pytanko, czy Croma ma jakies specjalne miejsce na gaśnice? tak żeby ja dobrze zamocować? bo póki co zostaje opcja pod pasażerem lub w bagażniku razem z kolem pod podłoga...
pozdro
To jest widok strony w wersji do druku
pytanko, czy Croma ma jakies specjalne miejsce na gaśnice? tak żeby ja dobrze zamocować? bo póki co zostaje opcja pod pasażerem lub w bagażniku razem z kolem pod podłoga...
pozdro
Kup gasnicę z uchwytem mocowanym na w wkręty. Wkręć je w jedej z wnęk przy klapie.
Pzdr
Ja mam we wnęce ale bez przykręcania :)
Załącznik 10429
Nie mam ograniczonej wnęki tą "półścianką". Nie ma tam za dużo luzu?
U mnie wnęka wygląda tak: Załącznik 10430
Nie mam dodatkowej podłogi w bagzaniku.
pzdr
Ja mam taką torbę na rzepy. Jest w niej trojkat, litr plynu do spryskiwaczy, litr oleju, paraflu, gasnica itd.
Taka torba to super sprawa. Woziłem taką w Mondeo. Tutaj nie mam takiej potrzeby :)
Trzymałem kiedyś przy kole zapasowym. Problem jest kiedy trafisz na policjanta, który zażąda pokazania trójkąta i gaśnicy, lub sam masz potrzebe dolania płynu a tu 5 walizek, lodówka... bez wyjęcia bagażu na jezdnię nie dotrzesz do tego.
Pzdr
Ja mam w bagażniku gaśnicę w nylonowym pokrowcu który ma przyszyte rzepy i jest normalnie przyczepione do bocznej ścianki :) Nie wiem czy ktoś to kombinował przede mną czy to oryginał
Ja mam apteczkę na rzepach i w sumie gaśnicę też mogę przymocowac na rzepy, bo mam mocny, samoprzylepny rzep, mógłbym pasek przykleić do gaśnicy :)
Chyba bede musialm tez taka na rzepy sobie załatwic, bo poki co mam pod fotelem pasazera..
a tak nawiazujac do podlogi podwójnej w bagazniku, mozna taką dokupic do wersji bez podłogi?
[pzdr
Można upolować. Zastanawiam się tylko co tam wozić. Cennych rzeczy i tak nie uchronisz. Zlodziej zajrzy nawet do koła. Płynów i innych niezbędnych też nie, bo bagaż zablokuje do nich dostęp. Poza tym podniesienie podłogi zmniejsza wysokość bagażnika i np. większe walizki z innym bagażem nie zmieszczą się pod roletą. Dla bezpieczeństwa wolę mieć zawsze zasuniętą roletę.
Na co dzień gdy jeździmy bez bagażu może być fajne - wrzucasz całą drobnicę. Mam mieszane odczucia. Wydaje mi się, że łatwo taką podłogę dorobić.
Zamawiasz odpowiedni prostokąt z płyty HDF (9 zł za m2), ew. podwójny by wzmocnić podłogę, oklejasz wykładziną (też niedrogo) i montujesz uchwyt. Mam jednak mieszane uczucia czy jest mi to potrzebne.
Pzdr
Ta podwójna podłoga jest po to aby uzyskać równą powierzchnie podczas załadunku dłuższych przedmiotów. Po prostu łatwiej je jest wtedy wsunąć :)
Ja ostatnio wiozłem panele podłogowe, bardzo fajnie się je układało ze względu na równą podłogę :)
Nie przemawia to do mnie :) chyba pozostanę przy głebszej podłodze.
[pzdr
Po złożeniu też mam głębszą ;)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Co to za schowek po prawej? jakaś zmieniarka?
Załącznik 10437
ale zeby mieć glebszą musisz ją wyjać i schować gdzies w domu/garazu :)
Z tego co widać na focie podłoga nie jest równo z kanapą. Kanapa jest nieco wyżej.
Są plusy i minusy jak zawsze. Kiedy masz podwójną podłogę możesz zdecydować czy ją wozić zawsze, czy tylko kiedy jest potrzebna.
Nie doczuwam jednak jej braku, więc dokupienie czy dorobienie mnie nie interesuje.
pzdr