Mam wrażenie ze wyciszenie tipo podczas jazdy po mokrej drodze lub podczas deszczu jest marne. Chodzi o to ze mam wrażenie jakby dzrzwi byly niedomkniete a w rzeczywistości są. Wszystko słychać w środku. Jakie jest wasze zdanie?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam wrażenie ze wyciszenie tipo podczas jazdy po mokrej drodze lub podczas deszczu jest marne. Chodzi o to ze mam wrażenie jakby dzrzwi byly niedomkniete a w rzeczywistości są. Wszystko słychać w środku. Jakie jest wasze zdanie?
Już gdzieś pisałem tutaj na forum! :) Moje zdanie jest takie: wsiądź do Cinquecento 700, pojeździj nim ... dwa tygodnie i wróć do Tipo!!! CYMESIK :D Fantastyczne auto! Limuzyna! Mało!!!!! ;) Pozdrawiam.
Dokładnie.Wyciszenie super w porównaniu do grande punto.Ja nie mam zastrzeżeń.
Może to wina opon zimowych bo jak jezdzilem 3 miesiące na letnich mam wrażenie ze bylo inaczej. Tylko wtedy nowe auto muzyka glosno i moze nie zauważyłem..
Może tak.Ja mam zimowe Nokiany WR D4,które są bardzo ciche.
Nie mam zastrzeżeń co do wyciszenia
Mam podobne wrażenie jak jabolek. Niby wyciszenie ok np podczas jazdy ze stałą prędkością, ale mam wrażenie jakby drzwi były niezamknięte. Raz sprawdzałem nawet czy wszystkie szyby są dosunięte.
Porównanie wyciszenia Cinquecento do tipo nie ma sensu bo to dwa zupełnie inne auta. Trzeba porównać wyciszenie w aucie podobnej klasy i gabarytach
To porównanie było tak na otrzeźwienie ... pół żartem pół serio :-) najlepiej przestać szukać na siłe nie istniejących problemów i zacząć cieszyć się nowym autem. Ja od 6 tygodni popylam znów CC700 i jestem szczęśliwy że nie śmierdzącymi tramwajami z dzisiejszą cudowną młodzieżą podążającą do szkół i uczelni ;-) Najlepsze jest to że w Tipo jak włączysz nadmuch i radio nawet civhutko to silnika nawet nie słychać. A co do szumu na mokrym to wiem że w takich przypadkach wina leży na ogół w 90% po stronie opon.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Ja mam porównanie do Fuldy Kristal Gravito w grande i Nokiany wypadają lepiej.
Ja też mam Nokiany wr d4 i w porównaniu do pirelli sottozero i cinturato są mniej hałaśliwe. A co do jazdy po mokrym, czy po piasku pomogły chlapacze. Woda czy piach zamiast szorować po progach i drzwiach zatrzymuje się na chlapaczu.
a jakie masz chlapacze ? możesz podrzucić link lub foto ?
Andrzej prosimy o jakieś foty tych chlapaczy :) guma czy plastik? i mógłbyś podac jakiś link gdzie kupiłeś po chlapacz chlapaczowi nierówny. Masz na przodzie i tyle?
Widziałem już na Allegro ten patent. Ciekawe czy da się je malować. Fotka by się przydała bo jakoś nie widzę tego zbyt estetycznie ....
Andrzej pisał już o chlapaczach w tym temecie: http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/chlapacze-33805/ jest też tam link do zdjecia
no niestety w akcesoriach na stronie Fiata nie ma chlapaczy :) jest siatka na bok auta za 250pln. Czy ich poj...eee...ba..o??!!