Czy jest możliwość zablokowania pokrywy bagażnika?
Podczas jazdy przy zamkniętym centralnym zamku naciśnięcie przycisku otwierania bagażnika na kosnoli centralnej otwiera klapę do góry.
Według mnie jest to niedopuszczalne i bardzo niebezpieczene.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy jest możliwość zablokowania pokrywy bagażnika?
Podczas jazdy przy zamkniętym centralnym zamku naciśnięcie przycisku otwierania bagażnika na kosnoli centralnej otwiera klapę do góry.
Według mnie jest to niedopuszczalne i bardzo niebezpieczene.
To masz coś nie tak bo ja wielokrotnie próbowałem otworzyć podczas jazdy i klapa się nie otwarla
U mnie również podczas jazdy nie da sie otworzyć bagażnika. Można wciskać przycisk wielokrotnie i nic sie nie dzieje, klapa jest zamknięta.
Podczas jazdy, czyli jak koła się kręcą, bo jak już sie zatrzymamy na światłach to wtedy mozna otworzyć bagażnik.
Także kolego masz coś nie tak, jedź z tym do ASO.
Dzięki. Podjadę do ASO bo nie chcę zbierać kiedyś swoich gaci po autostradzie... o zagrożeniu dla aut jadących za mną nie wspominając.
Do ASO nie ma co jechać . Sytuacja rozwiązała się sama. W chwili obecnej bagażnik podczas jazdy się nie otwiera.
Nie wiem co było powodem anomalii niska temperatura, czujnik...
Przy okazji zapytam w jaki sposób radzicie sobie z zamykaniem otwartego bagażnika? Niestety trzeba sobie brudzić rączki albo się gimnastykować.
Hmm, ja mam taki pasek z prawej strony za który mogę pociągnąć żeby opuścić klapę. Jak się odpowiednio dopasuje siłę to można całkiem ładnie zamknąć bagażnik nie brudząc rączek:)
No ja mam fabrycznie - nic sam nie robiłem. Samochód jest z października (zszedł z linii) o ile dobrze pamniętam
A jaką masz wersję? Ja mam POP'a z linii 10.12 i takiego bajeru nie posiadam
Jak to nie problem to może wstaw jakieś foty - mogą być osoby, które są bardziej tym zainteresowane, a i wypowiedzieć się mogły inne, które też mają to udogodnienie - może fiat poszedł po rozum do głowy i wysłuchał głosy ludzi, a może to diler montował we własnym zakresie...aczkolwiek wątpię w to ;p
Ja mam wersję LOUNGE i absolutnie nie ma nic do zamykania bagażnika, rączki, paska, uchwytu.
Niby nic takiego ale przy takiej pogodzie jest słabo.
Po pierwsze brudzą się ręce, a po drugie na aucie zostają takie śmieszne paluszki i po jakimś czasie mamy wypalcowany cały bagażnik :)
Coś takiego:
Załącznik 26363 Załącznik 26364
No po prostu to tam było... Nic mi nie wiadomo żeby ktoś coś dokładał:P
Ja zamykam zawsze za ten sam punkt (przetłoczenie z brzegu) i nie mam palców na klapie
Krzolek - dla mnie to wygląda na jakieś prototypowe rozwiązanie ;p Lepiej jednak mieć coś, niż nie mieć nic jak zdecydowana większość ludzi na forum :lol:
Też pierwsze co sprawdzałem jak odbierałem auto było czy jest pasek w bagażniku :) niestety nie zamontowali pytając się sprzedawcy powiedział, że niektóre mają a inne nie i nie wie od czego to zależy...
ja odbierałem przed Świętami, produkcja koniec listopada i nie mam tego uchwytu :( Chyba losowo montowali :)