Czy już jest możliwość aktualizacji w nawigacji TomTom w Tipo?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy już jest możliwość aktualizacji w nawigacji TomTom w Tipo?
Dzisiaj dzwoniłem do ASO i nic się w temacie nie zmieniło, czyli nadal się nie da.
Witam!Znalazłem w necie artykuł na temat nawigacji(trochę stary bo z wrzesnia tego roku),niestety rozwalił mnie po całości :mad: Wydarzenia | Fiat sprzedaje auta z oszukanymi nawigacjami TomTom? | DailyDriver.pl
Sorki!Jestem właścicielem Tipo,i na dziale Tipo szukam tresci zwiazanych z moim modelem,nie zagladalem na inne modele-to co znalazlem staram sie udostepnic zainteresowanym(moze zbyt pozno,ale...)tym bardziej ,ze w artykule jest ''pieprzona'' notka o naszych Tipo :smile:
Na poważnie czy ktoś coś konkretnego wie , czy dalej spychoterapia FCA . Jeśli tak dalej będzie to osobiście uważam o przekazaniu sprawy do rzecznika konsumentów , bo po cholerę mi produkt który nie spełnia moich oczekiwań .
Wczoraj byłem na wymianie podkładki . Próbowałem cos dowiedzieć się o aktualizacji Tom Tom w Tipo . Pytałem dealera który mi sprzedał auto i dwóch serwisantów. Odniosłem wrażenie że nawet na szczeblu salonu jest brak informacji co i jak. Krótko powiem tak , że otrzymałem wczoraj info że oni NIC nie wiedzą , NIC nie aktualizują jezeli chodzi o Fiat Tipo SEDAN . Mam sobie sam wejśc na stronę ,,oprogramowania,, jakie jest w Tom Tom i jak skończy się darmowa mozliwośc aktualizacji ( 90 dni) przez Fiat to SAM sobie mam przegrać na pendraiva a potem do auta. Ku...a ale GDZIE w internecie jest to oprogramowanie do Fiat Tipo SEDAN i tu nastała cisza i tzw ZONK :);) Jakie są wasze informacje w tej dziedzinie bo ręce od wczoraj mam nisko opadnięte :mad:
Nic nie zrobisz bo soft radia nie ma opcji aktualizacja . Trzeba nowy soft tylko gdzie i kto ma to zrobić bo powtarzam jak mantra FCA ma nas głęboko .... a zaczyna mnie coraz bardziej to wk...... .Pozdrawiam
Aktualnie jeżdżę Nissanem Primerą P12. Jak wielu ściągnąłem w okolicach 2010r auto z za Naszej zachodniej granicy. Och, jakie bajery wzdychałem. Postanowiłem wgrać mapę Polski. Zacząłem szukać wiedzy w necie i co się okazało: takowa mapa nigdy dla tego auta nie została napisana. Ludzie próbowali coś kombinować z systemami z innych modeli. Nie wychodziło. Później odpuściłem. Google w telefonie + navi pod szybą wystarczyło. Nauczony praktyką takich producentów odpuściłem sobie nawigację w Tipo, podejrzewając podobną sytuację. Chodzi mi o brak wsparcia software ze strony producenta. Obawiam się, że w temacie firma się wypnie i wielu będzie jeździć do końca dni auta z nieaktualnymi mapami. Obym się mylił.
A gdzie można napisać zapytanie o tą aktualizację - podeślecie link ???
Ja to już od dawna wiem że nie ma sensu kupowania samochodu z "fabryczną" nawigacją! Totalny bezsens! W 2011 kupiłem 9 letnią Lancię Lybre z navi! I co ? Mapy Polski NIGDY do niej nie było! No ale miałem nawigację :) Wiadomym jest że Polski rynek to rynek drugiej kategorii i nikt się nie będzie przejmował czy aktualizacja jest czy niema! W dzisiejszych czasach mając tak doskonałe tablety, smartfony i inne urządzenia mobilne w erze oprogramowania typu Yanosik, Ryś, NaviEkspert, AutoMapa, Sygic itd. itp. zupełnie mija się z celem kupowanie navi od producenta samochodu. Ja tam wole mieć w telefonie ... choćby google :)
No cóż nie uzyskałem żadnej mądrej odpowiedzi tylko zwykłe polskie narzekanie . Dlatego co niektórzy sa ciągle kopani w tyłek a Ja chciałem napisać do jakieś konkretnej instytucji ale poruszam sie jak we mgle . Nawet już mi sie nie chce bo jezeli kierowcy TIPO mają to gdzieś po po co w ich imieniu to robić .
Napisz do FCA oficjalne pismo. Tutaj na forum klubowicze tak robili, otrzymywali pisma od FCA Polska.
Nie dzwoń, nie pisz e-maili (to może zaginąć). Wyślij tradycyjne pismo i czekaj za odpowiedzią.
Namiary tutaj http://fcagroup.pl/fca-w-polsce/pols...lki-grupy-fca/
A może zamiast narzekać , weźmy się do kupy bo wiadomo w tłumie siła i podpiszmy się pod oficjalnym pismem ,żądając aktualizacji zgodnie z warunkami gwarancji .
Numer referencyjny : 170106-000267
Ostatnio kontaktowali się Państwo z naszym Działem Pomocy Technicznej TomTom. Poniżej znajdą Państwo podsumowanie zgłoszenia oraz naszą odpowiedź.
Martyna W. (PL), 11/01/2017 10:09 AM
Szanowny Panie*âŚâŚâŚ..
serdecznie witamy w Centrum Obsługi Klienta TomTom.
Numer referencyjny naszej sprawy to: 170106-000267
Bardzo dziękuję za przesłane załączniki. Niestety numeru seryjnego Pana urządzenia nie ma w naszej bazie, co oznacza, że nie zajmujemy się jego wsparciem. Proszę o kontakt z dealerem.
Mam nadzieję, iż przekazane powyżej wskazówki będą pomocne w rozwiązaniu opisywanego przez Pana zagadnienia.
W razie innych wątpliwości, proszę o kontakt.
Po zamknięciu Państwa sprawy, otrzymają Państwo ankietę satysfakcji klienta TomTom. Bardzo prosimy o wyrażenie opinii na temat Centrum Obsługi Klienta TomTom.
Jeśli mają Państwo jakiekolwiek dodatkowe pytania, prosimy o odpowiedź na tę wiadomość. Listę swoich zapytań można również znaleźć na stronie TomTom. W celu wyświetlenia i dodania odpowiedzi do swoich zapytań, należy zalogować się i kliknąć na Pytania w menu Konto. Alternatywnie posiadamy stronę wsparcia technicznego na Support Home Page oraz kanał na YouTube http://www.tomtom.com/videosupport. Na naszym forum dyskusyjnym mogą Państwo również zadawać pytania i wyszukiwać odpowiedzi innych klientów TomTom: http://discussions.tomtom.com/
Po 3 dniach status Państwa incydentu zostanie zmieniony na Rozwiązany. Jednak jeśli chcą go Państwo zaktualizować, można to uczynić w ciągu 28 dni.
W celu przesłania odpowiedzi na niniejszy e-mail proszę użyć odnośnika poniżej.
Aby odpowiedzieć, kliknij tutaj
Z poważaniem
M. Wojciechowska
Centrum Obsługi Klienta TomTom
*
Witam,
Po rozmowie telefoniczej z p. Martyną Wojciechowską przesyłam zdjęcia mojego urządzenia. Jak widać na załączonych zdjęciach (zdjęcie 0639) posiadam urządzenie marki Tom Tom. Nadal nie jestem w stanie zainstalować aktualizacji map.
Proszę o możliwie szybki kontakt.
Numer referencyjny sprawy: 170106-000267
Pozdrawiam
Martyna W. (PL), 05/01/2017 03:17 PM
Szanowny Panie
serdecznie witamy w Centrum Obsługi Klienta TomTom.
Nazywam się Wojciechowska Martyna i bardzo się cieszę, że mogę pomóc w znalezieniu rozwiązania na zgłoszone zapytanie.
Numer referencyjny naszej sprawy to: 170106-000267
Dziękuję za kontakt w sprawie problemu z aktualizacją urządzenia. Proszę o przesłanie zdjęcia z urządzenia z informacjami na jego temat: ustawienia>"system" bądź "ja i moje urządzenie".
Mam nadzieję, iż przekazane powyżej wskazówki będą pomocne w rozwiązaniu opisywanego przez Pana zagadnienia.
W razie innych wątpliwości, proszę o kontakt.
Po zamknięciu Państwa sprawy, otrzymają Państwo ankietę satysfakcji klienta TomTom. Bardzo prosimy o wyrażenie opinii na temat Centrum Obsługi Klienta TomTom.
Jeśli mają Państwo jakiekolwiek dodatkowe pytania, prosimy o odpowiedź na tę wiadomość. Listę swoich zapytań można również znaleźć na stronie TomTom. W celu wyświetlenia i dodania odpowiedzi do swoich zapytań, należy zalogować się i kliknąć na Pytania w menu Konto. Alternatywnie posiadamy stronę wsparcia technicznego na Support Home Page oraz kanał na YouTube http://www.tomtom.com/videosupport. Na naszym forum dyskusyjnym mogą Państwo również zadawać pytania i wyszukiwać odpowiedzi innych klientów TomTom: http://discussions.tomtom.com/
Po 3 dniach status Państwa incydentu zostanie zmieniony na Rozwiązany. Jednak jeśli chcą go Państwo zaktualizować, można to uczynić w ciągu 28 dni.
W celu przesłania odpowiedzi na niniejszy e-mail proszę użyć odnośnika poniżej.
Aby odpowiedzieć, kliknij tutaj
Z poważaniem
M. Wojciechowska
Centrum Obsługi Klienta TomTom
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Niestety numeru seryjnego Pana urządzenia nie ma w naszej bazie, co oznacza, że nie zajmujemy się jego wsparciem. Proszę o kontakt z dealerem.
To już tak po całości walą w ....Załącznik 26229 Ostatnia linijka ,przeciez to pismo z Tomtoma :mad:
Dostałem je w salonie Fiata.
W ogóle ten uconect to jakas wersja demo.... żenada
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Jako pierwszy klient zadzwoniłem na nr 80034280000 i pani na infolini powiedziała mi ze są własnie świeżo po przeszkoleniu i w tej chwili szuka informacji na stronie na której POWINNA być zaktualizowana mapa do pobrania do naszych (mojego) nawi przez NAS.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
To co jest do ściągnięcia : Mapa do pobrania
Położenie geograficzne: Europa
Aktualna wersja: 9.81
Data wydania: 29.11.2016
Rozmiar: 7.6GB
Dla Fiat Tipo Sedan też :)