Stilo 1.9multijet 150KM raz odpala raz nie pomocy!
Mój Stilon jak w temacie ma humory, zaczęło się od tego jak raz pod sklepem Nie chciał odpalić wyskoczyła Klodka z autem i do tego błędy ebd asr esp zajrzałem pod maskę doczepilem się do klem ponieważ były luźne, odpialem poruszalem auto odpalilo, dzień spokoju i sprawa wróciła po raz kolejny Klodka błędy i auto Nie pal, oczywiscie na zimnym np. po nocY, czy dluzdłuższym postoju auto pali od tyku bez błędów na desce, gość od immobilaizerow posprawdzal i mówi że łączność miedzy kluczykiem a antena jest ok i ogólnie że problem nie tkwi w immo tylko czepiał by się kostki od, bezpiecznikow pod maską tej dużej czarnej z fioletowym, stwierdził że gdy się porusza przewodami które są w tej kostce to auto odpala, wcześniej po przejechaniu kilku km trzeba było poczekać 4h i auto dopiero odpalił faktycznie gdy porusza się tymi kabelkami auto odpali nie trzeba czekać 4h, więc mechanior stwierdził że do wymiany cała płyta z przelaznikami i bezpiecznikami pod maską bo są wadliwe, rozebralem cała ta płytkę wszystkie warstwy wyczyscilem złożyłem do kupy i dalej to samo, po podpieciu do kompa błędy jakie pokazał to kontrola przerwana w trakcie inicjalizacji i to właśnie ten błąd gość z fiata powiedział że kiedyś mieli taki przypadek z tym błędem i winowajca okazał się być body komputer, sterownik, czy po prostu komputer ten umiejscowiony obok akumulatora, do tego błąd jeszcze jaki pokazał to pompa paliwa obwód przerwany /zawór ELAB noi błąd Klimy ale to normalne bo Klima nie działa mi w aucie i obwód lampki kontrolnej to tyle co do błędów mechanicy rozkładają ręce, a mnie dziwi fakt że po poruszaniu przewodów w kostce wymienionej wyżej auto odpala nawet na ciepłym silniku czasem też jest tak że kontrolka klodki nie mruga a mimo to Nie odpali kręci i nic na ciepłym, pomimo tego auto gdy odpali jedzie bez najmniejszego problemu ma moc ładnie się zbiera równo pracuje po prostu nic mu nie dolega jedynie święci tylko kontrolka silnika na żółto czy ktos moze mi cos doradzic czy to faktycznie ten body klmputer pada? grzeje się? nie mam już pomysłów