Witam.
Jakie xeonony polecacie do tego modelu i jaka częstotliwość światła jest najlepsza ? (6000.7000.8000k)
To jest widok strony w wersji do druku
Witam.
Jakie xeonony polecacie do tego modelu i jaka częstotliwość światła jest najlepsza ? (6000.7000.8000k)
Żadna bo to nie legalne ;) I nie częstotliwość tylko długość fali..
byrrt, dużo rzeczy jest nielegalnych... :)
A będę wkładał zderzak z spryskami więc legalna :)
Jak już w ten sposób to bierz coś możliwie dobrego jakościowo - i raczej coś co ma podobną barwę światła do żarówek cobyś się nie rzucał w oczy. Proponuję 4300K
4300K, max 5000K
Ja chce tutaj żeby to dobrze świeciło, a nie świeciło jak zwykłe żarówki..
P.S Mam lampy z soczewką szykowane pod xenon :)
Im wyzsza barwa tym gorsza widocznosc.
To przeczytaj jeszcze raz i odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz żeby dobrze świeciło czy chcesz żeby świeciło na szpanersko niebiesko ;) Niebieskie światło wcale nie jest lepszym - w deszczu czy we mgle może się to wręcz na Tobie zemścić.. Najlepsze jest światło zbliżone do słonecznego a właśnie 4300 jest najbliżej tego. To nie świeci jak żarówka ale też nie wali na niebiesko..
Rocket, są dostosowane do xenonu, gadałem z mechanikiem :)
Ciekawe na czym polega to "dostosowanie"
KaaC wydaje się że Ty nie wiesz w ogóle o co w tym chodzi ;)
Jeżeli dostosowane to włóż 12000 K i widząc patrol drogówki zacznij radośnie mrugać światłami pozdrawiając ich.
A dokładniej temperatura barwowa. Temperatura barwowa
Nie dałbym dotknąć swojej Maryśki byle jakiemu mechanikowi :)))
Dlatego pytam tutaj bo nie wiem nic na ten temat, ale spokojnie moje lampy sa przystosowane do xenonu :)
A Pan od drogówki z 12k to poprawiłeś mi humor z rana ;D
Kaac Ty chyba w ogóle nie pojmujesz.. Do BBMa nie powstał nigdy oryginalny xenon, żadne uskutecznianie soczewek sprysków itp nic nie da bo nadal:
A) lampy nie będą miały homologacji,
B) auto nie będzie miał systemu autopoziomowania,
Owszem są na świecie firmy (np. Hella), które pod zamówienie wykonają odpowiednie lampy, instalacje, system autopoziomowania, spryski itp ale wartość takiego projektu przekroczy wartość Twojego auta. Ponad to wiedz, że nie ma na rynku homologowanej lampy na żarówki typu HID czyli popularne H1, H4, H7 i inne - nie ma i już..
Ja zamówiłem dzis xenon 5000k firmy HID