To jest widok strony w wersji do druku
-
radio Traci zasieg
Witam. Cos sie porobilo I radio mi przestaje grac-gubi fale. Sprawdzalem połączenie anteny z radiem i wsio ok. Czy to możliwe ze kabel od anteny pękł. Jak go wymienić albo sprawdzić. Nadmienie ze na postoju radio gra, jak jade szumu czasem cos zagra. Lipa.
-
Szybciej Podstawka pod anteną padła. Często to się ostatnio zdarza. Jeśli tak to nie naprawiaj tylko wymieniaj.
-
A jak dostać się do anteny i czy trzeba wyciągać podsufitkę???
-
Jak wymienic ta podstawke?? Kabel zostaje czy trzeba ciagnac nowy? Podstawka uniwersalna bedzie dobra????
-
Kabel może zostać stary. Podsufitkę trzeba zdejmować, przynajmniej w tylnej jej części. Co do podstawki..jeśli masz zwykłe radio to może być uniwersalna. Ale jeśli masz Navi i GSM to tylko oryginał (choćby używany).
-
Zanim zaczniesz połowę auta rozbierać, wymień po prostu bat anteny - może to banalne ale sam nie dowierzałem u siebie a jak ręką odjął.
-
Można sprawdzić, ale bat anteny to element który ciężko jest popsuć.
-
U mnie również ostatnio jakby gorzej odbierało radio, ale sytuacja ta ma miejsce we wszystkich moich samochodach więc chyba to nie wina radia tylko nadawcy. Ciekawe czy przez przypadek nie obniżyli mocy nadajników w przygotowaniu do nadawania radia cyfrowo.
-
Cytat:
Napisał
Emenems-m
Można sprawdzić, ale bat anteny to element który ciężko jest popsuć.
Popsuć może i trudno, ale z czasem bacik może tracić właściwości magnetyczne. Miałem taki przypadek już w dwóch autach, w tym bliźniaczym stilo.
-
Ktoś chyba niedawno pisał, że miał bat uszkodzony (pogryziony przez psa?) i po wymianie problem ze słabym odbiorem ustąpił
-
Cytat:
Napisał
maciekpt
Ktoś chyba niedawno pisał, że miał bat uszkodzony (pogryziony przez psa?) i po wymianie problem ze słabym odbiorem ustąpił
tak to ja miałem taki przypadek ale już takie autko kupiłem.
-
U mnie jest to samo, radio traci sygnal bardzo czesto
-
Panowie zawsze warto zaczynać od najtańszych rozwiązań czyli kupić czy nawet pożyczyć od kolegi bat anteny. W moim przypadku pomogło, zapłaciłem za bacik 10 zeta i gitara. A przecież czy to pod blokiem czy na parkingu w pracy czy pod marketem ktoś mógł podmienić i zostawił nam kłopot do rozwiązania.
-
Panowie a od jakiego auta podstawka pasuje. Kupilem od vectry c i lipa inna zlaczka. Potrzebna mi jest zenska
-
Fiat w złączu radiowym stosował wtyk Coma włącznie do modelu Panda I/Bravo II/ Croma/500 do roku 2013. Teraz przechodzi na złącza Fakra. Alfa 159 ma już wzmacniacze z Fakrą, podobnie Delta.
Ale wymień pręt - najczęściej uszkodzona jest rurka termokurczliwa, wchodzi woda i gnije pod tasiemkami drucik nawojowy pręta.
Ale jak masz Cromę z telefonem to potrzebujesz pręta z gwintem M6.
Jak chcesz jakąś podstawkę i pręt - odezwij się to coś załatwimy.
-
ze Stilo podstawka też pasuje
-
I już po wymianie. Płyta podstawki była w stanie agonalnym. Zimne luty plus wszędobylska korozja. Do bani. Kabel od starej podstawki przelutowalem do podstawki z Vectry c. Sprawą zakończona pełnym sukcesem. Radio gra i nie gubi stacji. Cholerne niedorobki Fiata.
-
Cytat:
Napisał
jarokuc
I już po wymianie. Płyta podstawki była w stanie agonalnym. Zimne luty plus wszędobylska korozja. Do bani. Kabel od starej podstawki przelutowalem do podstawki z Vectry c. Sprawą zakończona pełnym sukcesem. Radio gra i nie gubi stacji. Cholerne niedorobki Fiata.
Witam. Może komuś pomogą moje doświadczenia z poszukiwań anteny.Odbierała tylko najsilniejszą stację.Wymiana bata nic nie dała.Miałem problem z doborem złącza,bo brak konkretnej informacji w necie.Po demontażu oryginału znalazłem identyczną i dziś założyłem.
Jest identyczna z oryginałem,więc chyba nim jest. Identyczna w najdrobniejszych szczegółach.
Nie jest to niedoróbka Fiata, bo antena, jak i radio, jest niemiecka.!
Do Cromy (przynajmniej tej po liftingowej ) ,pasuje złącze RAST1 nazywane inaczej RAKU-1
Antena posiada wzmacniacz bez dodatkowego kabelka (zasilania).
Jest taka sama, jak do wielu modeli z grupy VW i kosztuje niecałe 60 zł.
Śmiech ogarnia ,jak się widzi używane oferty do Cromy za 100 zł i więcej.
-
Cytat:
Napisał
Darek5051
Witam. Może komuś pomogą moje doświadczenia z poszukiwań anteny.Odbierała tylko najsilniejszą stację.Wymiana bata nic nie dała.Miałem problem z doborem złącza,bo brak konkretnej informacji w necie.Po demontażu oryginału znalazłem identyczną i dziś założyłem.
Jest identyczna z oryginałem,więc chyba nim jest. Identyczna w najdrobniejszych szczegółach.
Nie jest to niedoróbka Fiata, bo antena, jak i radio, jest niemiecka.!
Do Cromy (przynajmniej tej po liftingowej ) ,pasuje złącze RAST1 nazywane inaczej RAKU-1
Antena posiada wzmacniacz bez dodatkowego kabelka (zasilania).
Jest taka sama, jak do wielu modeli z grupy VW i kosztuje niecałe 60 zł.
Śmiech ogarnia ,jak się widzi używane oferty do Cromy za 100 zł i więcej.
We Fiacie Croma przed liftem jest złącze radiowe Coma a nie RAST/RAKU. Problemem źle działającego radia jest to, że sekcja FM jest pasywna - nie ma tam wzmacniacza a tylko zwykły filtr pasmowo przepustowy. Dla aut bez nawigacji będzie pasować podstawka z Pandy II, Bravo, Punto przed wersji EVO.
W Cromie od 2009 roku jest już nowy wzmacniacz, gdzie część FM jest już ze wzmacniaczem. Przewody są w wersji Fakra.
Te podstawki z grupy VW mogą nie działać z tego powodu, że radio być może nie będzie w stanie zasilić wzmacniacza i będzie odbierać tyko silne stacje...
-
Odgrzeję temat bo mnie też dopadł problem z anteną. Może ktoś poleci jakiś dobrej jakości zamiennik pasujący do Cromy przed liftem?