zloszcza mnie bo slabo swieca lampy ok odblysnii tez [ale slyszalem ze ogolnie kiepso wszystkie sieny swieca] mialem parenascie aut ale tu napr.kiepso co ztym mozna zrobic? zakladac xenon? mialem alfe ale h1 a nie h4 i tam siecenie super
To jest widok strony w wersji do druku
zloszcza mnie bo slabo swieca lampy ok odblysnii tez [ale slyszalem ze ogolnie kiepso wszystkie sieny swieca] mialem parenascie aut ale tu napr.kiepso co ztym mozna zrobic? zakladac xenon? mialem alfe ale h1 a nie h4 i tam siecenie super
Xenon sobie odpuść - będziesz wszystkich oślepiał.. Sprawdź napięcie jakoe dochodzi do żarówek..
Koleszko lampy tez mi bardzo słabo swieciły, rozkreciłem je i umyłem od srodka, Tzn włożyłem do zmywarki i powiem Ci ze jest o niebo lepiej choc teraz mam troszke problem z ustawieniem ich, chyba środek lampy mi sie lekko przestawił w jednej z Lamp ...
Ważne są też żarówki, ja mam Tungsram H4 Megalight Ultra 60% i w porównaniu do tych co były wcześniej to te topią asfalt :D
Można też lekko wypolerować klosze.
Na pomysł ze zmywarką to bym nigdy w życiu nie wpadł, od czego Ci się mogły w środku zabrudzić? Pewnie klosz jest rozklejony i paprochy z deszczem włażą do środka.
najlepiej wymienic lampy z H4 na H3H7 albo H1H7 :) jakosc swiecenia to dzien do nocy ;)
Możesz mieć wypalone odbłyśniki i stąd taki efekt. Lampy można rozkleić, odbłyśniki wysłać do regeneracji, wszystko umyć w środku + dobre żarówki i zobaczysz jak ładnie świeci:) A niskie napięcie swoją drogą można poprawić montując przekaźniki.
zawsze można zamontować takie lampy jakie maja h1+h7 clear.
Po takim czasie to normalne że lampa w środku jest brudna..
odbłysnik sie uszkadza od słabej jakosci żarówek :) na oko niby odbłysnik OK ale tak naprawde nie jest - jedyną dobrą propozycją jest wymiana na reflektory dwu zarówkowe :) ale trzeba troche pobawic sie kabelkami :)
Wcale nie ma z tym wiele roboty. Ale jeżeli masz lampy na H4 to w tych autach nigdy nie będzie dobrze. Ja mam jedną nową i bardzo dobre żarówki, a i tak kiepsko świeci. Mało tego, lampa jest ustawiona najwyżej jak to możliwe a i tak świeci niżej niż na wzorniku na SKP. Polecam wymianę na H7+H3.
Polecam wymianę na H7+H3-ale to co?trzeba zrobic?
turek - ja miałem podobnie ustawione najwyżej a swieciło bardzo blisko - okazało sie ze uchwyt kulowy wyskoczył z zaczepu ;) jak wcisnołem go to nagle lapma swieciłą w kosmos ;) no i dało sie super wyregulowac ;)
Kupić przede wszystkim takie lampy na H7+H3. Do tego trochę pracy przy kabelkach. Cleary też są super, ale cena ...
a co dokładnie z tymi kabelkami trzeba zrobic
Muszę spróbować. Proszę bardzo:
http://fiatklubpolska.pl/modyfikacje...a-h7-h1-16551/