Witajcie,
Przeglądając instrukcję obsługi natrafiłem na taki zapis:
Załącznik 9193
Chodzi o przestrzeń za popielniczką? Noooo... to są chyba wgłębienia na kubki do espresso :smile:
pzdr
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie,
Przeglądając instrukcję obsługi natrafiłem na taki zapis:
Załącznik 9193
Chodzi o przestrzeń za popielniczką? Noooo... to są chyba wgłębienia na kubki do espresso :smile:
pzdr
Popielniczkę wyjmujesz i Ci się robi miejsce na kubek.
Mi się jakoś tam kubek trzyma. Jeszcze nigdy się nie przewrócił tak więc dla mnie to spełnia swoje zadanie.
Fajnie. Nijak ma się to jednak do info z instrukcji. Powinno byc na kubeczki (czyli conajmniej 2) + w konsoli przedniej a nie środkowej. Poza tym wstawianie kubka za popielniczke jest niebezpieczne dla stacyjki - latwo ja zalac. Nie chodzi mi o to jak sobie mozna poradzic, tylko o to, ze nie ma zadnych wglebien/uchwytow na kubki w konsoli przedniej. Nawet w drzwi nie da sie wlozyc butelki :-/
No mogli coś zrobić bo rzeczywiście z uchwytami na napoje w Cromie jest duży problem, a w końcu to samochód rodzinny na długie trasy. W boczkach drzwi mogli zamontować jakieś miejsce aby wstawić tam chociaż butelkę 0,5 litra albo puszkę.
Przyzwyczaje sie chyba. Bede kupowal male wody do chlodzonego w podlokietniku. W Stilo mialem wiecej mozliwosci... o Multipli tylko wspomne.
Pzdr
Rzeczywiście brak miejsca na kubki jest denerwujący. Pocieszające jest to, że po dwóch miesiącach użytkowania Cromy jest to jej największa wada jaką zauważyłem.:kawka: Ale jednak jakieś by się przydały... miejsca na kubki nie wady ;)
Pozdrawiam
To prawda. To pocieszajace. Dorzucę jeszcze z tego typu rzeczy roletę w bagażniku bez prowadnic. Przesuwanie jej bez wprawy to chaos.
Jeśli chodzi o wady, to ja dorzucę jeszcze brak schowka na okulary w wersji z panoramicznym dachem ;)
Niestety mi brak cup holderow przeszkadza i to bardzo :/ Auto rodzinne i idealne na dlugie trasy pod warunkiem, ze nie masz potrzeby picia :)
Ja wkladam w boczki w drzwiach albo w podlokietnik inaczej jest żle. To juz w Pandzie miałem takie 2 zaglebienia ale przynajmniej trzymaly puszki albo kubki z Mcdonalda.
Tu niestety Giugario wyszedl za zalozenia, ze w Cromie sie nie pija i nie jada :P
Schowek od strony pasazera tez rozmiarami nie straszy. Zeby nie kieszenie za fotelami to nie ma gdzie wrzucic jakiegos atlasu.
Juz sie z tym pogodzilem ale na poczatku wkurza.
No bez przesady. Jak auto rodzinne to małżonka zawsze na trasie ma pod nogami koszyk piknikowy a napój się chłodzi w schowku ;)
wyslane z taptaka
zaraz zakładasz, że wyjazdy z małżonką ;) Ten schowek na mapy jest tragiczny. Przy zmieniarce niemal nie ma w nim miejsca
Ja akurat nie mam innej opcji :o jak jeżdżę sam w trasy to sacze powerade z dziubkiem albo inny napój z hamerykanskiego kubka z guzikiem, które leza na fotelu obok. a mapy mam tak czy siak w telefonie w uchwycie. Kawy w trasie nie pijam bo zwiększa częstotliwość korzystania z toalety.
Pzdr
wyslane z taptaka
Bo jestes juz zoptymalizowany do użytkowania Cromy
mapy też mam w telefonie, ale papierowa czasem się przydaje. Muszę coś zrobić z gniazdem zapalniczki przednim bo działa tylko w jednej pozycji- trzeba nieco odgiąć to co wpinam, żeby kontaktowało :/
Z drugiej strony...... czy jak kupowaliście auto nie widzieliście że ma mało schowków??
po wyjęciu popielniczki wchodzą normalne 2 kubki z kawą + butelka do schowka w podłokietniku + duża 1,5 litra w kieszeń w drzwiach, mało?? napojów na bardzo dłuuuugą trasę.
1. Widziałem, że jest mało schowków - śmieję się tylko, że w instrukcji obsługi napisali o wgłębieniach, których NIE MA :-)
2. Po wyjęciu popielniczki nie ma popielniczki (a przydaje się na drobne śmieci), miejsce jest bardzo niebezpieczne - łatwo zalać stacyjkę. Ja tam napoju w puszce albo w kubku nie postawię.
3. Podłokietnik jest cool (dosłownie ;-) ) - gdyby nie ten schowek nie kupiłbym Cromy (to jedyne rozsądne miejsce na 2-3 butelek wody - trzeba jednak kupować te małe "kwadratowe" wody zakręcane bez dziubka "sportowego" otwieranego zębami bo się nie domknie.
4. Jak Ty wsadzisz butelkę 1,5 litra w kieszeń w drzwiach? Proszę o fotkę - ja sobie z tym nie radzę z żadną butelką większą niż 0.5 l.
5. 1.5 l flaszka wchodzi mi do schowka pasażera, wzdłuż a nie w poprzek by coś jeszcze tam włożyć i jest OK... ale dla kierowcy trochę za daleko.
pzdr