witam mam takie pytanie i zaraz ktos napisze że juz było przerabiane ,ale zaryzykuje co można zrobić żeby swiatła mijania lepiej świeciły mocniej i dlaczego nie mogę ustawić lewego światła świeci w innym kierunku na przeglodzie probowali i nici
To jest widok strony w wersji do druku
witam mam takie pytanie i zaraz ktos napisze że juz było przerabiane ,ale zaryzykuje co można zrobić żeby swiatła mijania lepiej świeciły mocniej i dlaczego nie mogę ustawić lewego światła świeci w innym kierunku na przeglodzie probowali i nici
Wymień lampy na soczewki od Marei, najlepiej oryginały Valeo żadne Depo czy DJAuto. Ew. możesz zregenerować swoje, ale jak masz je wyciągać i rozbierać to lepiej wymienić na lepsze. A ustawić ich nie idzie bo:
a) urwana regulacja,
b) auto po dzwonie i ktoś przyoszczędził wymieniając same klosze od lamp i źle poskładał,
c) super chińska żarówka ze złą geometrią żarnika
lewa lampa bardziej w lewo świeci a nie w srodek jak sie kreci żeby ustawic to swiatło w miejscu swieci nie przesuwa sie.a te lampy soczewkowe od marei to od ktorego roku byly montowane czy to obojętnie jakie mam szukać
Szukaj pod hasłem "soczewki marea", np:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...1-default-0905
Wyjmij lampę i sprawdź czy nie zerwały się ząbki na śrubie regulacyjnej. Jeśli się zerwały to możesz naciąć plastikowy trzpień i spokojnie przekręcić śrubę regulacyjną.
A jak to nie pomoże, to kup soczewki, tylko żeby nie były wypalone i żeby miały wszystkie uchwyty :)
a może jakies żarówki polecicie tanie żeby lepsze światło było:) bo widzę ża lampy od marei to troszke drogie
Ja używam żarówek OSRAM SILVERSTAR 2.0 +60%. Nie narzekam ale i tak wszystko zależy od lamp.
Żadna żarówka nie pomoże, jeśli odbłyśniki są w złym stanie.
a jak by mozna te odbyski wyciswcic można cos tam uszkodzic bo pewnie trzeba lampe cal a wykrecic???
Sam możesz co najwyżej wyjąć i rozkleić lampę, odbłyśniki się daje do regeneracji, koszt 50-100zł/sztuka.
Ty swoje, a ja swoje.
Mam zniszczony odblask, światła nie było, nie chciał przeglądu dać. - chociaż to mój dobry znajomy.
Tungsram 120%+ światła przybyło mniej więcej 70% (wyregulowałem reflektor) skuteczności nowych reflektorów. - Wszystko się da. Śmigam na tych żarówach 9 miesięcy.
W tej odpowiedzi jest tyle niedorzeczności, że nie podejmuję tematu :wink:
pozdrawiam
a ciezkoo wyciągta sie całą lampe żeby zobaczyc czy jest cos ulamane że nie idzie ustawić światła (trzeba póżniej ustawiać kierunek światła od nowa ??
A zaglądałeś chociaż pod maskę? :lol: odkręcasz dwie śrubki kluczem 10mm, wychylasz lampę wewnętrzną stroną do przodu, odpinasz wtyczki i wyciągasz lampę z zatrzasku w kierunku środka auta. Zatrzask jest w nadkolu.
wygląda na proste:) a jak wyjme to można ją na pół :) jest klejona skręcona .....???dzieki za odpowiedzi
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ułamiesz któreś mocowanie lampy.