Ktoś mnie już o to pytał - oto zdjęcia robione budzikiem, sorki za jakość i okoliczności przyrody - brakło ładnych parkingów :smile:
Załącznik 27022
Załącznik 27027
Załącznik 27024
Załącznik 27025
Załącznik 27026
To jest widok strony w wersji do druku
Ktoś mnie już o to pytał - oto zdjęcia robione budzikiem, sorki za jakość i okoliczności przyrody - brakło ładnych parkingów :smile:
Załącznik 27022
Załącznik 27027
Załącznik 27024
Załącznik 27025
Załącznik 27026
Super wygląda:-) ja jeszcze na swojego czekam przez homologację. A jak średnie spalanie?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Po mieście mam 7.7, w przyszłym tygodniu szykuje się jakaś dłuższa trasa mieszana (ekspresówka i drogi dwujezdniowe - jestem ciekawy ile wyjdzie na trasie). Zdaję sobie sprawę, że auto jeszcze nie pali jak docelowo, ja jeszcze się uczę i próbuję się oswoić ze S&S - więc te pomiary są mało miarodajne. Dopiero tak po 1000 km coś można powiedzieć - ale u mnie te 1000 to może jeszcze potrwać.
Fajnie wygląda Tipo w HB. Spalanie sprawdź z kalkulatorem bo komputer mocno je zaniża.
Wielu kilometrów bez awaryjnej jazdy!
Kolejne najszybsze Tipo na drogach :)
Zbiorę się dziś i chyba skoczę gdzieś po pracy zrobić zdjęcia, żeby Septymiusz tez wylądował w temacie :D
Powypadkowy. Na 5. zdjęciu widać, że przednie fotele różnią się kolorem tapicerki :mrgreen:
Coraz więcej HB :) Pogratulować
Kozak:cool: te ciemne szyby świetnie się komponują.
Czerwony ma jednak swój urok :food: :food:
Taka drobnostka, ale na zdjęciu z widoczną całą kierownicą, widać że po prawej stronie tuż przy przyciskach kierownicy skóra kierownicy jest
jakby źle wsunięta pod przyciski, przez co lekko jest zadarta - powinno to wyglądać podobnie jak z lewej strony.
No kierownica rzeczywiście średnio wygląda po prawej. W serwisie pewnie zrobią szybką podmiankę.
Czerwony z przyciemnionymi szybami wygląda zadziornie.
Co do kierownicy, pewnie sam bym tego nie zauważył, a teraz wiem na jaką kolejną rzecz, zwrócić uwagę przy zakupie/odbiorze auta. Dzięki @JackTheNight :)
Cholera - w ogóle tego nie zauważyłem - sprawdzę dzisiaj jak co to sam nad tym popracuję - cóż, Turecka precyzja, przecież tam sami inżynierowie siedzą :tongue
Wczoraj zrobiłem trochę kilometrów na trasie K-ce Żywiec i z powrotem, tak nawiasem to moje rodzinne strony, i w sumie to nie wiem ile spaliłem, bo to co pokazuje komputer kupy się nie trzyma, muszę sprawdzić dopiero przy następnym tankowaniu. Jak dodawałem gazu to spalanie chwilowe spadało, jak puszczałem gaz to rosło - ktoś miał podobnie? Przypuszczam, że centralka też jeszcze się dostosowuje, ale jak się to nie zmieni to chyba zawitam w serwisie. Na oko wygląda w porządku po zawartości baku, ale tu też nie wiadomo jak wskazuje kontrolka, przypuszczam, że więcej jak 500-550 km na jednym baku na początku nie przejadę gdy auto głównie jeździ po mieście, Kropkiem udało mi się raz osiągnąć 650 ale to przy mieszanym (nogę mam ciężką więc oszczędzania raczej nadmiernego nie było). Ale jak czytałem po jednym z komentarzy 7.7 po mieście to mit i komputer pokazuje bzdury, ale wolałbym by się myli jakąś określoną wartość jak w Punto gdzie miałem niecałe 0.5l, tutaj nie mam pojęcia ile faktycznie pali.
Wrażenia z trasy - magia, jak już przejechałem tradycyjny korek w Pszczynie (dodali jeszcze jedne światła i teraz stoi się praktycznie całe miasto, S&S wyłączyłem bo zaczynał mnie wk...) wjechałem na ekspresówkę do Żywca, zapiąłem tempomat na 123 - czyli 120 w/g GPS i obie nogi odpoczywały, brakowało mi tego, w poprzedniej firmie na delegacje jeździłem Cromą i tempomat to była nieodzowna rzecz. Ale większe wrażenia dawała droga powrotna, bo z powrotem trzeba się w paru miejscach na ekspresówce wspinać i na 6 biegu i tempomacie cały czas ma się wrażenie, że jest się wciskanym w fotel, wreszcie można nawet przyspieszać pod górę, gdzie zrobienie tego w Punto to był krzyk rozpaczy. Zdecydowanie nadal lubię Tipo i nadal jestem przekonany, że to był dobry wybór. Mógłbym jeździć jakąś wypasioną Astrą ale cały czas miałbym świadomość, że inni mają ładniejsze Tipo...
Że tak zapytam, co na ten problem mają zaradzić w ASO :?: Poprawią soft :?: Ja traktuję informację o spalaniu jako ciekawostkę, wychodzę z założenia, że samochód spala tyle ile potrzebuje. Ma być frajda z jazdy, a nie wyliczanie. MultiAir i T-Jet w miejskich korkach palą więcej i nic z tym nie zrobisz :tongue Chociaż z drugiej strony w mojej Viagrze w trybie mieszanym przy dojazdach do pracy podaje średnie 8,5l/100km :tongue
Jest dokładnie tak jak piszesz - z obu stron wygląda to tak samo i nic nadmiernie nie wystaje - dziwna gra światła na tym zdjęciu powoduje takie wrażenie.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Spalanie chwilowe pokazuje chyba l/100km - ale nie przejmuję się tym na razie - nie pamiętam jak to wyglądało w Punto ale pewnie też jakoś dziwnie bo pamiętam jak na samym początku ciągle sprawdzałem spalanie tankując pod korek na tej samej stacji używając tej samej pompy. Widocznie tam też na początku pokazywane spalanie było bardzo mało miarodajne i dopiero po jakimś czasie się ustaliło. Dzisiaj trochę przegoniłem go po 86 podłączając się przez chwilę pod jakieś dwa Audi i nie było problemu by im dorównać, ale szybko rozsądek wziął górę i odpuściłem - zdecydowanie wolę poruszać się wolniej bo auto jest miękkie w prowadzeniu i przyjemnie jeździ się nim wolniej, ale w razie czego można przycisnąć.