Witam,
mam pytanie, czy wiecie gdzie mozna kupic oryginalne relingi do Cromy? (uzywki) i czy da sie je potem łatwo zamontowac do auta które nie ma fabrycznie tych relingów?
pozdr
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
mam pytanie, czy wiecie gdzie mozna kupic oryginalne relingi do Cromy? (uzywki) i czy da sie je potem łatwo zamontowac do auta które nie ma fabrycznie tych relingów?
pozdr
Ciężki temat. Sam szukam od jakiegoś czasu.
Ale w ogole jest mozliwosc latwego montażu ich? czy trzeba wiercic jakies dodatkowe dziury?
pozdr
Zobacz tutaj AutoKącik.PL: Relingi oryginalne - Croma II
A czy w miejsce pod relingi można zamontować bagażnik bazowy?
do relingów musisz mieć jeszcze listwy pod nie ew część otworów wyciąć w tych co masz zamontowane, co do bagażnika bazowego to na listwach masz zaślepki a pod nimi gwintowane otwory także coś dopasujesz:rolleyes:
ps: też szukam
Ja mam takie otwory (gwint M6).
Dwa z przodu
Załącznik 10293
Dwa z tyłu
Załącznik 10294
Wygląda mi to na miejsce pod relingi.
Znalazłem teki tani bagażnik dachowy.
http://img716.imageshack.us/img716/9...gwintzamki.jpg
Tylko nie wiem jak z montażem, bo z tego co widzę to musiałby się opierać na plastikowej listwie.
kolega ma już listwy pod oryginalne relingi, a co do takich tanich to najlepiej podjechać np. do norauto i coś przymierzyć (muszą te belki być przykręcane w te podwójne otwory)
Tylko że przy tej wysokości ciężko jest potem cokolwiek wrzucić na dach.
Spoko, wysoki jestem, jakoś sięgnę :) Spróbuje dopasować coś z Thula. Jest sklep w Ostrowie. Cena oryginalnych poprzeczek zabija. Ponad 1000.
No i zakupiłem :)
- Stopy Thule Rapid Fixpoint 753 obniżane
- Thule Kit Rapid Fixpoint XT 3053 - zestaw dostosowujący do Fiata Croma
- Belki Thule Aero - aluminiowe
http://img.tapatalk.com/d/13/07/30/na6evapu.jpg
Thule, mam taki zestaw i bardzo go chwale.
Tylko to mocowanie w dachu to straszna tandeta. Nie postarali się. Trzeba uważać przy przykręcaniu.
dominiq pokaz auto w calej okazalosci, najlepiej na dworzu :)
Ale z relingami czy ogólnie? :)
No oczywiscie ze z relingami :) przynajmniej bedzie dobrze widac czy lepiej kombinowac z oryginalnymi czy z poprzecznymi :)
pozdr
Poszedłem zrobić, niestety telefonem ;)
Moim zdaniem źle to nie wygląda. Po wakacjach i tak je zdemontuje :)
Załącznik 10338
jest OK, słychać je podczas jazdy?
pzdr
Za szybko z nimi jeszcze nie jechałem bo do 70km/h, ale do tej prędkości była cisza. Wiem, że niektóre już przy niższych potrafią świszczeć. Ja przetestuje na trasie to dam znać.
No i super :) chyba musze tez pomyslec nad takimi.
P.S
Felgi dają rade, to 18stki?