
U mnie ten problem pojawia się Zawsze zimą i jestem przyzwyczajony. Obecnie 4 razy wkładam kluczyk i jadę. Po 3 razach też jadę ale świeci się kłódka. Mój aku ma co najmniej 9 lat .Pozdrawiam