To jest widok strony w wersji do druku
-
SW - klapa bagażnika
Cześć
Czy ktoś otwierał bagażnik podczas/po deszczu lub po umyciu samochodu?
Woda spływa po teleskopach, trochę wpada do bagażnika i zbiera się gdzieś pod światłami, wypływa z bocznego czarnego plastiku po bokach klapy.
Nieciekawie to się zapowiada na zimę.
Ten typ tak ma?
Pozdrawiam
Przemek
-
SW - klapa bagażnika
Ale jak? Spływa tymi bocznymi rowkami w dół w okolice świateł- tych przy karoserii?No bo jak otworzysz klapę to te światła od klapy są wyżej niż teleskopy Wiec woda spływa w dół od świateł, po teleskopach aż do tych rowków - styk klapy z budą- później to już dalej leci tymi rowkami aż do zderzaka
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Po bokach klapy, nie w rowkach, zgrywam filmik może uda się wrzucić.
-
Cytat:
Napisał
Vakr
Po bokach klapy, nie w rowkach, zgrywam filmik może uda się wrzucić.
O...filmik wszystko wyjaśni :) poprosimy
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
Vakr
Cześć
Czy ktoś otwierał bagażnik podczas/po deszczu lub po umyciu samochodu?
Woda spływa po teleskopach, trochę wpada do bagażnika i zbiera się gdzieś pod światłami, wypływa z bocznego czarnego plastiku po bokach klapy.
Nieciekawie to się zapowiada na zimę.
Ten typ tak ma?
Pozdrawiam
Przemek
Po otwarciu bagażnika rzeczywiście parę kropel leci do środka , ale co ma do tego zima ?
Przy zamkniętej pokrywie bagażnika , amortyzatory gazowe i lampy są poza uszczelką otworu bagażnika i zawsze podczas deszczu czy mycia samochodu płynie po nich woda. Nie widzę problemu. Tym bardziej , że pod lampami (tymi w błotniku) jest pełna blacha bez żadnego otworu do wnętrza bagażnika. Przy lampie jest tylko dobrze uszczelniona , mała przelotka gumowa , przez którą przechodzi wiązka z trzema przewodami.
-
Tak, teleskopy moga byc mokre. Ale przy lampach na klapie po bokach sa takie czarne plastikowe zaslepki. To z nich wylewa sie zebrana woda. Filmik zgram wieczorem dopiero, bo musialem wyjsc. Moze tak ma byc ale jak to w srodku bedzie zamarzac...
-
-
ale niedoróbka, skopali te lapy w kombiakach... Trzeba będzie montować lampy z klapy i złożyć dokładając jakieś uszczelki - jak nie zacieknie to i nie będzie wyciekać...
To nagranie trochę mnie zmartwiło...
-
Nie przesadzajcie Panowie ;) to jest nic w porównaniu np. z focusem MK2 :) tam jak się otworzy klapę po deszczu to jakby pół wiadra do środka wylać.
-
To ze w foce jest gorzej nie znaczy, ze w tipo nie jest źle... Mi w mondku nic sie nie wlewa i tego oczekiwałbym od tipo...
-
Skąd mogli wiedzieć, że takie rzeczy się dzieją. W Turcji nie pada deszcz. :tongue
-
U mnie pizga deszczem, sniegiem, mrozem, lodem i jest generalnie zima do maja. Moze to byc problem... Bede w poblizu serwisu to zagadam na ten temat.
-
I dostaniesz informację "Serwis nie ma wpływu na założenia projektowe i konstrukcyjne samochodu".
-
Ciekwwe, czy pod tą lampa nie ma kanalow, które odprowadzają wode?
Wysłane z mojego hlte przy użyciu Tapatalka
-
ja wczoraj na myjce byłem i sprawdziłem to :D mam tak samo.
-
Witam
Mam pytanie dotyczące blokowania tylnej klapy bagażnika w sw.
Wykonuję następujące operacje:
1. Samochód jest zamknięty pilotem, czyli klawiszem na pilocie z napisem Fiat
2. Otwieram bagażnik za pomocą pilota poprzez dwukrotne naciśnięcie klawisza z symbolem samochodu z otwartą tylną klapą
3. Otwieram ręcznie bagażnik
4. Zamykam ręcznie bagażnik (klapiąc nim w dół)
5. Naciskam na pilocie przycisk blokowania drzwi (ten z czerwonym symbolem Fiata)
Pomimo naciśnięcia blokowania drzwi na pilocie, mogę bez problemu ręcznie otworzyć tylną klapę bagażnika, nie jest ona zablokowana ....
Czy u Was jest podobnie?
-
Cytat:
Napisał
Suri
Pomimo naciśnięcia blokowania drzwi na pilocie, mogę bez problemu ręcznie otworzyć tylną klapę bagażnika, nie jest ona zablokowana ....
Co prawda mam sedan, ale jeżeli pozostałe drzwi są zablokowane, to bagażnik po zatrzaśnięciu od razu się blokuje (można w środku zatrzasnąć kluczyki). Ewidentnie masz coś źle.
-
Dzięki za odpowiedź. Sprawdziłem po raz 5 i okazało się, że byłem za delikatny. Po prostu za słabo tą klapą trzaskałem i była niedomknięta. Jak trzasnąłem mocniej to się zamknęła i faktycznie się nie otwiera. Także działa dobrze.
-
Po otworzeniu bagażnika z pilota powinny zaświecić ci się kierunki x 2 . Po zatrzaśnięciu bagażnika powinny zaświecić ci się kierunki x1. Pokrywa bagażnika powinna zostać zablokowana z automatu , bez konieczności wciskania przycisku zamknij na pilocie. Oczywiście piszę o otwieraniu samej pokrywy na zamkniętym samochodzie.
PS
Widzę , że już sobie wyjaśniłeś sam.
-
A z tymi kierunkowskazami to muszę zobaczyć czy u mnie jest podobnie. zakładam, że tak ale kto go wie :)