To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy 2008 -
Zakup Cromy 2008
Witam,
planuje zakupic Crome po FL,
interesuje mnie to ogloszenie Oferta - Fiat Croma - FIAT CROMA 1.9 JTD EMOTION !!! MOC 150 KM. ROK PROD.2009 6-CIO STOPNIOWA SKRZYNIA BIEGÓW !!! BEZWYPADKOWY !!!, JEDEN WŁAŚCIC
Mozecie cos powiezdiec na ten temat bo moje oko nic nie widzi :)
Pozdrawiam i dzieki za odp.
-
Znasz jego przebieg, kraj pochodzenia i VIN?
Tablica włoska ale komisy żongluja tablicami na placu :-)
pzdr
-
Poproś o VIN pojazdu. Z opisu i tak z wyglądu nie ma się co przyczepić. Trzeba by było dobrze obejrzeć.
-
Nie wygląda mi na wersję EMOTION. Wygląda jak Dynamic z Blue & Me... ale to tylko domysły bo Cromach było sporo zmian w wersjach.
VIN do podstawa
-
dzięki za odp. jutro się dowiem o ten vin i przebieg. Jeszcze mam pytanie czy jeśli robię rocznie ok10-15 tys km (do pracy mam 3km) to czy opłaca mi się kupować diesla? jeśli benzyna to jaka? i czy da radę przerobić nas gaz?
-
3 km to za mało by rozgrzać diesla przez większość miesięcy w roku. Z gazem też nie jest tak łatwo. Zanim rozgrzeje się płyn auto jeździ na benzynie. Zimą nie zdąży się przełączyć, wiosną i jesienią jest taka szansa, latem pewnie po 1 km zaczniesz oszczędzać. Na takie odległości lepszy jest mały benzynowy silnik.
-
Cytat:
Napisał
mrozek
3 km to za mało by rozgrzać diesla przez większość miesięcy w roku. Z gazem też nie jest tak łatwo. Zanim rozgrzeje się płyn auto jeździ na benzynie. Zimą nie zdąży się przełączyć, wiosną i jesienią jest taka szansa, latem pewnie po 1 km zaczniesz oszczędzać. Na takie odległości lepszy jest mały benzynowy silnik.
Tak naprawdę to żadne auto na takie przebiegi nie jest dobre.. Ale faktycznie chyba oglądałbym się za benzyną..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Tak naprawdę to żadne auto na takie przebiegi nie jest dobre.. Ale faktycznie chyba oglądałbym się za benzyną..
Chciałem coś wspomnieć o rowerze ale bałem się konsekwencji ;-)
Na takim dystansie mogą się sprawdzić małe auta z silnikami 0.9 (twinair) itp.
-
Rowerem to ja jezdze caly czas do pracy :) ale wiadomo sa dni kiedy pada (jak ostatnio) lub jest zimno wiec wtedy tylko samochod,
Jesli chodze o prace to narazie mam tak blisko ale w niedalekim czasie moze to sie zmienic, nie chcialbym malej pojemnosci bo lubie czuc konie pod maską ale z rozsadnym spalaniem :)
Dlatego pytam czy lepiej benzyna czy diesel jesli chodzi o pozniejsze koszta
pozdr
-
Cytat:
Napisał
Pablo3d
Rowerem to ja jezdze caly czas do pracy :) ale wiadomo sa dni kiedy pada (jak ostatnio) lub jest zimno wiec wtedy tylko samochod,
Jesli chodze o prace to narazie mam tak blisko ale w niedalekim czasie moze to sie zmienic, nie chcialbym malej pojemnosci bo lubie czuc konie pod maską ale z rozsadnym spalaniem :)
Dlatego pytam czy lepiej benzyna czy diesel jesli chodzi o pozniejsze koszta
pozdr
Bez szklanej kuli nie da rady :-)
Na dziś - 3km do pracy - benzyna.
Jak będzie w przyszłości?
KULA :-)
pzdr
-
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Pablo3d
Kula? jaka kula?:D
taka!
Załącznik 9288
-
Heh no dobra :D
a wracajac do benzyny, no to jaki silnik polecacie?
-
Są tylko dwa. 1.8 i 2.2 z GM - Opel
1.8 mniej pali a zbiera się podobnie jak 2.2
Zajrzyj do instrukcji obsługi, albo tutaj: Fiat Croma II (2005 - 2011) Kombi - Dane techniczne
Porównaj spalanie, przyspieszenie , masy etc.
2.2 miał problem z łańcuszkiem rozrządu.
1.8 czasem padnie cewka.
pzdr
-
Dzieki, tylko szkoda ze mozna policzyc na palcach te cromy z benzyna w ogloszeniach ;/
wracajac do diesla z tematu na poczatku, przejechane ma 168tys a nr VIN to ZFA19400002120753
-
A jeśli są to głównie golasy i okropnie drogie.
Co do auta - tak jak myślałem to nie jest EMOTION tylko Dynamic:
NUMER REJESTRACYJNY DY165BK
VIN ZFA19400002120753
MODEL N.CROMA 1.9 JTD 150CV DYNAMIC F.L.
PALIWO DIESEL POJEMNOŚĆ 1910 CC
KOLOR WEWNĘTRZNY TKANINA SZARA
KOLOR ZEWNĘTRZNY CZARNY
NADWOZIE 2 BRYŁOWY UKŁAD KIEROWNICZY Z LEWEJ STRONY
194.757.1.0 - 1.9 JTD 16V CM 6M 150CV 110KW E4 DYNAMIC F.L. 2007
Engine: 6279920 Vehicle: 02119571
Prod. date: 23/6/2009
-
Skoro sie wersja rozni, to rozumiem ze mam sobie odpuscic? czy to tylko gafa sprzedającego?
-
Nie odpuszczaj!
Handlarze wpisują sporo rzeczy w ogłoszenia by zachęcić do zakupu.
Działaj racjonalnie. Zbadaj co to za auto, jaką ma historię, w jakim jest stanie, jakie ma wyposażenie i zdecyduj czy Ci się podoba.
pzdr
-
Hejka
Ja też kupiłem sprowadzoną z włoch na i tablicach przejazdowych.Tylko dogadałem się z gościem i jechał do mnie ze szczecina ,a na miejscu niespodzianka prosto na serwis FIATA.Tam dokładnie go sprawdzili za 250 ,- łącznie z powłoką lakiernicza i przeszłością serwisową co pomogło do targowania bo pare rzeczy wyszło.
A z tego co się oriętuje to wszystkie wersje EMOTION mają podwójną podłogę bagażnika i rolety na okna w tylnich drzwiach ,a tego nie ma ten model.
Sprzedawcy wpisują różne nieprawdy aby zachęcić kupującego.
Jeśli ma DPF to na tak krótkie przejazdy troche słabo ,będą problemy z czasem.
Jeszcze jeśli będziesz go sprawdzał to nie w pobliskich serwisach bo tam się znaja jak łyse konie i Ci zamydlą oczy .
Tylko do serwisu z szyldem FIAT tam powiesz że na sprawdzenie przed zakupowe + powłoka lakiernicza .Sprawdzą i dostaniesz pełen wydruk co i w jakim stanie tam nie mogą Ci wcisnąć kitu bo firmują to .
-
Odp: Zakup Cromy 2008
Cytat:
Napisał
mrozek
Diesel czy benzyna z gazem, instalacja grzałki kosztuje ok 400 zl. Patent genialny i wart swojej ceny jak ktos moze sobie prąd do wozu podpiąć. Webasto, niestety droższe, ale problem 3 km wydaje się rozwiazany. Z drugiej strony dla 3 km to ja bym do auta nie wsiadł.
wyslane z taptaka