To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipek Robsa -
8 załącznik(i)
Tipek Robsa
Idąc za przykładem, ja też zakładam tutaj temat.
Po 9 latach szczęśliwego posiadania Grande Punto przyszedł czas na zmianę.
Tipo zakupione 30.09.2016 we Wrocławiu.
Wersja Lounge + pakiet business i felgi 17.
.Załącznik 25532Załącznik 25533Załącznik 25534Załącznik 25535Załącznik 25536Załącznik 25537Załącznik 25538Załącznik 25539
-
Super auta,kolor,wyposażenie.Trzeba przyznać ,że linia Tipo się udała :)
-
Super że założyłeś temat o swoim tipo. Autko świetnie się prezentuje i nawet kołpaki bardzo dobrze wyglądają. Mam nadzieje że za naszym przykładem pójdzie więcej użytkowników i też założą wątek o swoim tipo:smile:
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Super że założyłeś temat o swoim tipo. Autko świetnie się prezentuje i nawet kołpaki bardzo dobrze wyglądają. Mam nadzieje że za naszym przykładem pójdzie więcej użytkowników i też założą wątek o swoim tipo:smile:
Niestety to nie kołpaki:confused: .To felgi.
-
Cytat:
Napisał
marek555
Niestety to nie kołpaki:confused: .To felgi.
Czwarte zdjęcie od góry, kołpaki[emoji2]
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Czwarte zdjęcie od góry, kołpaki[emoji2]
To tylko jedno zdjęcie:smile:
-
Wygodne są te fotele w Lounge?
-
Fotele wygodne.Te pokrowce są naprawdę dobrej jakości. Na tym jednym zdjęciu jest na kołpakach.tak wygląda u mnie setup zimowy.
-
Potwierdzam. Fotele w wersji Lounge są bardzo wygodne, a tapicerka jest wysokiej jakości. Nie powinno być z nią długie lata problemu.
-
Robs czy twój Tipek posiada radar,który ma wyhamować pojazd przed przeszkodą?
-
Nie ma. Radar jest dostępny w wersji hatch i kombi.
-
Radar też jest dostępny w sedanie , pakiet bezpieczeństwo ale dopiero jak pamiętam od lipca . Walczyłem z FCA o dopisanie do opcji przed produkcją i .... :dupa:...
-
Ja zamawiając samochód musiałem dopłacić za Pakiet Bezpieczeńskto w skład którego wchodzi: ogranicznik prędkości i system brake Control. Widocznie zamawiałeś wcześniej i nie musiałeś zamawiać tego pakietu.
-
Witam
Czy jesteście Panowie w stanie napisać na czym polega System Brake Control?
-
Biuro Prasowe FCA Poland
Na Youtube są filmiki,ze nie zawsze to działa ;)
-
Cytat:
Napisał
bibi
W Tipo są większe ograniczenia działania Full Brake Control niż w 500X z powodu braku obecności kamery :!:
Jeśli ktoś całkowicie polega na tego typu systemach, to jest idiotą. Należy jeździć tak, jakby tych systemów nie było, tyle w temacie. Są warunki, w których system nie ma szans zadziałać, co jest związane ze specyfiką pracy radaru, kamery, ... Jest jasno powiedziane, że ma minimalizować skutki, jeśli nie uderzy podczas takiego zadziałania, to super, jeśłi uderzy, to po automatycznym wyhamowaniu.
-
krowka1978 - zgadzam się z Tobą, oczywiście nie można polegac na tych systemach całkowicie ale nie wyobrażam sobie kiedy na dwupasmowej drodze na łuku przy wyprzedzaniu z prawej strony system mi zareaguje i zacznie hamować. Ja wiem, że to ekstrymalne ale mozliwe. Fajne jest że to można wyłączyć bo zakup konieczny i wymuszony przez sprzedawcę
-
Jeździłem na różnych drogach i w opisanych w instrukcji sytuacjach nie miałem niespodziewanego hamowania, za wyjątkiem sytuacji gdy ktoś mi po chamsku wjechał przed przód i zahamował, co poskutkowało jak najbardziej prawidłowym działaniem. Żeby nie było, przejechałem 9300km. Muszą o tym napisać. Wyłączyć można, ale po ponownym odpaleniu silnika będzie ponownie aktywny.
Ps. Czasem sprawdzam, czy system jeszcze działa, z powodu braku ingerencji :wink:
Ze swojej strony mam radę, żeby jednak tego systemu nie wyłączać - piszę to z doświadczenia. Co więcej, ustawiłem na maksymalną czułość i jest dobrze.
-
najśmieszniejsze jest to, że zanim wczoraj dogrzebałem sie do instrukcji TIPO to napisałem maila do Działu Obsługi Klienta. Panienka nie miała zielonego pojęcia o czym piszę i o co pytam i wpierała mi że nie ma TIPO System Brake Contron, tylko ten Panic Brake Assist co daje wieksze cisnienie w układzie hamulcowym.
Jeśli tak ma wyglądac obsługa Fiata to pogratulować
-
A ja proszę nie śmiecić w temacie o moim aucie.Z tego co widzę został stworzony o tym temat.Dziękuję :smile: