To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo Krzolek -
13 załącznik(i)
Tipo Krzolek
No to i ja założę temat:)
Tipo 1.4 TIPO sedan + czujniki cofania + BT i przyciski na kierownicy. + LPG.
Także wersja bez szału ale akurat braliśmy z samochodów "z placu" bo nam się poprzednie sypło. Tipo było w planie na ten rok, ale przyspieszyliśmy zakup i w grudniu 2016 Tipuś był już nasz;-)
Przebiegu ma na ten moment 5600 km.
Był problem z wężem wychodzącym z chłodnicy - trochę z niego ciekło - wymiana opaski zaciskowej w ASO i problemu nie ma.
Dokładałem przyciemniane szyby 85% przyciemnienia.
Ostatnio dałem znajomemu żeby nałożył warstwę ceramiczną w celu ochrony lakieru:) Dlatego zakładam temat teraz - w końcu mam porządne zdjęcia:D
A właśnie, dzisiaj jadę do ASO na wymianę prawego kierunkowskazu w błotniku bo zbiera się w nim woda w czasie deszczu...:)
-
Świetnie się prezentuje. Możesz napisać ile łącznie zaplacileś? Czujniki parkowania w aso czy fabryczne? Udało Ci sie uzyskać jakiś rabat?
-
Bardzo ładne autko:smile:
-
Ładne cacko, tylko jak już zainwestowałeś w te szyby to teraz wypadało by jakieś fajne, czarne alusy zakupić. Niech się dobrze spisuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Zmień opony na letnie. Śnieg już stopniał ;-)
-
Cytat:
Napisał
Szymon1988
Świetnie się prezentuje. Możesz napisać ile łącznie zaplacileś? Czujniki parkowania w aso czy fabryczne? Udało Ci sie uzyskać jakiś rabat?
Czujniki fabrycznie. Cenę musiałbym sprawdzić w domu bo nie chcę źle powiedzieć (bo tam jeszcze oc/ac gaz itd). Rabat jakiś bez szału
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
Ładne cacko, tylko jak już zainwestowałeś w te szyby to teraz wypadało by jakieś fajne, czarne alusy zakupić. Niech się dobrze spisuje.
Na zdjęciach jest na zimówkach jeszcze... Ale i tak ma letnie 15 stalowe:P
Szyby są przyciemnione głównie ze względu na małego pasażera z tyłu.
Alufelgi... Jak to bodajże kjk pisał, z tym trochę jak z damską modą...:P Mi na razie starczy wydatków:D
edit
kjk, już zmienione;-) sesja z majówki:D
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
tylko jak już zainwestowałeś w te szyby to teraz wypadało by jakieś fajne, czarne alusy zakupić
Czarne alusy 15" ??? Zginą na tym samochodzie , to już lepszy ten kołpak. Czarne to min 17".
-
Piękny krwisty kolor :)
Również po zakupie chcę zabezpieczyć lakier ceramiką.
Bezawaryjnej jazdy ! niech służy :)
-
[QUOTE=Krzolek;283780]
Alufelgi... Jak to bodajże kjk pisał, z tym trochę jak z damską modą...:P Mi na razie starczy wydatków:D
Gratulacje czerwone znaczy szybkie :smile:
Jednak jak byś poszedł za modą tu masz komplecik za rosądne zety
Tipo felgi aluminiowe koła 16" 2016r (6789961675) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
Jak na oryginalne felgi z oponami , całkiem niezła cena.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Czarne alusy 15" ??? Zginą na tym samochodzie , to już lepszy ten kołpak. Czarne to min 17".
Nic nie pisałem o 15tce. Koła takich rozmiarów w samochodzie o długości prawie 4,5 metra to nieporozumienie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Szerokości i bezawaryjności życzę. Czerwony rules
-
Gratulacje i bezawaryjnej jazdy :)
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
Koła takich rozmiarów w samochodzie o długości prawie 4,5 metra to nieporozumienie.
Nie bardzo wiem co masz na myśli. Wszystkie koła od 15-17 cali maja taka samą średnice po zewnątrz, inaczej trzeba by kalibrować licznik indywidualnie
-
Cytat:
Napisał
mis888
Nie bardzo wiem co masz na myśli. Wszystkie koła od 15-17 cali maja taka samą średnice po zewnątrz, inaczej trzeba by kalibrować licznik indywidualnie
Jesteś tego pewien :?: Co Ty na to, jeśli napiszę, że nie mają tej samej średnicy :?: Duża różnica to nie jest, ale występuje.
-
miss nie mogą mieć takiej samej srednicy. Gdyby miały taka srednica każdy taksiarz nie musiałby mieć taksometru z homologacja na konkretna wielkość koła.
Jak złotówa ma ustawiony taksometr na 17 a drogówka go sprawdzi ze jezdzi na 15 gwarantuje Ci że dostanie mandat bo to jest wykroczenie
-
Taxi przy legalizacji taksometru ma wpisany konkretny rozmiar opony. Nie tylko 15" , a np. 195/65R15 i mamy ściśle określoną średnicę i obwód koła , bo to wskazuje nam pokonany dystans. Biorąc jako wzorzec koło 15"
159/65R15 średnica 634,50 mm
205/55R16 średnica 631,90 mm -0,41%
225/45R17 średnica 634,30 mm -0,03%
-
zatem to co napisał miss to bzdura?
-
Nie jest bzdurą , ponieważ przy stosowaniu zamienników , dopuszczalne jest +/- 2% średnicy koła.
-
no to czemu policja wlepia mandaty za różnicę homologacja vs średnica koła?