Koniec Włoszczyzny przypieczętowany :mad: motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/nowa-strategia-fiata-filarem-alfa-romeo,1981297
To jest widok strony w wersji do druku
Koniec Włoszczyzny przypieczętowany :mad: motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/nowa-strategia-fiata-filarem-alfa-romeo,1981297
Masakra! Co oni dają w ogóle.
Ja bym brał dystans na te informację bo co pół roku plany są inne, a swoja drogą to dziwne jest trochę planowanie zrobienie AR filarem fiata jak obecnie maja tylko dwa modele w swojej ofercie Gulietta i Mito jak dobrze pójdzie to od przyszłego roku może dojdzie Giulia :confused:
O 4C i 8C nie wspominam bo to auta nie na taka masowa produkcje jak wcześniej wymienione chociaż moim zdaniem bardziej wpasowujące się w brand AR
Szkoda również że od jakiegoś czasu Fiat robi w większości same odgrzewane kotlety zamiast dać coś świeżego i pobudzić swoją sprzedaż. :/
Pełną treść artykułu możesz zobaczyć w http://fiatklubpolska.pl/content.php...-koniec-Lancii
Jakoś to na mnie wrażenia nie robi :)
Pisałem już gdzie indziej komentarz, w mojej ocenie idiotyczne posunięcie. !
Czyli jeśli będę potrzebował taniego autka to o fiacie mogę zapomnieć?
Zobaczymy co ogłoszą w kwietniu. Mam nadzieję, że aż w tak daleko idące plany nie pójdą.
paranoja..Ameryki sie zachcialo..ale zawsze bedziemy wlochami...Oni wogole mysla?
Od dawna wiadomo że koncern fiat wygasa..
Czy od dawna? O jak odległym czasie mówisz?
No fakt może nie są to dziesiątki lat, ale 500tk wałkują jiż długo, kombi nie mają od czasu stilo, n bravo chcieli dawno zlikwodować itp..
jest combi - W stylu trekking..jak to sie nazywa dziwactwo co ma naped 4x4....Chcial nie chcial...jak tak ma sie skonczyl to przechodze nastepnym razem na audi...Fiat sam sobie strzela w stope - brak wspomagania starszym modelom..
to że Lancia odejdzie powoli w niepamięć jakoś mnie specjalnie nie dziwi. wg mnie, to auto niczego ciekawego nie oferuje. taki dziwny twór, niewiadomo dla kogo, podtrzymywany chyba jedynie z sentymentu. co do planów związanych z ekspansją AR... skoro Fiat ma się skupić na modelu 500, to chyba nie nic dziwnego, że koncern będzie potrzebował czegoś o wyrazistym, sportowym wizerunku. Alfa Romeo nadaje się do tego idealnie. jedyne ryzyko jest takie, że auta z logo AR mogą być droższe. no ale na politykę cenową przyjedzie jeszcze pora ;) jestem ogromnie ciekaw tych nowych projektów Alfy...
Tylko czy stary porządek nie był dobry? Fiat miał być pakowany, użyteczny, było dużo wersji (sedan, hatchback, kombi) miał też modele o zacięciu sportowym (jak wersje 3D, czy HGT czy Abarth). Alfa Romeo była sportowa, a Lancia luksusowa. A teraz chcą Lancię utopić, Alfę wypromować, a Fiata ograniczyć do kilku modeli. Mam nadzieję, że im się to odwidzi. 500tką w wielu odsłonach raczej nie wskoczą na pierwsze miejsca rankingów sprzedaży.
trochę kopią pod sobą dołek, np. ja chciałem za kilka lat kupić Cromę 2.4jtd, a teraz nie będę chciał marki, nie mówię już o modelu, której już nie będzie. Jakoś dziwne odczucie, np, co później z częściami
A ja czekam na Nowe Uno i doczekać się nie mogę:food:
Chyba wyemigruję tutaj:Portal FIAT
ciril wlasnie chodzilo mi o te sedici czy jakos tak....co go 4x4 wypromowali swego czasu takie wielkie cos nie wiadomo co....Ogolnie jesli mysla ze maluchem zwojuja swiat to moim zdaniem jest glupota - Takie mini od bmw w 20 wersjach....ooo ekstra...Combi w H.....Clarkson kiedys cos powiedzial o AR - piekne badziewie ktore po wyjezdzie z salonu traci odrazu 25% wartosci - niewiem jak fiat ma to poprawic..
Sedici (aka Suzuki SX4) - to nie jest kombi, to jest nie wiadomo co i nie wiadomo dla kogo. Małe, silniczek taki sobie, bagażnik ... ma bagażnik! (mały), a do jazdy w terenie nadaje się jak świnia pod siodło. Jeździłem Suzuki (jeden znajomy myśliwy sobie kupił, naiwnie myśląc że to auto terenowe), nie chcę tego czegoś nawet za pół ceny.
Zresztą tego samochodu praktycznie już nie ma, zastąpi go 500L (wersja AWD, prawdopodobnie jeszcze w tym roku).
Fiat wygasza produkcję wszystkiego co sprzedaje w cenach poniżej 100 000 PLN, sprawdźcie co mają w planach na ten rok i w bieżącej ofercie. Czyli praktycznie nie będą mieli towaru do sprzedawania w europie. Wyższe segmenty rynku są nasycone przez bardziej "prestiżowe" modle innych firm, a Fiat nie słynie z jakości i niezawodności.