Koledzy może ktoś z was wie albo ma dostęp do jakiegoś manuala dotyczącego demontażu boczka z drzwi w taki sposób żeby nic nie połamać????
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie rady. Z góry dziękuję :D:D
To jest widok strony w wersji do druku
Koledzy może ktoś z was wie albo ma dostęp do jakiegoś manuala dotyczącego demontażu boczka z drzwi w taki sposób żeby nic nie połamać????
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie rady. Z góry dziękuję :D:D
Na pewno pomogą narzędzia do zdejmowania tapicerki, są gotowe zestawy dostępne. Jednak manual i tak by się przydał zeby wiedzieć gdzie są zatrzaski, spinki itd.
No właśnie zależy mi na tym żeby spinki zostały nienaruszone:smile:
Marny a po co boczki ściągasz?
Będzie montował wzmocnienia, na wypadek spotkania z kolumna rządową
Jak mi szyby przyciemniali , co prawda z tyłu to po prostu szarpneli za boczek i wyszedł, nic się nie złamało, z przodu pewnie jest tak samo.
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Tylko na s3 czy a2 blisko marnego to ani krzyżówki ani świateł ani żadnego drzewa nie ma
Mi też trzeszczał prawy boczek, do momentu gdy zacząłem chować korek od gazu w innym miejscu :/
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A pewien byłem ze to plastiki, a tu taka pierdoła
W przednich drzwiach boczki są jeszcze na śruby skręcone, także najpierw trzeba je odkręcić zanim zacznie się wypinanie spinek poprzez podważanie rantów boczka.
Do podważania używać czegoś plastykowego coby nie porysować lakieru.
Już raz się zabierałem za demontaż tego boczka ale po odkręceniu śrub nadal mocno się trzymał więc dałem sobie spokój. Może wszystkich śrub nie odkręciłem
Zobacz na allegro już sprzedają drzwi może będzie zdjęcie na którym widać gdzie są otwory w drzwiach
Już na to wpadłem wcześniej ale niestety nic nie widać na tych aukcjach:smile:
Drzwi :
na czerwono - spinki,
na niebiesko - śruby
W jednym miejsu nie wiem czy jest śruba czy spinka - ale raczej spinka (czerwony i niebieski) (edit : Tu jest jednak śruba - za klamką jest plastikowa klapka i pod nią jest śruba)
Tam gdzie kolor zielony to jest jedna śruba, w kieszonce drzwi pod gumą.
Załącznik 27502
spinki drzwi : 51987227 :
http://www.renaultparcasi.com/wp-con...2/IMG_0998.jpg
Sporo tych elementów montażowych, ale to tylko i wyłącznie dobrze świadczy :)
Spinki drzwi tak wyglądają :
http://www.renaultparcasi.com/wp-con...2/IMG_0998.jpg
JackTheNight bardzo dziękuję za to zdjęcie wraz z opisem na pewno się przyda.:smile::smile:
marny jak odkryjesz co Ci tak skrzpi napisz maila na priva bom ciekaw
Jeszcze nie wiem kiedy się za to wezmę. Ale oczywiście dam znać jak coś ustalę:smile: