Witam Forumowiczów
Z tego co się orientuję to bak TIPO SEDAN ma 50 litrów. Więc pytanie moje jest takie. Ile przejezdzacie na pełnym baku?
Czy wynik około 700-750km to dobry wynik?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam Forumowiczów
Z tego co się orientuję to bak TIPO SEDAN ma 50 litrów. Więc pytanie moje jest takie. Ile przejezdzacie na pełnym baku?
Czy wynik około 700-750km to dobry wynik?
Dla mnie dobry bo zwykle mam na jednym baku ok 500km. Ale. Caly czas poruszam się w korkach. Nigdy nie bylem w prawdziwej trasie i wiem że jadac rozsadnie mozna spalanie zbić do 6,2 litra na 100km...
Tedy bak ma 45 litrów.A realnie wchodzi trochę mniej.
FIAT Tipo - Dane techniczne
To skąd oni mają te dane?
W linku ktory podales, niektore wersje maja 50l niektore 45l. Jak jest rzeczywiscie to nie wiem, jeszcze nie mam tipka...
jak będę jechał nad morze do Białogóry (jakieś 700km.)w sierpniu to ci napisze ile da się przejechać na jednym tankowaniu i ile spalił przy danej prędkości
To w końcu jaki bak ma tipo?
Jechałem na zerowym stanie ok 20 km do baku weszło 42 litry - tipo sedan
Lane pod korek czy do wybicia dystrybutora?
Nigdy aż tak bardzo nie suszyłem baku, bo szkoda pompy paliwa, ale u mnie rezerwa zawsze zapala się po spaleniu nie mniej niż 37 litrów paliwa. Wskaźnik kilometrów do przejechania pokazuje jeszcze ok. 80-100 km (oczywiście przelicza na bieżąco). Raz, pod dosyć szybkim odcinku autostradowym, zdarzyło mi się wyjeździć rezerwę do tego stopnia, że ten wskaźnik pokazał kreski i wówczas weszło 40 litrów. Zawsze leję do pierwszego odbicia.
Po odebraniu auta z salonu wlałem do niego 43 litry.
Sedan ma bak 45 litrów. Informacja jest o tym w instrukcji obsługi jak również w katalogu :
http://cenniki.fiat.pl/fiat/download...po_katalog.pdf
Jak już gdzieś pisałem... moje pierwsze tankowanie po odebraniu samochodu od dealera to 45,01 litra.
U mnie po odebraniu z salonu weszły 43 litry.
Na jednym baku realne jest moim zdaniem przejechanie 600-650 km w moim przypadku. Ale mój Tipek ma narazie tylko 1300 km przebiegu więc może jeszcze się mu apetyt początkowy nie skończył. I trzeba zaznaczyć, że zazwyczaj niestety jeżdżę krótkie trasy. Najniższe średnie spalanie jak dotąd było z drugiego tankowania 6,71. Pierwsze tankowanie 7,11. Więc idziemy w dobrą stronę ;) Ja uczę się samochodu, on tez może robi się mniej żarłoczny ;)
Witam wszystkich Forumowiczów.
W weekend robiłem trasę - ok. 620 km. Przed startem tankowanie do pełna. Po przejechaniu ok. 550 km zauważyłem tylko dwie kreski na wskaźniku paliwomierza i nerwowo rozglądałem się za dystrybutorem, bo okolica w stacje paliw nie obfitowała. Powinien mnie martwić ten wynik?
KJK już tak jechałeś? miałeś zasięg zero?
Po nalaniu 8 litrów paliwa po odbiorze auta z salonu zasięg był zero, czyli spokojnie można trochę przejechać.