Przepaliła mi się żarówka mijania H1. Jakiej firmy żarówki sprawdzają się w naszych bolidach? Czy lepiej wymienić pojedynczo czy parami. Wiem, że np. w Renault po przepaleniu się jednej szybko pada druga.
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Przepaliła mi się żarówka mijania H1. Jakiej firmy żarówki sprawdzają się w naszych bolidach? Czy lepiej wymienić pojedynczo czy parami. Wiem, że np. w Renault po przepaleniu się jednej szybko pada druga.
Pozdrawiam
Ja kupuje H1 jakiejś chinolskiej firmy po 4,5 zł/szt.... W tym aucie częstotliwość przepalania sie żarówek jest bardzo wysoka( 2 x
częściej niż H7 w Madzi 626 która jezdzi żona)..w Fiatach z tego co widzę to niestety standard......
Nigdy w żadnym aucie nie wymieniam żarówek parami. To sprytny zabieg producentów - opowiadają bajki o nierównomiernym świeceniu itd. Żarówki przepalają się nie tylko od zużycia ale również od drgań, wstrząsów itd. Jedna może dostać bardziej niż druga. Kup dwie i drugą woź ze sobą na zapas, ale nie wymieniaj teraz.
pzdr
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W Stilo z H7, które miało opracowane przez Niemców reflektory to był dramat! Raz na rok pewna wymiana a dostęp ginekologiczny.
W Grande mam żarówki od nowości - 4,5 roku stare poczciwe H4 świecą bez problemu.
Cromę mam za krótko by coś o tym nasmarować.
pzdr
Już kupiłem Philips coś tam 30%. Świeci jakby jaśniej niż drugie światło, więc chyba dokupię drugą sztukę, a stara żarówka pójdzie na zapas.
Pozdrawiam
Z tym grzniem na pewno racja ale skoro nadal ma 55W to nic się odbłyśnikowi nie stanie :) Nawet nowa chińska żarówka będzie świecić lepiej od starej - żarówki się wypalają..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
W Polsce częściej ulegają uszkodzeniu na dziurach. Żarnik nie lubi wstrząsów. Jesli żarówka pada Ci po kilku miesiącach /kilku tys. km to nie jest jeszcze wypalona. Bez sensu wymieniać wtedy dwie.
pzdr
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A jeśli by miał nową zwykła i nową +30% to by było OK ? ;-)
No właśnie. Różnica w świeceniu w tym przypadku wynika z zastosowania różnych żarówek.
Pzdr
Ja tam kupuje jedne i te same żarówki z hella. I nigdy nie wymieniam parami ;)
Panowie ile można rozmawiać na temat wymiany żarówek? :D
I słusznie. W Multipli róznica między padającymi żarówkami to był ok. 1 rok, w Stilo 6 miesięcy, GP nie padła żadna :-), Croma to nieznany temat jeszcze.
zdecydowanie nie polecam Osram Night Breaker Plus, komplet 55 zł, świeciły 2 miesiące. Jestem lekko wkur.. zdenerwowany. Da się to jakoś reklamować? raczej chyba nie po za tym nie mam już paragonu..
w instalacji jest okej, bo zwykłe ze sklepu za 15 zł działają, najpierw jedna się spaliła, po czym przełożyłem tą sprawną w miejsce niesprawnej, i nie działają obydwie, po czym przełożyłem te już używane co miałem wcześniej i działają. co do świecenia nie mam zastrzeżeń, nie wyglądają na spalone ale nie świecą.. jakiś bubel trafiłem
Zdarzały się też numery że nawet żarówki podrabiali ;) Kolega w marysi miał ponad rok te żarówki i padła jedna (fakt faktem że normalnie żarówki świecą dłużej ale to cena za lepsze światło), na forum tutaj np. też lukq miał i też coś koło roku wspominał jak dobrze pamiętam..
kupiłem w sklepię nie w internecie więc co do oryginalności to nie mam wątpliwości, no rok to rozumiem, ale nie dwa miesiące.. 55 zł za żarówki to wydaje mi się sporo, powinna być jakaś gwarancja typu min rok, jak nie to wymieniają. Cóż, za kilka dni zapomnę o tym nie miłym fakcie ;-)
Od lat kupuję żarówki w.... Carrefour!
Są produkowane w UE - najczęściej w Niemczech, dobrze wykonane, świetnie świecą (robiłem testy) i niczym nie ustępują markowym.
Uwaga nie mam na myśli chińskich cudaków w kolorowych papierkach tylko żarówki z serii Carrefour.
Kosztują połowe mniej niż te w firmowych opakowaniach. Sprawdźcie kiedyś.
Załącznik 9256Załącznik 9257