To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tablet -
Tablet
Witajcie.
Poszukuje tabletu który ma służyć jako zastępca komputera, tak do umilenia wieczorów. Czyli czasem internet lub gierka oraz jako telewizor (wiadomo trzeba będzie coś tam dokupić). Co w niedużych pieniądzach byście polecali? Nieduża kasa czyli tak do 400zł
-
tablet jako tv? ma zastąpić kompa? cena do 400 zł? oj będzie ciężko ;) kombajny oferujące tv w tablecie za niską cenę, to raczej marketowe padaki, których nie dotknąłbym nawet kijem. zresztą TV w tablecie to już raczej rzadkość. poza tym żaden z tabletów do 400 zł nie oferuje porządnej matrycy w standardzie IPS, ani wytrzymałości baterii większej jak 3 godziny zabawy. kolejna rzecz, pamiętaj, że 90% tabletów hula na Androidzie. nie wiem czy Android jest w stanie zastapić standardowego kompa. może w jakimś stopniu, ale na pewno nie w 100%.
ja również przymierzam się do zakupu tabletu. gdyby ten z linka poniżej wyposażony był w GPS, pewnie bym go łyknął. lubię maksymalną mobilność.
Yarvik tablet TAB08-200 Xenta 8ic 8 IPS A9 2x 1.6GHz 8GB QuadGPU Wi-Fi mUSB mHDMI BT 4000mAh Android 4.1.1 - ProLine.pl
-
może źle się wyraziłem. TV będzie odbierane za pomoca takiego sprytnego ustrojstwa doczepianego które kosztuje dodatkowo 80zł.
Chodzi o to żeby nie nudzić się w wolnym czasie a kompa mieć nie mogę więc taka mała namiastka w postaci tableta byłaby chyba wskazana.
znalazłem coś takiego
TABLET GOCLEVER A104.2 1GB RAM 8GB 1Ghz FV GW (3308728338) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
W prawdzie można wszystko ale nie każdy tablet ma nawet USB hosta więc z tym podłączaniem tego "sprytnego ustrojstwa" to tak ostrożnie raczej ;)
Paweł w tym wypadku jest trochę tak jak z wideorejestratorami - za takie pieniądze nie da się kupić tabletu, który mógłby zaspokoić Twoje oczekiwania ;)) Niestety - bo sam bym chętnie kupił urządzenia do przeglądania forum i www..
Swoją drogą - 1GHz to trochę mało - nawet do przeglądania www..
-
-
Cytat:
Napisał
byrrt
za takie pieniądze nie da się kupić tabletu, który mógłby zaspokoić Twoje oczekiwania
wiem dlatego z dużym marginesem podchodzę do oczekiwań. i ten GoClever wydaje się całkiem niezły tym bardziej że chyba ma dwa rdzenie w procku. ciężka sprawa a zaczyna mi się śpieszyć.
-
lepiej troche wiecej uzbierac i kupic nexusa 7"
-
-
Cytat:
Napisał
boch
lubię maksymalną mobilność.
ProLine.pl[/url]
Maksymalną mobilność zapewni Ci tylko tablet z 3G, najlepiej obsługujący też aero2.
-
no to raczej oczywiste. znajdź mi jednak tablet z dobrą matrycą, z 3G obsugującym Aero2, z pojemną baterią za cenę sugerowaną przez Setha ;)
-
Za cenę sugerowaną przez Setha nie bardzo, masz rację. Natomiast zależy, o jakiej matrycy mowa.
-
Kupiłem tablet Goclever R104. Może szalu nie ma ale całkiem nieźle daje sobie radę.
-
Panowie ja mam też podobny dylemat muszę kupić tablet dla siostrzenicy do 500zł.. Wg. mnie 7 cali to mało, celowałbym w 10 calowe. Fajnie gdyby miał wbudowane DVBT ale to nie jest konieczne. Co najmniej matryca 1024x768, 1,2GHz, 1GB RAM i 8GB flash.. Propozycje??
-
10 cali do 500 zł to tylko na allegro, ewentualnie produkty firm takich jak Goclever. coraz bardziej popularne są 8 calówki. pędź do sklepu typu MediaMarkt i przymierz się czy wielkość będzie odpowiednia. pamiętaj o matrycy IPS i pojemnej baterii. DVBT raczej sobie odpuść.
-
Heh, nie oczekuje zbyt wiele bo wiem, że budżet jest mały. Tablet ma być zabawką dla 10 letniej dziewczynki heh ;) 8 cali to wg. mnie mało w dobie telefonów z 5 calowym ekranem.. Sam bym nie kupił mniejszego.
-
ja mam goclevera za niecałe 500 i jest świetny. godny polecenia. Obecnie go sprzedaje bo jednak mogę posiadać laptopa w obecnym miejscu zamieszkania.
-
Ja kupiłem jakiegoś kurna nie pamiętam jakoego ale z matrycą IPS 1280x??? (nie pamiętam), prockiem A8 1,2GHz, 1GB RAM i 16GB Flashu.. Za 550zeta w realu.. Ale to jedyny 10calowy z taką rozdziałką i wyświetlaczem w tej cenie jaki znalazłem..
-
a może zamiast tableta jakiś netbook ?
dla mnie nierealne jest, żeby tablet zastapil komputer, ani to klawiatury nie ma ani nic, wszystko co sie robi jest niewygodne, nawet przegladanie neta niewygodne.
wada netbooka to cena, musialbys uzywke kupic z alegro i to pewnie niemloda.
-
Cytat:
Napisał
DarioC
wszystko co sie robi jest niewygodne, nawet przegladanie neta niewygodne.
I tu się mylisz, do przeglądania pracy, forum czy innych pierdół wg. mnie tablet jest urządzeniem o wiele wygodniejszym od komputera. W dodatku bardziej mobilnym, dłużej działającym na baterii, poręcznym itp itd.. Nie ma co porównywać, laptop nie zastąpi tabletu anie tablet laptopa, ale dobry tablet fajna rzecz :)
-
Swego czasu Acer miał w ofercie fajne urządzenia pochodzące z napraw pogwarancyjnych. Może warto szukać w tym kierunku? Ceny są przeważnie całkiem atrakcyjne.