W Cromie,którą kupiłem przedni emblemat FIAT jest zniszczony, na Allegro są takie i chcę wymienić. Poradźcie jak się do tego zabrać. Grzebałem w archiwum ale nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
W Cromie,którą kupiłem przedni emblemat FIAT jest zniszczony, na Allegro są takie i chcę wymienić. Poradźcie jak się do tego zabrać. Grzebałem w archiwum ale nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
musisz zdemontować grill, od wewnątrz jest przykręcony na śrubke z nakrętką na klucz 8 lub 10 ( nie pamiętam dokładnie)
Że tak zapytam jak wymontować tylni emblemat?
w GP był wklejony na tasmie dwustronnej, tu nie miałem potrzeby sprawdzania ;p
Lepiej wymień od razu przy okazji ten emblemat na VW a z tyłu doklej TDI, będzie większy prestiż wśród Polaków :D
Dobre dobre :lol:
No jak tak patrzę na nasze ulice to mi się za przeproszeniem rzygać chce z nudów. Co drugi samochód to Passat B5/B6, Golf III/IV, jakaś stara Beemka albo Audi (tych to nawet nie odróżniam modelowo bo wszystkie wyglądają tak samo), czy stare Mietki, dodatkowo przeplatane od czasu do czasu kanciastymi japończykami. Ostatnio również namnożyło się Fordów Focusów/Mondeo (chociaż nawet na nie przyjemniej się patrzy niż na te oklepane do bólu niemce). Taka Croma przy takich widokach z pewnością wyróżnia się wizualnie na plus, tak samo jak większość Francuzów i Włoskie (no może oprócz Multipli, chociaż trzeba przyznać że też prezentuje się bardzo "ciekawie" :D).
Niby roma jest już o jakiegoś czasu na rynku to gdzie się pojawię to auto budzi zainteresowanie innych.
Odgrzebuję temat. Ktoś mi powie jak zdemontować tylni znaczek trzeba sćiagać osłonę plastikową z wewnątrz czy jak?
należy zdjąć plastikową osłonę z klapy bagażnika. znaczek/emblemat jest przykręcony na śrubkę, chyba jedną.
Też mi ostatnio odpadł znaczek z tyłu. Czy ten z aukcji będzie pasował na klape bagażnika?
Znaczek logo fiat 95mm emblemat bravo panda 500 (6217175330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie ma śrubki nie wiem czy klej utrzyma
Szukaj czegos podobnego albo o tym numerze
https://www.fiat-autoparts.com/pl/ka...naczki-modelu-
Witam wszystkich, znam gościa który ma takie znaczki na przedni grill. Osobiście kupiłem od niego 2 oryginalne emblematy. Gość pracuje w fiacie w Tychach. 30 zł kosztuje jeden. Jesli chodzi o wymiane to z przodu w grilu nie ma problemu jednak z tyłu ja przerobiłem sobie mocowanie emblematu zeby było tak jak z przodu(wystarczy wywiercić jedną dziurkę na srodku i delikatnie powiekszyć dwa otwory które juz sie tam znajduja. Wtedy do przodu i do tylu sa te same emblematy. Przerabiałem już ten temat i ciężko dostać znaczek taki jak mamy w Cromie z tyłu. Jeśli ktoś chce moge dać namiar na gościa.Załącznik 24206Załącznik 24207
Czy da się zdjąć sam grill bez zdejmowania zderzaka w cromie FL?
z tego co pamiętam to nie
Oczywiście, że można :) Niedawno zmieniałem obydwa emblematy, do przekręcenia przedniego trzeba zdemontować grilla. Najpierw delikatnie podważasz i wyciągasz srebrną ramkę, następnie wychodzi grill. Przyda się parę plastikowych klinów do podważenia przy zaczepach. Całość łatwiej zrobić po myciu auta, można w grilla psiknąć trochę wody z płynem aby łatwiej go wyciągnąć.
Z tylnym logiem więcej zabawy ;)
bałbym się żeby nie porysować zderzaka zaczepami przy wyciąganiu grilla
Cześć,
teraz ja wrócę do tematu, bo mam uszkodzone znaczki i znalazłem taki śmieszny patent:
Znaczek logo fiat 95mm emblemat bravo panda 500
Czy obydwa znaczki mają 95mm średnicy? może ktoś to potwierdzić? Mierzyłem suwmiarką i ani jeden, ani drugi nie wyszło mi równe 95mm, ale znów większy to 100mm, a mniejszy 85, więc zakładam, że nie ma znaczków 94 czy 98mm?
Ewentualnie może ktoś z Was już to kupował i wie dokładnie co pasuje a co nie? :)
Z góry dzięki za informację!
Ja kupiłem znaczek na tylną klapę co prawda nie mierzyłem ale kupiłem po vinie i pasuje idealnie. Kolega Baseniarz mi kombinował części i wszystko pasuje. Co do wymiany tylnego to on jest klejowy przynajmniej u mnie dwa bolce w gumie i wciskasz do klapy i sie przykleja.